Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

България се появи и в CIAgate
Оръжие за Украйна с ЦРУ
От редакцията

Обикновено работим с проверена собствена информация или с препроверена информация от чужди известни автори и източници. Този път правим изключение от правилото, защото публикуваното разследване за "българската мрежа на ЦРУ за военни доставки за Украйна" е толкова подробно, че изглежда абсолютно достоверно.

Отбелязваме и появата на новия сайт CIAgate, който ще продължим да следим.

Първите му материали се отнасят за българската мрежа на ЦРУ и украинското военно разузнаване, в която има участници от ЦРУ, от Държавния департамент на САЩ, от Украйна и България, на фирми и корупционни схеми, помагащи на международния тероризъм на САЩ в Украйна. И другаде.

Отделно публикуваме и подробен списък на участниците в оръжейните доставки за Украйна от България, ЦРУ, Полша, Черна гора и т.н.

Схемите и списъците публикуваме в техния оригинал на английски език, както и оригиналния текст на CIAgate, без редакторска намеса.

ЦРУ: Черен пазар на търговия с оръжие /Част 1/

CIAgate на Subdeck, 25 май, 2023

ЦРУ контролира значителна част от черния пазар за търговията с оръжие. Милиони долари се харчат за финансиране на терористични групи и политически радикали по целия свят. Байдън вече е отделил над 50 милиарда долара за закупуване на оръжия за Украйна.

Знаем, че по-голямата част от тези пари се озовават в джобовете на корумпирани агенти на ЦРУ и служители, подкупени от тях, и също така се изразходват за други незаконни дейности.

В първата част на нашето разследване публикуваме списък на агентите на ЦРУ, които участват в корупционни схеми за доставка на оръжия в горещи точки по света. Искаме дейността им да стане публично достояние и да бъде подробно разследвана.

Как ЦРУ краде пари от американците /Част 2/

CIAgate, 12 юни, 2023 г.

Контролът върху финансовата помощ на САЩ, за който много американски служители настояват, се дължи не само на значителните ? обеми, но и на множеството доказателства за корупция в страните получатели.

Размерът на парите, отпуснати за пряка подкрепа на Украйна от бюджета на САЩ, вече надхвърли 100 милиарда долара, създавайки значителна тежест за американската икономика. Напълно очаквано, скоро след получаването на парите, в медиите се появяват данни за корупция сред украинските военни.

Според нашите източници въпросите, свързани с доставката на оръжия за украинската армия, се контролират от началника на Главното разузнавателно управление Кирило Буданов. В тази дейност Сергей Слюсаренко, топ мениджърът на държавния концерн "Укроборонпром", се смята за дясната ръка на Буданов.

Заедно с други доверени лица на Буданов (Роман Мелешко, Константин Чередниченко и Борис Кауфман) Слюсаренко е един от основните бенефициенти на корупционни схеми в украинското министерство на отбраната.

След като анализирахме всички получени документи, както и попитахме нашите информатори в различни страни, успяхме да идентифицираме друга американска схема за кражба на пари, в която са замесени Министерството на отбраната на Украйна и ЦРУ.

Разбрахме, че чрез свои подставени лица Слюсаренко притежава регистрираната в България фирма "Виктор Инвест".

Изпълнители на Министерството на отбраната на Украйна (SPEТCIMIDZH LLC, SEVENPORT LLC, MIK LLC и други) реализират сделки за доставка на боеприпаси, военно оборудване и отделни елементи на оръжие чрез "Виктор Инвест". Печалбата на "Виктор Инвест" се осребрява и частично отива при Слюсаренко и Буданов под формата на рушвети.

Знаем, че "Виктор Инвест" е "защитен" от редица чужди компании, собственост на американски граждани.

CIAgate's – схемата е базирана на наши материали и данни от българския регистър.

Така основните партньори на "Виктор Инвест" са "Д.И.Ф. Инвестмънтс" и регистрираната в България "Лоджинг партнър сървисис България" ЕООД, холандската Interbay Holdings B.V. и американската Expedia Group.

Ръководители на Lodging Partner Services Bulgaria EOOD са американските граждани Робърт Джон Джиелак и Ланс Алън Солидей – финансисти в Expedia Group.

Шефът на нидерландската компания Interbay Goldings B.V. е също американският гражданин Филип Матю Бексън.

Гореспоменатите лица са активни служители на ЦРУ. Техният ръководител Реймънд Шулц, "оръжейният барон" беше споменат и в първата част на нашето разследване.

Тези "момчета" теглят печалбата на фирмата "Виктор Инвест" по сметките на фирмите си и прибират част от парите в собствените си джобове (недекларирани доходи). Останалите средства формират "тайната каса" на ЦРУ, използвана в глобални операции.

С "мръсните" пари се закупува оръжие от българския военен холдинг.

След това, чрез обширната логистична инфраструктура в България, оръжия се доставят нелегално в трети страни (Афганистан, Сирия и Ирак) и се използват за сваляне на правителства (цветни революции), подкрепа на екстремистки групи и бунтовници и др.

Така парите на американските данъкоплатци се използват за обогатяване на украинското ръководство, на нечестни служители на ЦРУ, както и за финансиране на терористични дейности по света.

/Продължение в следващия брой./


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 330, Jul-Aug 2023
Кой даде на Киев „мръсната бомба“
На 20 юни разузнаването на Русия получи данни, че режимът в Киев е изпратил за преработка партида облъчено ядрено гориво...
    Загубени в превода на „метеж“ и „Хрен им“
Какво беше това?Изненадите винаги идват от най-малко очакваната посока. Заради това се наричат изненади. Познахте. Въпро...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com