Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

На прага на III световна война
Армагедон ще започне с обеднен уран
Англия изпрати хиляди DU-снаряди в Украйна
Военен анализ на „Строго секретно“

В края на март и началото на април от Англия бяха разпространени две важни информации за снарядите с обеднен уран в Украйна.

Първата бяха снимките от тренировъчна база в Англия, на която украински войници се обучават в боравенето

с танкови снаряди с обеднен уран за английските танкове Challenger, които ще бъдат изпратени в Украйна.

Втората информация се отнасяше за самите танкове Challenger, които, наред с немските Leopard, са на път, или вече се намират в Украйна и ще използват снаряди с обеднен уран.

Третата информация потвърди изпращането на хиляди снаряди с обеднен уран от Англия за танковете Challenger в Украйна.

Армагедон ще започне с обеднен уран.

Путин веднага отговори: "Русия, разбира се, има какво да отговори. Без преувеличение имаме стотици хиляди, стотици хиляди такива снаряди. Все още не ги използваме."

А тъй като Москва отдавна предупреди, че и тези снаряди са "мръсно ядрено оръжие", това означава, че на евентуалното тяхно използване ще бъде отговорено според ядрената доктрина на Русия. А това ще означава ядрена война.

Ще припомним, че Специалната операция на Русия започна на 24 февруари 2022 г. и изпревари с няколко дни плана на НАТО за "мръсната ядрена бомба".

Именно "мръсната ядрена бомба" беше една от основните причини, поради които на 24 февруари руските войски преминаха границите на ДНР и ЛНР.

През декември 2021 г. Русия получи информация за плановете на НАТО да разположи 4 военни бригади (2 сухопътни, 1 морска, и въздушна) на територията на Украйна. Въздушната бригада е с възможност за носене на ядрени бойни глави.

НАТО искаше да договори това разполагане да стане през лятото на 2022 г. с благословията на Съвета за сигурност на ООН. Тогава, вероятно до края на 2021 г., щяха да провокират конфликт и да започнат пълномащабни военни действия срещу Русия с използване на ядрено оръжие.

Ядреното оръжие се готвеше на Запорожската или на Чернобилската АЕЦ с помощта на американски експерти.

Въоръжените сили на Украйна се готвеха да започнат военната операция в Донбас на 25 февруари.

Русия ги изпревари с един ден.

В началото на 2023 г. "мръсната ядрена бомба" отново е актуална и може да се каже, че ядрената война ще започне от обеднения уран U-238.

На 28 януари 14 немски бойни танкове Leopard-2 на няколко платформи влязоха в Полша на път за Украйна, за да влязат със своите кръстове за първи път след 1941 г. на руска територия.

Едновременно от САЩ към Украйна потеглиха и 31 US-танка Abrams.

Други държави от НАТО, които доставят танкове на Украйна, са: Англия – 14, Норвегия – 8, Холандия – 18, Полша – 14, и т.н.

Дойде и споменатата информация от Лондон за снарядите с обеднен уран и танковете Challenger, които внасят ядрена компонента на започналата война. По-точно обедненият уран, който е в техните снаряди, и в бронята на танковете.

Рискът от моментална ескалация до ядрена война е огромен.

Реакцията на Москва беше незабавна. На същия ден – 26 януари, Константин Гаврилов, ръководителят на руската делегация в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), съобщи, че е бил инструктиран от правителството на Русия да заяви: "Ние знаем, че танкът Leopard-2, както и бойните машини на пехотата Bradley и Marder са въоръжени с бронебойни снаряди с ураново ядро /обеднен уран/, използването на който води до радиоактивно замърсяване на района, както се случи в Югославия и Ирак. Ако такива снаряди бъдат доставени в Киев, ние ще считаме това за използване на мръсни ядрени бомби срещу Русия с всички произтичащи от това последствия".

Последствията са ядрена война. Посочена е и конкретната причина.

Става дума за оръжията от обеднен уран, т.е. за нискообогатени микроядрени оръжия на бойното поле.

С тях целият Близък Изток и почти цяла Европа бяха и са унищожени от американските бомбардировки с обеднен уран по време на войните срещу Югославия и Ирак.

Обедненият уран (DU) има невероятни унищожителни и дълготрайни последици. Субстанцията е високо радиоактивен материал уран-238, който се получава като страничен продукт от процеса на обогатяването на урана.

Когато естественият уран се обогатява, по-малко от 1 процент от него се използва за гориво в атомните електроцентрали и за оръжие, но "обеднените" 99 на сто са също смъртоносни. DU е в поне 50 на сто радиоактивен, както нормалния уран, и има живот около 4 милиарда години.

Количества и от други, още по-радиоактивни изотопи присъстват в DU, което го превръща в перфектния убиец.

Почти два пъти по-плътен от оловото, DU се използва в снарядите и патроните за увеличаване на тяхната пробивност. При удара той се възпламенява и освобождава микронни изотопи, които могат да бъдат вдишани или погълнати, и в тялото излъчват радиация и токсини, които ликвидират имунната система и предизвикват неврологично или физическо унищожение на органите, рак, генетични мутации.

Да се спрем по-подробно на "обеднения уран".

Да започнем с факта, че в природата не съществува "обеднен уран".

Така нареченият "обеднен уран" е условно наименование на продукта, който остава след извличането от природния уран на неговите изотопи с масови числа 234 и 235. А изотопът на урана с масово число 238 остава след "обедняването".

Уран-238, както всички изотопи на урана, е радиоактивен. Ядрото на този елемент съдържа 92 протона и 146 неутрона. Това ядро е нестабилно и с известна вероятност може спонтанно да се разпадне, превръщайки се в ядро на атома на тория, като излъчва алфа частица.

И, тъй като ядрото на атома на тория може да се появи във възбудено състояние, то алфа-разпадът на уран-238 е придружен от гама излъчване.

Ядрото на тория, образувано в резултат на алфа-разпадането на уран-238, също е нестабилно и претърпява бета-разпадане. В края на веригата от трансформации се получават стабилни изотопи на оловото.

Всеки разпад на ядрото е придружен от радиация, т.е. така нареченият "обеднен уран" е радиоактивно вещество, състоящо се от изотоп на уран с масово число 238.

Привържениците на използването на уранови сърцевини в снарядите твърдят, че радиоактивното излъчване на уран-238 е с ниска интензивност и практически не засяга човешкото здраве. Но това е лъжа. Наистина, проникващата способност на алфа радиацията е малка, тъй като алфа частиците бързо губят енергията си при сблъсък с частици материя.

Но това е така само когато източникът на алфа частици е на известно разстояние от човека. Ако частица прах, съдържаща източник на алфа частици, попадне в човешкото тяло, тогава тя носи смъртна опасност. Алфа-частиците (ядрата на атома на хелия) имат огромна маса според стандартите на микрокосмоса и излитат от ядрото на уран-238 със скорост около 10 000 километра в секунда. Сблъсквайки се с близките тъкани на тялото на човека алфа-частиците предизвикват необратими промени в тях, които могат да доведат до онкологични заболявания.

Алфа лъчението е особено опасно за носителите на генетична информация и може да доведе до ненормално развитие на плода в тялото на майката.

Когато снарядът експлодира, урановата сърцевина се превръща в прах, който се утаява в местността. Уранът и неговите съединения са склонни да се натрупват в телесните тъкани. Освен това уранът и неговите съединения са токсични. Периодът на полуразпад на уран-238 е 4,5 милиарда години, т.е. районът остава заразен завинаги. Радиоактивното замърсяване действа след края на военните действия, включително срещу хора, родени много години след войната.

САЩ хвърлиха няколко хиляди тона бомби и DU по време на първата война в Залива. След това във войната срещу Югославия през 1998-1999 г., и в Косово - през 2000 г.

Последиците са ужасяващи, в това число и за България.

В района на Близкия Изток, Централна Азия и на Балканите след 1991 г. се наблюдава замърсяване на почвата и атмосферата, нарастване на раковите заболявания и смъртността.

Неотдавнашната годишнина от войната на САЩ и НАТО срещу Югославия ни върна към един изключително важен проблем, който засяга България и българите, особено в западните територии по границата със Сърбия, а именно използването от САЩ на ядрени муниции с обеднен уран U-238, които нанесоха колосални поражения на България и българите със съучастието на управляващите я тогава марионетки на САЩ - Иван Костов и Петър Стоянов, позволили на американските бомбардировачи да прелитат над България за ударите срещу Сърбия.

Именно от тези бомбардировки срещу Сърбия започна и физическият геноцид на българската нация от САЩ и НАТО.

За какво става дума.

Още преди 50 години


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 328, May-Jun 2023
Светът отдавна е в зоната на ядреният апокалипсис
С така наречената пролетно-лятна компания в Украйна започна най-опасният етап за цялото човечество след Втората световна...
    Започна крахът на вашия живот Системата ще изгърми всеки момент
През последните 12 месеца от американските банки са изтеглени около 2 трилиона долара. Още около 7 трилиона долара Федер...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com