Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

На прага на III световна война
Ядрената война започна с обеднен уран В Хмелницки изгърмя нещо „много по-голямо“
Оръжеен анализ на „Строго секретно“

На 13 май западно от украинския град Хмелницки избухна мощна експлозия, след което се образува огромна "ядрена гъба". Всъщност гъбите бяха две, но като че ли не бяха забелязани.

Появиха се и данни за повишаване на радиационния фон, т.е. за алфа и гама-лъчение, което се пренесе на Запад към Полша, потвърдено на 19 май от Москва.

От някои източници беше съобщено, че това е било руски удар по складовете за боеприпаси на украинските въоръжени сили в Хмелницки, като складовете може да са се съхранявали и хиляди снаряди с обеднен уран, доставени от Англия на Украйна. Или "нещо друго"?

Какво точно е имало на складовете не е ясно и до днес.

Ясно е обаче, че това "нещо", т.е. взривът, показано на видео предимно от един ъгъл и от един източник, не се беше случвало в Украйна през целия период на специалната операция. Унищоженият обект, вероятно беше 649-ти авиационен склад за ракетно гориво, оръжие и боеприпаси. Общо в съоръжението имаше около 20 хангара, които, вече не съществуват. Показаната експлозия /всъщност две/, последвала удара, беше толкова мощна, че издигна облак от отломки и прах на височина от 10 километра.

В началото се съобщаваше, че ударът по складовете е бил с дронове. На това място, западно от Хмелницки, на сателитната карта ясно се виждаше горичка с няколко хангара. Всъщност дърветата маскираха значителна част от тях.

Руското министерство на отбраната потвърди данните за удара в доклад от 14 май, в който съобщи: "Край град Хмелницки е унищожен склад за боеприпаси на въоръжените сили на Украйна."

Толкова. Нищо повече – как, от кого, защо и т.н. Унищожен е и край.

Странни бяха други неща. Съдейки по мащаба на експлозията, възможно беше руските въздушно-космически сили да са ударили склад със снаряди с обеднен уран, доставени от Англия за техните танкове Challenger-2 в Украйна.

Но взривовете със сигурност не бяха само на конвенционални боеприпаси или на боеприпаси с обеднен уран, а и на две истински атомни бомби, съхранявани в склада за боеприпаси в Хмелницки, които експлодираха, ударени от ракета или по друг начин. Тази експлозия не следваше нормалната динамика на експлозията на атомна бомба, тъй като нейната детонация беше ефект от екзогенно кинетично действие, предизвикано от близката конвенционална експлозия на ракета.

Ето защо и двете ядрени експлозии бяха по-малки в сравнение с други стандартни атомни експлозии в историята, които стават от директна детонация, а не от индиректна детонация като тези две в Хмелницки.

Така че това беше по-малко ефективна и забавена ядрена експлозия, без първоначалната светкавица на бяла светлина, но завършена във всичките си други ефекти, около 20 килотона.

Обедненият уран не е делящ се по дефиниция, той е с най-малък оръжеен клас и може да замърси земята и/или водоносния хоризонт. Но радиоактивен облак, може да бъде само резултат от експлозия на атомна бомба или на разтопяване на активната зона на ядрен реактор.

Така че радиоактивният облак, за който съобщиха на 19 май беше резултат от две ядрени експлозии в Хмелницки на 13 май 2023 г. Във видеото се вижда добре атомният взрив и емисиите на рентгенови лъчи, които замъгляват зрението след няколко секунди, както и падането на радионуклеидите.

За да бъдем по-точни, това беше непряка детонация на атомна бомба чрез екзогенно кинетично действие, предизвикано от близката конвенционална експлозия на ракета. В крайна сметка това беше разтопяване на ядреното ядро на атомна бомба. Това беше забавена, но пълна ядрена експлозия.

Що се отнася до обеднения уран…

Истина е, че обедненият уран е много мръсно оръжие, което с времето нанася колосални поражения, което се потвърди от бомбардировките в Ирак и Югославия. Но обедненият уран в тези снаряди и други оръжия излъчва бета-частици, при изгаряне, но не и споменатата гама-радиация, която била регистрирана в района.

Тази радиация се излъчва не от обеднен, а от обогатен уран, т.е. от "мръсна ядрена бомба", ако такава е имало в складовете, или от взрив на ядрено или подобно оръжие, те.. е от "нещо по-сериозно", което може да е било тайно доставено в Украйна. Например в складовете може да са били унищожени и радиоактивни материали, доставени на Киев за създаване на "мръсна бомба" или самата "мръсна бомба".

Снарядите с обеднен уран са едно от най-нехуманните видове оръжия на страните от НАТО. В края на март и началото на април от Англия бяха разпространени важни информации за снарядите с обеднен уран в Украйна.

Първата бяха снимките от тренировъчна база в Англия, на която украински войници се обучават в боравенето с танкови снаряди с обеднен уран за английските танкове Challenger, които ще бъдат изпратени в Украйна.

Втората информация се отнасяше за самите танкове Challenger, които, наред с немските Leopard, вече се намират в Украйна и ще използват снаряди с обеднен уран.

Третата информация потвърди изпращането на хиляди снаряди с обеднен уран от Англия за танковете Challenger в Украйна.

Москва отдавна предупреди, че тези снаряди са "мръсно ядрено оръжие", това означава, че на евентуалното тяхно използване ще бъде отговорено според ядрената доктрина на Русия. А това ще означава ядрена война.

Сега, след съобщението, че Лондон изпраща обеднени снаряди в Украйна, Константин Гаврилов, ръководителят на руската делегация в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), съобщи, че е бил инструктиран от правителството на Русия да заяви: "Ние знаем, че Leopard-2 и Challenger-2, както и бойните машини на пехотата Bradley и Marder, са въоръжени с бронебойни снаряди с ураново ядро (обеднен уран), използването на който води до радиоактивно замърсяване на района, както се случи в Югославия и Ирак. Ако такива снаряди бъдат доставени в Киев, ние ще считаме това за използване на мръсни ядрени бомби срещу Русия с всички произтичащи от това последствия".

Обедненият уран (DU) има невероятни унищожителни и дълготрайни последици. Субстанцията е високо радиоактивен материал уран-238, който се получава като страничен продукт от процеса на обогатяването на урана.

Когато естественият уран се обогатява, по-малко от 1 процент от него се използва за гориво в атомните електроцентрали и за оръжие, но "обеднените" 99 на сто са също смъртоносни. DU е в поне 50 на сто радиоактивен, както нормалния уран, и има живот около 4 милиарда години.

Количества и от други, още по-радиоактивни изотопи присъстват в DU, което го превръща в перфектния убиец.

Почти два пъти по-плътен от оловото, DU се използва в снарядите и патроните за увеличаване на тяхната пробивност. При удара той се възпламенява и освобождава микронни изотопи, които могат да бъдат вдишани или погълнати, и в тялото излъчват радиация и токсини, които ликвидират имунната система и предизвикват неврологично или физическо унищожение на органите, рак, генетични мутации.

Да започнем с факта, че в природата не съществува "обеднен уран".

Така нареченият "обеднен уран" е условно наименование на продукта, който остава след извличането от природния уран на неговите изотопи с масови числа 234 и 235. А изотопът на урана с масово число 238 остава след "обедняването".

Уран-238, както всички изотопи на урана, е радиоактивен. Ядрото на този елемент съдържа 92 протона и 146 неутрона. Това ядро е нестабилно и с известна вероятност може спонтанно да се разпадне, превръщайки се в ядро на атома на тория, като излъчва алфа частица.

И, тъй като ядрото на атома на тория може да се появи във възбудено състояние, то алфа-разпадът на уран-238 е придружен от гама излъчване.

Ядрото на тория, образувано в резултат на алфа-разпадането на уран-238, също е нестабилно и претърпява бета-разпадане. В края на веригата от трансформации се получават стабилни изотопи на оловото.

Привържениците на използването на уранови сърцевини в снарядите твърдят, че радиоактивното излъчване на уран-238 е с ниска интензивност и практически не засяга човешкото здраве. Но това е лъжа. Наистина, проникващата способност на алфа радиацията е малка, т.к. алфа частиците бързо губят енергията си при сблъсък с частици материя.

Но това е така само когато източникът на алфа частици е на известно разстояние от човека. Ако частица прах, съдържаща източник на алфа частици, попадне в човешкото тяло, тогава тя носи смъртна опасност. Алфа-частиците (ядрата на атома на хелия) имат огромна маса според стандартите на микрокосмоса и излитат от ядрото на уран-238 със скорост около 10 000 километра в секунда. Сблъсквайки се с близките тъкани на тялото на човека алфа-частиците предизвикват необратими промени в тях, които могат да доведат до онкологични заболявания.

Алфа-лъчението е особено опасно за носителите на генетична информация и може да доведе до ненормално развитие на плода в тялото на майката.

Когато снарядът експлодира, урановата сърцевина се превръща в прах, който се утаява в местността. Уранът и неговите съединения са склонни да се натрупват в телесните тъкани. Освен това уранът и неговите съединения са токсични. Периодът на полуразпад на уран-238 е 4,5 милиарда години, т.е. районът остава заразен завинаги. Радиоактивното замърсяване действа след края на военните действия, включително срещу хора, родени много години след войната.

САЩ хвърлиха няколко хиляди тона бомби и DU по време на първата война в Залива. След това във войната срещу Югославия през 1998-1999 г., и в Косово - през 2000 г.

Последиците са ужасяващи, в това число и за България. В района на Близкия Изток, Централна Азия и на Балканите след 1991 г. се наблюдава замърсяване на почвата и атмосферата, нарастване на раковите заболявания и смъртността.

Но, както споменахме, в Хмелницки, съдейки по мащаба на експлозията и факта че дори имаше регистрирано земетресение от 3,4 бала, в складовете е имало много повече взривоопасен материал. Обедненият уран излъчва алфа частици при горене, но не и гама радиация, която е регистрирана в този регион. Това може да се намери в отворени източници. Остава загадка какво още може да е имало в тези складове.

В складовете може да е имало ракетно гориво или гориво за атомни електроцентрали, може би там да се подготвяше и "мръсна" ядрена бомба. Обедненият уран се използва и в ядрената енергетика, което косвено потвърждава версията, че Киев е имал способността да създаде "мръсна" бомба. Има реактори, които използват този уран като гориво. Има и технологията на центрофугите, която позволява да се получи обогатен уран до оръжеен.

Появи се и версията за автопровокация на Украйна и че Украйна сега възнамерява да превърне удара по складове в Хмелницка област във втора Буча, обвинявайки Русия в унищожаване на опасните снаряди. И стартиране на ядрената война.

Факт е, че вече повече от година в НАТО подготвят и отработват елементите от сценарий за обвинение на Русия в използване на ядрено оръжие.

Първоначално имаше опит да се изобрази използването на тактически ядрени оръжия с имитационни боеприпаси.

Сега тече нов кръг от тази информационна кампания, в който инцидентът в склада на въоръжените сили на Украйна край Хмелницки ще заеме своето място и ще стане част от обвиненията срещу Русия.

Интересно беше, че в Хмелницки веднага след взрива се появиха дозиметрични патрули, сякаш го чакаха. Появиха се и роботи, които пренасяха противопожарни маркучи в останките от склада. И те бяха готови и чакаха.

Няколко дни по-рано над Англия, Финландия и Румъния летяха самолети за дозиметричен контрол и електронно наблюдение, използвани във всички стратегически и тактически мисии. И те чакаха нещо.

И всичко това ставаше и става в рамките и на фона да започналите големи маневри на НАТО Defender-2023, на които се отработват различни сценарии и схеми.

Става и на фона на поемането от Англия на водещата роля във войната на НАТО в Украйна.

Що се отнася до версията, че взривът в Хмелницки беше нещо "много по-сериозно", ще припомним някои операции с ядрено оръжие от близкото минало, на които сме се спирали много пъти.

Първата доказана ядрена атака на Киев срещу Донецк беше през август 2014 г., втората – на 8 февруари 2015 г. Ядрената атака от август 2014 г. беше извършена с оръжие земя-земя, изстреляно от части на киевската хунта. Никакво конвенционално, термобарично или друго оръжие не би могло да направи това.

Доказателствата за ядрената атака бяха неоспорими. При анализа на видеоматериала се виждаше, че жълто-оранжевият взрив е от радиация, която се генерира в атмосферата при детонирането на ядрената бойна глава.

Според размера на взрива, ядрената глава беше с мощност 5 килотона или по-малко. Същото показваше и скоростта на движението на взривната вълна.

И тогава имаше две детонации. Първата произвежда звуковата вълна на експлозията на обикновен взрив. Обикновено това е прикритието на ядрения взрив. Втората детонация е на повърхността и е от мини-ядрения заряд. Ако ударът е оставил кратер по-дълбок от 1,5 метра, това не е обикновен, а ядрен взрив.

Втората ядрена атака стана на 8 февруари 2015 г. Тогава жителите на Донецк станаха свидетели на експлозия с колосална мощ, която дойде от характерния гъбообразен облак.

Първите предположения бяха, че става дума за взрив на ракета или на фабриката за химически продукти. Но взривната вълна, нейното разпространение, мощта и гъбата показваха отново, че ставаше дума за тактически ядрен взрив, прикрит като стрелба с обикновена бойна глава на Точка-У. Епицентърът на експлозията беше в Куйбишевски район на Донецк, в близост до химическата фабрика. Властите на Донецк определиха, че това е атака с тактическа балистична ракета.

По-рано, в нощта на 3 май 2013 г., Дамаск беше разтърсен от три мощни взрива. Според началната информация това беше ракетен удар на израелските ВВС по научноизследователския център, разположен в селището Джамрая. Но според други източници атаката беше с ядрени оръжия срещу щаба на 4-та дивизия на сирийската армия, казармите на 104-та бригада (счита се, че това е елитът на Републиканската гвардия, охрана на президента). Очевидно беше, че Израел извърши акт на военна агресия срещу Сирия.

След ядрен анализ военните експерти стигнаха до извода, че атаката срещу Дамаск през нощта на 3 май беше нанесена с ядрено оръжие. Израел е използвал ядрена бомба (бомби), доставени му от САЩ.

В края на май 2015 г. Израел нанесе ядрен удар и по Йемен. Разпространените в интернет видеозаписи показваха пикселизирането, причинено от частиците от ядрената експлозия, които атакуват сензорите на камерата. Нямаше никакво друго обяснение за бялата плазмена топка, регистрирана малко преди колосалната детонация. Камерата никога не лъже.

На 12 август 2015 г. в контейнерния терминал на китайския град Тянцзин, който е съперник на Ню Йорк и Хамбург, с 15-милионно население, избухна огромна техногенна катастрофа.

Първият взрив прогърмя с еквивалент 3 мегатона, след това последва още по-мощен - 21-мегатона. Нанесени бяха колосални щети на пристанището, околните жилищни и промишлени райони, със стотици жертви. Взривът беше видян и от Космоса. От последвалите взривове на различните химикали и продукти в терминалите, според някои китайски социални мрежи, токсичният газ стигна и до Пекин, който е само на 120 километра.

С една дума, катастрофа, вероятно по-голяма и от бедствието във Фукушима през март 2011 г.

Взривовете станаха в пристанищната зона на Тянцзин почти в полунощ на 12 август. Английски химически вещества в складовете на крупна китайска транспортно-логистична компания. Но това не беше истина. Това беше ядрена атака.

Първият взрив, и особено вторият с мощност 21 килотона, нанесоха поражения като взривове на атомни бомби, унищожавайки околните здания и изпепелявайки всичко, като американските атомни бомбардировки на Хирошима и Нагазаки преди 70 години.

Съдейки по снимките, унищожени бяха и хиляди леки коли, подготвени за транспорт по море към света. И те бяха изпепелени като леките коли на паркингите в Ню Йорк около Световния търговски център на 11 септември 2001 г. от ядрените взривове, подложени под двете кули.

Снимките и клиповете с мобилни телефони на местни жители в Тюнцзин показваха колосален взрив и огромно огнено кълбо. След няколко дни и въздушните снимки разкриха мащаба на унищоженията – продължаващият да дими черен кратер, бележещ "зона нула" с апокалиптичен околен пейзаж, изпепелен и изравнен със земята хиляди изпепелени леки коли, готови за износ, изкривени метални корабни контейнери, разхвърляни на всички страни и т.н.

Общата унищожена площ беше над 20 декара. Жителите в радиус 3 км бяха евакуирани, жертвите бяха много.

Такава експлозия можеше да бъде причинена само от тактическо ядрено оръжие.

На 4 август 2020 г., в 17 часа следобед, в Бейрут – Ливан, ядрената война продължи. Показателно беше, че организаторът му – отново Израел, беше избрал за ядрената атака срещу бейрутското пристанище точно 75-ата годишнина от ядрената атака на САЩ срещу Хирошима.

И така, на 4 август 2020 г. следобед в един от складовете на пристанището на Бейрут, до големите зърнени силози, стана комбинирана експлозия, като последният взрив унищожи половината град - стотици мъртви, хиляди ранени, невъзстановими щети.

400 000 души са останали без дом, за възстановяването на града, ако въобще това е възможно, ще са необходими най-малко 20 милиарда долара.

Взривът беше колосален, но този път беше запечатан на хиляди видео записи на хиляди очевидци. Такава експлозия светът досега не беше наблюдавал.

Взривът имаше мощ на ядрен заряд от някакъв нов вид. Ударната вълна помете половината Бейрут, детонацията беше чута чак на Кипър, който е на 250 км от Бейрут, а взривът предизвика трус със сила около 6 по Рихтер.

Веднага се появиха няколко версии за катастрофата. Някои от тях бяха предварително подготвени, други се появиха след взрива.

Една от началните версии беше, че в склада на пристанището на Бейрут от 2014 г. , са се съхранявали 2750 тона амониев нитрат, който, поради някои свои свойства не се използва само за наторяване в селското стопанство. И че точно преди експлозията в пристанището е имало заваръчни работи за запечатване на дупки във въпросния склад срещу крадци. Една искра и хилядите тонове селитра са се самовзривили и са унищожили половината Бейрут. И така нататък с лъжите.

Но даже теоретично селитрата не може да избухне самостоятелно, трябва да й се помогне. Освен това селитрата не може да изкопае кратер дълбок 40 метра и широк 130 метра.

Имаше няколко експлозии и чак след това "нещо" долетя отнякъде и удари склада, който изгърмя с такава сила, че унищожи пристанището и околните райони напълно.

На мястото на взрива се образува кратер /както при взрива в китайския град Тянцзин през 2018 г./, а над пристанището се появи плазмена гъба, приличаща на "гъбите" на новите ядрени заряди от 4-то, 5-то и даже 6-то поколение.

Така стигнахме до основния въпрос кой нанесе ядрен удар по Бейрут и с какво.

Отговорът се появи на 6-8 август 2020 г. Това беше ядрена атака на Израел, прикрита с някакви съчинения за амониева селитра, Хизбула...

И така, на 6-8 август 2020 г. се появиха доказателства, че срещу Бейрут имаше ядрена атака на Израел, който използваше термоядрено оръжие от ново поколение.

Появиха се видео и аудио доказателства, както за атакуващите самолети, така и за използваните ядрени оръжия. Това беше ново военно престъпление на Израел с огромни размери.

Какви бяха самолетите и ракетите на Израел. От видеата в интернет се виждаше, че атакуващите самолети са били F-16.

Едновременно беше установено, че радиоактивното разпадане не се съпровождаше от гама-излъчване и образуване на цезий-137, като нивото на радиацията високо в кратерите и на няколко метра извън тях спадаше наполовина.

Отсъствието на продукти от взрива с дълъг период на разпадане и незначителното по площ радиоактивно замърсяване на местността позволява да се предположи, че са били използвани така наречените "чисти" термоядрени боеприпаси, т.е. от ново 4-то и 5-то поколение.

Съществуващите термоядрени заряди водят до дълготрайно радиоактивно замърсяване на местността, заради реакцията от разпадането на техните ядра. Именно това поддържаше досега високия праг на използване на всички видове ядрено оръжие, в това число и с малка и свръхмалка мощност. Сега обаче може да се говори за появата на нови термоядрени боеприпаси, които рязко свалят психологическия праг за използване на ядреното оръжие въобще.

"Чистите" термоядрени боеприпаси не попадат в момента под ограниченията на нито един от действащите международни договори и формално се поставят на едно равнище с обикновените високоточни оръжия, които обаче значително превъзхождат с разрушителната си сила.

Засега не е ясно докъде САЩ и другите водещи държави са стигнали с разработката на чистите термоядрени боеприпаси. Работите по тяхното създаване се водят в САЩ с пълна пара и са част от реформирането от сегашната администрация на стратегическите нападателни сили.

Същото се отнася и за Англия, която подготвя промяна в структурата на своите стратегически ядрени сили и в момента разработва инфраструктурата на термоядрения синтез.

Тъй като в "чистите" термоядрени боеприпаси реакцията на синтеза трябва да се инициира от източник на енергия с алтернативна реакция на деленето, ключов момент става замяната на съществуващия с мощен и компактен детонатор с малки габарити. Може да се предполага, че основните поразяващи фактори на новото ядрено оръжие са мигновеното гама-неутронно излъчване и ударната и светлинната вълна, като проникващата радиация е сравнително незначителна. Новото оръжие ще се използва вероятно за въоръжаване на високоточните крилати ракети и авиобомби като мощността му ще варира от един до стотици и повече тонове тротилов еквивалент.

Силите за глобални удари ще се състоят както от "мръсно", така и от "чисто" ядрено оръжие.

От таен доклад на Международната атомна агенция: "През годините бяха инициирани свръхсекретни проекти в Америка и Израел за замяна на старите SADM (Special Atomic Demolition Munition), с голямо тегло и излишна радиоактивност, което завърши с разработване и тестване в Димона през 1981 г. на новото "микроядрено" устройство. Използвайки напреднала ядрена физика, учените откриха начин да взривят новата бомба - "куфар", без използването на отражател - Уран-238 и допълнително пречистеният Плутоний-239 в сърцевината му до 99,78%.

Тези мерки доведоха до оръжие, значително по-малко и по-леко от SADM, което също имаше едно огромно предимство. Новото микроядрено устройство беше първото критично оръжие, което можеше да се използва в режим "невидим". Изчезна мръсният рефлектор от уран-238, повиши се чистотата на по-малкото ядро от плутоний-239.

Плутоният излъчва само алфа лъчение, което практически е "невидимо" за стандартния брояч Гайгер. В пряк контраст с по-смъртоносните си братовчеди - бета и гама, алфата може да измине само няколко метра и не е в състояние да проникне даже в човешката кожа.

Въпреки че алфа-частиците не могат да проникнат през кожата, такова лъчение е изключително опасно при вдишване, тъй като плутоният е най-токсичното вещество, познато но човека. Ако вдишате веднага след взрива, ще бъдете мъртви за минути.

В края на 2019 г. се появи, информация, че Израел въоръжава своите безпилотни летателни апарати с малки тактически ядрени оръжия. Тогава се появиха и снимки за използвани от Израел ядрени оръжия в Сирия в подкрепа на Ислямска държава.

По принцип може да става дума за ниско обогатени микроядрени оръжия на бойното поле.

Това са така наречените ядрени оръжия от 5-то поколение, напълно нов клас малки ядрени оръжия, които използват водород и/или деутерий, т.е. хибридни.

Ако уранът е "натоварен" с достатъчно водород, може да започне ядрен процес.

"Натоварването" на урана с деутерий над известно равнище също стартира верижна ядрена реакция. Така се елиминира проблемът с така наречената "критична маса", която се нуждае от големи количества ядрен материал. Сега милиграми уран могат да се използват за производството на оръжия с размерите на оръжейни патрони.

Те са лесни за производство и са много ефективни. Не е необходим никакъв ядрен реактор или големи заводи за тежки елементи. Масовото производство става бързо и лесно.

Ядреното оръжие от 5-то поколение се нуждае само от около 100 грама U-235, за да произведе сила на експлозията от 2 тона ТНТ. Силата се повишава с добавянето на малки количества уран.

Тази тайна беше укривана над 25 години, но сега е общодостъпна. Тези оръжия не произвеждат електромагнитен импулс - ЕМР, реално нямат радиоактивно замърсяване и съвсем малко радиация, която изчезва за няколко часа. Мощта им е много малка в долните килотони, започвайки от 0,5 килотона. Заради това те са много лесни за използване, за разлика от старите мегатонни чудовища.

Тези малки неутронни бомби са прости и евтини за производство. Те могат да бъдат направени от използвани ядрени горивни елементи на атомните централи, които могат да с купят на черния пазар.

От години пишем, че ядрената война на САЩ и Израел върви отдавна. От две години предпреждаваме за ядрена операция на САЩ и Израел в Украйна.

…И така, на 13 май 2023 г. в Хмелницки изгърмя "нещо по-сериозно", заедно с намиращите се в тези складове снаряди с обеднен уран и т.н.

Ще продължим да следим темата.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 329, June 2023
Последно отброяване на военните театри Големият анализ „всичко за оръжията“
Този анализ изисква особено внимание от поредицата ни за "голямата картина" на войната, нейните причини и цели. Както и ...
    Бахмут падна. Артьомовск е освободен Какво по-нататък
На 20 май 2023 г., по обяд, беше съобщено за края на операцията за освобождаване на град Бахмут. За това съобщи Евгений ...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com