Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Тази война ще е много дълга
09.2023

Не беше трудно да се предвиди, че ситуацията от юли – август – септември ще определя развитието на Специалната военна операция в Украйна, както и по-важната икономическа война в глобален мащаб, както и още по-важната тоталната информационна война на планетата. И че ако горещият конфликт приключи до края на годината другите две войни няма да приключат скоро. Или, както писах неотдавна "Специалната операция на Путин преминава в дългата война на Русия".

Що се отнася до горещата фаза ясно е, че досега Русия "загряваше". Навлизането й ставаше планомерно поетапно и внимателно. И много ефективно. Досега военният бюджет на Русия не е надминал 2 процента от брутния продукт. Такава война не е имало досега. Русия все още участва с по-малко от 30 процента от своя военен потенциал. Останалите 70 процента държи в резерв за голямата война с НАТО и САЩ, която е неизбежна.

Образно казано това означава, че мечката беше събудена и няма да се върне обратно в бърлогата. Нещо повече. Мечката е разярена. Виждали ли сте разярена мечка? Не сте. Аз съм виждал и не ви го пожелавам. Ще се прави и на "умряла лисица" само и само да ви докопа с ноктите си. Ноктите на мечката са по-опасни и от ноктите на леопарда.

Москва до последния момент призоваваше към разум и компромиси. И предупреждаваше какво ще последва. Действаше така нареченият алгоритъм на Путин. Става дума за степенуването на предложенията на Путин.

Първото предложение на Путин е винаги приемливо и взаимоизгодно, даже с известен ущърб на интересите на Русия.

Второто предложение на Путин вече е доста по-тежко, но, както се казва, "все още може да се диша".

Третото предложение вече е най-тежкото: "или – или".

Сега сме в разгара на "или – или".

С отхвърлянето от САЩ на всички предложения на Русия, светът навлезе в сегашната мегакриза те скоро няма да излезе от нея. Защото тя ще преминава в други войни.

По отношение на военния компонент в Украйна и Европа, Русия дава "мастер-клас" на НАТО. Мечката озверя.

Контраофанзивата на Киев в източна Украйна беше разгромена. Загубите на режима и на Киев са огромни. САЩ готвят изтегляне на "елита на Киев" от 170 000 души зад океана.

Москва готви стратегическа офанзива, предизвестена от визитата на Путин в щаба в Ростов на Дон.

На началния етап най-важното за Русия беше да си отговори на следните въпроси: кой е главната движеща сила на войната и основен враг на Русия и какво трябва да се предприеме, за да победи? Отговорът дойде от САЩ с думите на един сенатор Линдзи Греъм: "Руснаците умират, ние никога не сме харчили пари толкова удачно".

Значи, уравнението може да се напише така: "убийство на руснаците = долари на САЩ", т.е. американците ще дават долари на укронацистите, за да убиват руските хора.

Значи, Русия трябва да направи следното: да се унищожат посредниците и наемниците, т.е. нацистите и ционистите, и още по-важно – да се унищожи основното оръжие на САЩ – печатницата на Федералния резерв. Без нейното унищожение САЩ ще имат практически безкрайни ресурси за убийството на руски хора не само в Украйна.

Значи, основният враг е международната доларова система. и войната вече се води там: доларът вече не е валута – посредник при нефта, газа, зърното, златото, търговията, транспорта, суровините и т.н. Ако доларът не бъде сведен до ролята на регионална валута, ако не спре силовото налягане на долара, прикривано с някакво "глобализиране", дотогава ще убиват не само руснаци, но и китайци, иранци, т.е. всички други народи и страни ще са под заплахата за геноцид.

Системата на Запада е обхваната от жестока криза и няма друг изход освен да унищожи Русия, Китай, Иран и т.н. САЩ и ЕС са страни-паразити и не могат да съществуват по друг начин освен да паразитират над останалото човечество. Докато доларът беше единствената парична единици на международните разчети САЩ можеха да си печатат зелени хартийки колкото си искат, да купуват с тях каквото и където искат. Всичко беше прекрасно.

Но положението се промени. Доларът слиза от сцената преди всичко заради съпротивата на Русия.

И, тъй като съм в тази сфера на политиката и геополитиката, /която е преди всичко геоикономика/, ще прогнозирам, че целият ХХI век ще е векът на натрупването на руския капитал. Това е кошмарът за САЩ и техните сателити - тяхното геополитическо и икономическо маргинализиране.

Какво е голямата картина?

Голямата картина на глобалната конфронтация е следната. САЩ + ЕС срещу Русия + Китай + Глобалния Юг. Съотношението е 18:85 в полза на вторите, т.е. на Русия, Китай, Иран, Глобалният Юг. Те трябва да спечелят. Други опции няма. Иначе всяка държава ще бъде ограбена и унищожена. Ще бъде създаден свят от трансджендъри и психари, от програми за съкращаване на населението до 1 милиард, дигитален концлагер, доларов неофашизъм. Уелс и Оруел ще са приказни за малки дечица. На планетата ще настъпи ад.

С една дума, тази война не е за позиции и слава, тази война е само за победа. Фронтовете са ясни. От едната страна на бандитите, от другата страна са гвардейците.

На срещата на БРИКС в Йоханесбург стана най-важното събитие след 1971 г. Това е тектонична промяна в световния ред. Поканени бяха над 70 държави. 30 от тях дадоха официални молби за пълноправно членство. Останалите – над 35, засега неофициално.

Влиянието на БРИКС /ще го коментирам в следващия брой/ от огромно става глобално. Ако Иран, Саудитска Арабия, Кувейт, Катар се присъединят, към БРИКС това обединение ще контролира повече от 80 процента от целия световен енергиен пазар. Повтарям: 80 процента от енергийния пазар на планетата, който вече няма да използва долара за взаимни разчети. Това е погребението на зелената хартийка.

Разбира се, не очаквам някакво бързо решение за собствена валута на БРИКС. Добре помня какво ставаше на най-секретните заседания на СИВ и неговите комисии и как преводната рубла /която всъщност имаше и златна основа/ беше подкопана от включването на долара на САЩ във взаимните търговия и кой налагаше това. Това беше и краят на СИВ.

Едновременно започват и други процеси. Русия започва излизане от Световната търговска организация и Световната здравна организация. Готви и излизане от Международния олимпийски комитет и накрая, може и от ООН.

Заради това казвам, че започна "дългата война на Русия". В специалната операция в Украйна Русия ще победи и ще постигне всички поставени задачи. Какво и къде ще следва на бойното поле не е много ясно. Но ясно е, след това дълго време ще върви икономическата война.

Но най-дългата и най-сложна ще е информационната и психологическата война.

Или, както се казва, "очакването завърши, започва историята".

Тази война ще е много дълга.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 331, Sept. 2023
Пред втора война в Европа
Горещото лято на 2023 г. преминава в страшната есен на 2023 г., в която може да започне втора война в Европа.Фронтовете ...
    И този брой е извънреден
Ако сте забелязали, постепенно навлязохме в периода на извънредните броеве на "Строго секретно". Не само заради извънред...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com