Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

На прага на III световна война
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
След войната срещу терора и COVID започва и война срещу климата. Целта е една и съща
09.2023

"Най-страшното лято в историята на човечеството, юли – най-горещият месец в историята на измерванията, жегата чупи всички температурни рекорди, глобалното затопляне се дължи на CO2 заради потребяваните от човека природни ресурси и т.н..

Нещо да ви напомня това? Ще ви помогнем.

Паническите съобщения за "небивалата жега" по света структурно напомнят всички истории от времето на "войната срещу тероризма" и "войната срещу пандемията COVID".

Сега си съчиниха нова война – "срещу климата" и започнаха своя Термогедон, с цел да ни ликвидират напълно.

От COVID едвам оцеляхме. Сега ще ни доразкажат играта. Този път със "затоплянето на климата".

И на тази основа Световната метеорологична организация (WMO), /това съкращение заслужава да го запомните, при COVID беше Световната здравна организация (СЗО, WHO)./

Сега WMO ще замени WHO по въпросите на световния терор.

СЗО сега подготвя Пандемичното споразумение, според което тя ще получи правото да влиза в режим на пандемия без да обръща внимание на други документи, правила, разпоредби и протоколи. А подписалите страни ще бъдат задължени да изоставят своите национални протоколи и да следват само текущите инструкции на СЗО.

Лекарите лъжеха, че COVID е причината за високата смърт, за да създадат илюзията за пандемия. Болниците бяха мотивирани да докладват "смъртни случаи от COVID-19" вместо нормални смъртни случаи, защото правителството плащаше на болниците допълнителни пари за всеки докладван смъртен случай от COVID-19.

СЗО и правителствата планираха цялата пандемия от 2016 г., когато за първи път предложиха да се премине към медицински смъртен акт, т. е. когато няколко различни болести се групират заедно и се наричат COVID-19, неизбежно ще видите COVID-19 с огромна смъртност поради съществуването на система за медицински преглед.

Пациентите, умиращи от други чести състояния – като старост, инфаркт на миокарда, краен стадий на бъбречно заболяване, кървене, инсулти, ХОББ, рак и т.н., сега се сертифицират като COVID-19 чрез системата за медицински прегледи. "Карай, пиши го COVID и в крематориума!"

Сега измамата за глобалното затопляне и "промяната на климата" е повторение на същия сюжет в нов аранжимент. И отново основните новинарски медии ви казват, че преживяваме рекордно високи температури, за да ни накарат да преглътнем измамата за "изменението на климата".

Заради това отново ви предупреждавам – не вярвайте на нищо, което четете или гледате за климата. Всеки има дневен ред, дори вашият скромен автор. Но моят дневен ред отново е прост и благороден – да ви помогна безплатно. Всички други "експерти" са платени манипулатори.

Първата ви и последна реакция трябва да бъде да не вярвате на нищо, каквото ви кажат. Това са примитиви и лъжци.

Повечето "експерти", "политици" и "медии" лъжат на едро и безнаказано, защото знаят, че след два дни картата ви с памет ще бъде изтрита. За тях историята е инструмент за "получаване на нещо" тук и сега. За други, като вашия скромен автор, това е инструмент да се научат как да предотвратяват бъдещи грешки. Откъде да знаеш и на какво да вярваш?

И така, тяхната първа климатична лъжа – лятото на 2023 г. е най-горещото в историята на света. Нищо подобно. Лятото на 2023 г. е даже по-хладно от обикновено, както показва графиката, която отразява летните температури от 1900 г. до днес и 10-годишно средно изравняване от около 21,2 градуса. Сегашното лято е в тези граници.

Втора лъжа – пъргавите пръстчета и късата памет. На 18 юли "Би Би Си" съобщи, че на остров Сардиния се очаква да има високи температури от 46°C следобед, и че екстремните горещини могат да продължат още 10 дни. Но графиката показваше, че температурата в Сардиния достигна връх на 40°C на 18 юли и след това постоянно падаше през седмицата до по-ниските 30 градуса.

Също на 18 юли BBC съобщи, че температурата в Рим може да достигне 40°C и да остане над това ниво в продължение на 15 дни. Но и тук виждаме, че температурата за кратко достигна 40°C на обедното слънце и след това, подобно на Сардиния, бързо спадна до края на седмицата.

В този момент Европейската космическа агенция влезе в ролята на плашилото и съобщи, че в Сардиния и Сицилия се очакват 48°C. Нищо подобно – под 30 градуса.

За южната испанска фронтова линия BBC съобщи на 18 юли, че жегата е "безпощадна" и продължава ден и нощ. Сутринта беше под 27 градуса.

Но за BBC и други медии това беше добре свършена работа. Основните медийни заглавия вече крещяха за предстоящия Термогедон - "светът е в пламъци, ние не можем да го игнорираме повече, давайте да почваме нова война – срещу климата, и да въвеждаме нови ограничения, нов контрол, "зелена политика", net-Zero" и т.н.

Трета лъжа – как измерват температурата.

Тези мошеници не знаят как се отчита температурата. Защо?

Вместо да отчитат температурата стандартно, т.е. на 2 метра под повърхността на Земята, те я отчитат ниско, на повърхността на земята, където тя, разбира се е по-висока от температурата на въздуха. Въз основа на което започнаха ужасни истории за катастрофалните горещини в Европа и по целия свят.

Показателно е, че нито един метеоролог от чиновниците в съответните служби не излезе и не каза, че всичко това са пълни глупости. Напротив, медиите се сдобиваха отнякъде с тези зловещи данни и ги натрапваха до зомбиране.

Казано по-просто, точно както "медицинските служби" допринесоха за геноцида на населението на планетата чрез COVID, така и сега климатичните служители се готвят за същото.

Франкенщайн оживя и сега ще набира своя ресурс всеки път, потапяйки населението на планетата от една катастрофална криза в друга и там, където изобщо не съществува. И както всяка война, тази война също трябва да завърши с подписването на акт за капитулация – националните правителства трябва да бъдат принудени да сключат някакъв вид споразумение за климата, според което те ще прехвърлят своя суверенитет по въпросите на климатичната сигурност на някакви задкулисни структури и играчи. Това са плановете на световния елит да унищожи нашата цивилизация. Те искат да обърнат еволюцията на човечеството.

Каква е голямата картина?

С една дума, след вирусния - сега климатичен Lockdown, т.е. сценарият на световната върхушка /мафия/ да блокира, заключи, изолира, карантинира световната общност и това да не е временно, а завинаги, скрито зад някакъв Great Reset – "голямо презареждане".

Въведоха и термина "нова перестройка" като загриженост за човечеството, за да влезе доброволно в килията на временния затвор, която ще се окаже доживотна.

Сценарият беше пуснат в обращение през май 2020 г. на 50-ия юбилеен Световен икономически форум в Давос от един от основните глашатаи на Новия световен ред Клаус Шваб – някакъв професор от Женевския университет, член на Билдербергите и т.н.

В Давос той – заедно с принц Чарлз, въведе термина Great Reset. Смисълът е, че светът е в криза и трябва да бъде реформиран като бъде запазена системата. И, тъй като това не може да стане с война, която ще унищожи напълно и Запада, пандемията с коронавируса и неговият Lockdown, а сега "глобалното затопляне" дава за това реформиране уникален шанс. Но, тъй като това няма да стане бързо, блокирането на света трябва да бъде удължено най-добре до безкрайност.

И започна "пропаганда и агитация" по целия свят.

 • На първо място, създадената от тях изкуствена пандемия COVID-19 и изкуствена климатична пандемия е "прозорец на възможността", през който трябва да бъде прокарано човечеството към бъдещето.
 • На второ място е познатата мантра за "новото светло бъдеще" и че в новия свят ще бъде заличена пропастта между богатите и бедните страни и ще изчезнат държавните граници, за да бъде спасена планетата.
 • На трето място, разбира се, е е икономиката. Този "нов свят" трябва да бъде централизирано управляван от гигантските наднационални монополи. Частната собственост ще отмине и на нейно място ще дойде "икономиката на ползването" и на "ограниченото участие". Налични пари няма да има, вместо тях ще бъдат въведени цифрови валути, най-добре само една.
 • На четвърто място, ще има преход към "зелена енергетика", която ще замени енергетиката на въглеводородите. Ще бъдат въведени лимити за ползване на вода и електричество, ще бъдат ограничени автомобилите.
 • На пето място, ще завърши роботизацията във всички области на икономиката и обществения живот. Ще бъде въведен безусловен базов доход за хората, които ще бъдат уволнени от работа, но само ако покажат паспорт с ваксина или ако не подхвърлят нормите при дишане с CO2.
 • На шесто място е новото "здравеопазване", което предвижда редовно тестване, задължително ваксиниране и санитарен паспорт, с наказания за нарушителите и т.н.
 • На седмо място, ще продължи цифровизирането на всички сфери на икономиката и обществото, и ще бъде създадена световна мрежа за цифров контрол на всеки, навсякъде.
 • На осмо място, човекът ще бъде усъвършенстван в духа на Transhumans.
 • На девето място, системата от въглеводородни рейтинги за държави и корпорации.
 • На десето място, нормиране на консумираните храни, енергия и природни ресурси.
 • На единадесето място – патенти за семенния фонд и ограничаване на възможността за ядене на хранителни продукти от собствено производство.
 • На 12-то място – нападение срещу животновъдството. Прехвърляне на по-голямата част от населението или към изкуствени протеинови храни, или към вегетариански.
 • На 13-то място – контрол на раждаемостта. /Това е обезлюдяване./
 • На 14-то място – силно ограничаване на алтернативните форми на лечение.
 • На 15-то място – заличаване /и по-късно премахване/ на различията между половете.

Интересното е, че от тези точки повечето пряко засягат самото съществуване на хората и целия човешки род, особено онези, които се отнасят до т.нар. "зелен дневен ред", "екология" и др.

Резултатът от това преструктуриране трябва да бъде пълното завземане на властта в света от този елит и създаването на световното правителство, което ще контролира човечеството, което ще бъде поставено в цифров концентрационен лагер.

За тази цел Шваб, Ротшилд, Чарлз III и Франциск измислиха "приобщаващия капитализъм". Всъщност този модел няма да има нищо общо нито с капитализма, нито със социализма.

Той може да бъде наречен "нова робска система", но много по-тежко и жестоко робство от това, което е съществувало в древния свят.

Планът за "Голямото нулиране" беше описан подробно в книгата "COVID-19: Голямото нулиране" от Клаус Шваб, която беше публикувана през юли 2020 г. В анализите това творение може да се представи като някаква ракета, която трябва да докара човечеството до "смелия нов свят".

Но, тъй като пандемията не беше достатъчна, ракетата на "Голямото нулиране" трябва да бъде оборудвана с втора степен, която трябва да действа толкова, че да има време да се достигне крайната цел.

Тази втора степен може условно да се нарече "борба с екологичната криза и климатичната катастрофа", "зелена програма" или по-просто "въглеродна лъжа".

Според "климатика" Шваб, "…заплахата от COVID-19 няма да продължи дълго и един ден тя ще бъде изоставена. Но заплахата от изменението на климата и свързаните с него екстремни метеорологични явления ще бъде с нас в обозримо бъдеще и след него. Климатичният риск се развива по-бавно от пандемията, но ще има още по-сериозни последици."

Просто и ясно.

Вирусът ще си отиде, но климатична катастрофа, под формата на затопляне на земната атмосфера с всички произтичащи от това последствия е много по-лоша от пандемията на коронавируса. И може да послужи за много по-голямо трансформиране на световната икономика, като под оправданието за "зелена енергия" се нанесе удар по основните отрасли – нефтът, газът, автомобилостроенето, които дават около 50 процента от брутния продукт на човечеството.

Тук е включено и топенето на леда на полюсите, повишаването на нивото на Световния океан, наводняването на обширни суши, където живее по-голямата част от човечеството и са основните производствени мощности на световната икономика и т. н.

Климатичните алармисти наричат този сценарий "втори потоп" (първият е описан в Стария завет).

Но, тъй като хората не възприемат заплахата от климатична катастрофа и екологична криза толкова остро, колкото заплахата от коронавируса, трябва да включим втората степен на ракетата на "Голямото нулиране" - ще се нагнетява атмосфера на страх от екологична криза и климатична катастрофа.

И на второ място, ще бъдат предприети практически мерки за преструктуриране на икономиката, социалния живот, технологиите, геополитиката и личния живот на всеки отделен човек.

Умозаключението на Шваб е пълно с термини, като "зелена енергия", "зелена икономика", "устойчиво развитие", "декарбонизация", "въглероден отпечатък".

Но "екологичната криза" и "климатичната катастрофа" не са изобретение на Шваб. Подготовката за "перестройката" на света на основата на тези аргументи започна преди половин век. През 1968 г., по инициатива на Дейвид Рокфелер беше създадена международна неправителствена организация, наречена Римски клуб. Именно тя започна подготовката на глобален план за "нулиране" на човечеството.

Първият проект на този план беше докладът на Римския клуб "Предели на растежа" от 1972 г. Това беше преди 50 години и се реализира неотклонно и до днес.

Аргументирането на практическото изпълнение на плана на Римския клуб беше възложено на такива "научни" прогнози, като неизбежното изчерпване на природните ресурси на Земята, приближаването на глобалната екологична криза и климатична катастрофа – глобалното затопляне, въпреки че има процес на глобално охлаждане и т. н.

"Голямото нулиране" е нова версия на плана, разработен преди половин век от Римския клуб.

През 2017 г. милиардерът Рокфелер почина на 102 години. Няколко месеца по-късно Бжежински го последва. Римският клуб остана без кормило или плана.

В този момент знамето на Римския клуб беше поето от Клаус Шваб. Леко пренапудрил наследството на Рокфелер и Бжежински, той го представи като план за "Голямото нулиране". Но целите на плана останаха същите – създаване на единна световна държава, световно правителство и световен цифров концлагер.

Но, както "Предели на растежа", така и "Голямото нулиране" бяха и са една колосална лъжа.

Междувременно беше построена гигантска вавилонска кула от "климатични лъжи". Изграждането й започва през миналия век под ръководството на "главния еколог на Америка" Ал Гор (вицепрезидент в администрацията на американския президент Бил Клинтън, лауреат на Нобелова награда за мир за 2007 г.).

През 1993 г. Рио де Жанейро беше домакин на Конференцията на ООН за околната среда и развитие. На нея задачата за борба със заплахата от климатична катастрофа в резултат на емисиите на така наречените "парникови газове" (предимно въглероден диоксид – CO2) беше поставена в практичен план.

През 1997 г. повечето държави-членки на ООН подписаха така наречения "Протокол от Киото", който предвиждаше конкретни ангажименти за намаляване на емисиите на CO2.

Последва Парижката конференция през 2015 г. Тя разработи Споразумението за климата, което предвижда постигане на нулеви емисии на парникови газове до 2050 г.

Изпълнението на ангажиментите на Парижкото споразумение за климата трябваше да започне през 2020 г. Заради пандемията на коронавируса и наложените ограничения задълженията за посочената година бяха дори надвишени. Изчислено беше, че за да се изпълнява Парижкото споразумение, светът трябва на всеки две години да е в Lockdown, тъй като ако пандемията отшуми, всичко може да се върне в първоначалните си позиции.

И Шваб подготви предложенията си за ускорена декарбонизация на енергийния сектор и цялата икономика за следващите няколко години, т.е. "въглеродната лъжа".

Защо цялата тази вавилонска "карбонова" пирамида е лъжа? Всеки честен експерт по климатология, физика на Земята и екология ще ви каже, че биосферата на нашата планета и атмосферата като част от нея са саморегулиращи се системи.

Вулканичните изригвания създават такива гигантски емисии на CO2, които са в пъти по-високи от емисиите на парниковите газове от промишлеността и другите сектори на икономиката. Но океаните и горите на планетата абсорбират излишния въглероден диоксид.

Някои незначителни колебания в температурата на планетата в никакъв случай не са причинени от антропогенни и техногенни фактори, а от дълги цикли на слънчева активност и други природни причини.

И така стигаме отново до "Голямото нулиране" и "карбоновата лъжа", т. е. "зелената програма" – реорганизацията на световната икономика отгоре надолу, водена от клика корпоративисти около Световния икономически форум в Давос – Great Reset, "Голямото нулиране" или "Програмата на ООН 2030".

Най-горещата област на инвестициите от началото на глобалната изолация от коронавируса е така нареченото ESG-инвестиране.

Както писахме, тази силно контролирана игра ще насочва световните капиталови потоци към избрана група "одобрени" корпоративни акции и облигации. Тя налага "Програмата на ООН 2030".

Програмата на ООН за "устойчива икономика" се изпълнява тихичко от същите световни банки, които създадоха финансовата криза от 2008 г. Този път те подготвят "Голямото нулиране" на Шваб, насочвайки стотици милиарди и трилиони инвестиции в ръцете на стотици милиардери и избрани петролни, газови или въглищни компании.

Банкерите и инвестиционните гиганти като Black Rock създадоха нова инвестиционна инфраструктура, която избира "победителите" или "губещите" за инвестиции въз основа на това колко сериозно дадена компания приема ESG – на околната среда, т.е. да предприема действия за премахване на техния въглероден отпечатък, като прави своите енергийни източници "зелени" или "устойчиви", според термина на ООН.

Ключовата цел на стратезите на ESG е да постигнат преход към неефективни и скъпи алтернативни енергийни източници, т.е. Zero Carbon. Той се управлява от големите световни финансови институции и централни банки. Те вече са създали много организации за изпълнение на тяхната програма на "зелено инвестиране".

През 2013 г., много преди коронавируса, голямата банка на Уолстрийт - Morgan Stanley, създаде свой собствен институт за устойчиви инвестиции. Това беше разширено през 2015 г., когато Morgan Stanley влезе в състава на Управителния комитет за партньорство за отчитане на въглеродните газове /PCAF/ с цел ограничаване на глобалното затопляне с 1,5°С до прединдустриалните нива и че обществото трябва да се декарбонизира и да постигне нулеви чисти емисии до 2050 г."

Към 2020 г. в PCAF имаше над 100 банки и финансови институции, включително ABN Amro, Nat West, Loyds bank, Barclays, Bank of America, Citi Group, HSBC, Danske Bank и други.

Няколко банки - членки на PCAF бяха обвинени в пране на пари. Сега обаче те възприемат нова роля като модел на добродетел за промяна на световната икономика.

През август 2020 г. PCAF публикува проект на стандарт, който очертава подхода за глобално въглеродно счетоводство. Това означава, че банкерите си създават свои собствени счетоводни правила за оценка или оценка на емисиите на въглероден диоксид на компанията или на нейния екологичен профил.

Големите централни банки в света, чрез своята чадърна Банка за международни разчети (BIS) в Базел, създадоха ключова част от нарастващата глобална инфраструктура, която насочва инвестиционните потоци към "устойчиви" компании, а не към компании като петролните и газовите компании.

През 2015 г. се създаде така наречената работна група за финансова информация, свързана с климата (TCFD). Водена от милиардера Майкъл Блумбърг, тя включва, освен Black Rock, JP Morgan Chase, Barclays Bank, HSBC, Swiss Re - второто по големина презастраховане в света, Китайската банка ICBC, Tata Steel, ENI Oil, Dow Chemical, минният гигант ВНР и др.

В допълнение, инвестиционният "риск" на банките в петролната и газовата и други индустрии се разглежда, като се използват критериите на Carney TCFD. Всички рискове са идентифицирани като свързани с СО2, въпреки че няма категорични научни доказателства, че емисиите на CO2 от човешка дейност могат да унищожат нашата планета в резултат на глобалното затопляне.

Друга част на финансовата подготовка за "Голямото нулиране", за фундаментално трансформиране на високоенергийната икономика в икономически неефективна с ниско енергопотребление икономика, е Съветът за стандарти за устойчиво отчитане (SASB).

SASB казва, че "предоставя ясен набор от стандарти за представяне на информация за устойчивост по широк кръг от въпроси... "Това звучи добре, докато не видим кой е в SASB и определя кой е климатичен приятел. Допълнение към най-големия мениджър на фондове в света - Black Rock (над 7 трилиона долара под управление), членове са Vanguard Funds, Fidelity Investments, Goldman Sachs, State Street Global, Carlyle Group, Rockefeller Capital Management множество големи банки като Bank of America и UBS.

Всичките са отговорни за световната финансова катастрофа през 2008 г. Всичко се прави, за да се създаде мрежа от глобални финансови институции, които контролират съвкупното богатство, включително застрахователни и пенсионни фондове, което е 100 трилиона долара. Те определят правилата и определят компания или държавата според количеството въглеродни емисии, които те създават, т.е. ако сте чисти и екологични, според тях, потенциално можете да получите инвестиции.

Ако ви счетат за въглероден замърсител, както сега се възприема нефтената, газовата и въглищната промишленост, глобалните капиталови потоци ще ви лишат от инвестиции или ще избягват финансирането ви.

Непосредствената цел на тази финансова клика е гръбнакът на световната икономика - петролната и газовата индустрия, както и въглищата. Това има и геополитически, и стратегически последици.

Така въглеводородите са под атака.

Администрацията на Байдън вече изпълнява обещанието за постепенен отказ от петрола и газа, като забрани нови договори за наем, както и тръбопровода Keystone XL.

Ще припомним, че нефтеният и газов сектор и неговите производни, като например нефтохимичните продукти, представляват гръбнака на световната икономика. 50-те най-големи петролни и газови компании в света - държавни и публични, са регистрирали приходи от около 5,4 трилиона долара през 2015 г.

Сега ударът е срещу тях.

Разбира се, повечето не са американски и светът ще види рязък спад в инвестициите в нефт и газ. Ролята на глобалистите от Давос и финансовите играчи на ESG е да осигурят това.

Цените на енергията ще скочат до небето. Разходите за електроенергия в индустриализираните страни ще бъдат непосилни за преработващата промишленост.

Всичко това е част от Great Reset - "Голямото нулиране", и новата му доктрина за инвестиране в ESG.

През 2015 г. ръководителят на Работна група на Междуправителствена експертна група на ООН по изменението на климата д-р Отмар Еденхофер каза:

"…Трябва ясно да се каже, че ние де факто преразпределяме световното богатство чрез климатичната политика. Трябва да се освободим от илюзията, че международната политика в областта на климата е екологична политика. Вече няма нищо общо с политиката за опазване на околната среда…"

"Голямото нулиране" не е "голяма идея на бандата на Клаус Шваб". Това отдавна е планирано от собствениците на парите. Америка беше първата, която следва потната карта на Шваб, което видяхме в САЩ през декември-ноември 2020 г. Да постави Байдън на трона беше основната задача на "швабската банда". Те не действаха сами - редица специални служби, плюс целият IT-сектор, плюс медиите и т.н.

И всичко това ще бъде гарнирано с приказки за грижи за климата и т.н., че са "спрели планетата" - такава Stop-индустриализация, за да не унищожим екосистемата, за да спасим природата и т.н.

Ние сме във война. Ние, огромното мнозинство хора на тази планета, сме във война с най-престъпната глобална система в историята, олицетворявана от малка група бандити и мизерници, съчинили план за контрол над хората и за тяхната замяна с дигитализирани хомо-роботи.

Ние сме във война - 99,999% срещу 0,0001%.

А това е война, каквато в историята на човечеството не е имало и в която, искаме или не, участваме всички.

Продължение в следващия брой


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 331, Sept. 2023
Как България въоръжава терористите не само в Украйна, но и в Близкия Изток
Бизнесът с оръжия е един от най-мръсните. Особено в изпълнение на актуалната евроатлантическа мафия в България и нейните...
    Какво представлява системата за миниране „Земеделие“
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) нанесоха огромни загуби на линията на съприкосновение на територията на Запорожка обла...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com