Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

ТЕМА НА МЕСЕЦА
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
28 години Движение неутрална България. Ще излезе ли България от военната структура на НАТО
09.2023

Преди 28 години, през лятото на 1995 г. създадохме и регистрирахме националното Движение неутрална България – ДНБ.

Учредителите бяхме група общественици, политици и дипломати, които бяхме работили у нас и по света по въпросите на европейската и световната сигурност – Хелзинки, по разоръжаването и мира – Виена, по Варшавския договор и НАТО, по интеграцията в СИВ и ЕИО, по СССР и САЩ, по балканските въпроси и т.н.

/б. р. – Учредител и Регистратор на Движението беше Красимир Иванджийски, съпредседатели бяха двамата с дипломата-посланик Любомир Шопов. Което означава, че де юре и де факто Движение неутрална България продължава да съществува, и че неговите идеи са актуални даже повече отколкото преди 28 години./

Тук публикуваме отново целите и Политическата платформа на ДНБ във вида, в който бяха публикувани за първи път през лятото на 1995 г. на страниците на "Строго секретно".

Платформата е достатъчно актуална и днес, в условията на започналата Трета световна война, в която България, заради националните предатели и унищожители е в критична позиция – на изчезваща или изчезнала вече държавност, и на безпрецедентна демографската катастрофа.

Движението от началото беше отворено за всички. Декларираха съпричастност и подкрепа хиляди българи – от ляво и отдясно, от всякаква възраст и професия, от цялата география на страната, от всички социални сечения и т.н. Една година по-късно, през лятото на 1996 г. движението наброяваше над 600 000 българи, които предвиждаха необходимостта от обявяване на активен неутралитет на България и от провеждане на референдум по този въпрос.

Разбира се, веднага срещу нас започна огромна компания от среди в САЩ, НАТО, Англия, Германия и Израел, от местните перестройчици около Луканов, Желев и Стоянов и др. Появата на Движение неутрална България с неговата платформа можеше да стане кошмар за глобалистите в Източна Европа.

Годината беше 1995 г. Разширението на НАТО, въпреки договореностите между САЩ и СССР, вървеше. Появата на тенденции към неутралитет в бившите социалистически страни можеше да стане заразително и да наруши техните планове, които проличаха още през 1997 г.

Тъй като разполагахме с аналитичен потенциал и международен опит предвиждахме, че този процес ще започне и завърши с геополитически преврати и контрареволюции в Източна Европа и с ликвидирането на тяхната държавност и независимост.

Последвалите го тогава събития потвърдиха, че неутралитетът може да бъде алтернатива не само за България на фона на безумието, обхванало съвременния свят. А набутването ни в НАТО от лицата Желю Желев, Петър Стоянов, Симеон Сакскобургготски и Соломон Паси без допитване на българите е едно от най-големите национални престъпления и съюзяването на нацизма и ционизма кулминирало днес в Украйна.

Въпреки всичко идеята за неутралитет отново е актуална, още повече че само след няколко месеца Европа и светът ще се окажат в нова геополитическа икономическа и военна ситуация, в която десетки страни ще декларират неутралитет като по този начин ще възстановят Движението на необвързаните от времето на Студената война, в което по онова време влизаха над 120 държави.

Възможно ли е това? Напълно. Неутралитетът е въпрос на едностранно изразена воля от една държава с международни гаранции от международни структури или група държави. Въвличането от НАТО и на неутралните Финландия и Швеция във военната структура на пакта показва страхът на НАТО от реанимирането на тази идея.

От друга страна центробежните сили се засилват в Унгария, Германия, Италия и др.

От трета страна ще ви припомня как най-големият политик на Франция от ХХ век ген. Шарл де Гол излезе от военната структура на НАТО и изпъди базите на САЩ, от което американците дълги години не можаха да се съвземат. И че ставащото днес във Франция, след връщането й във военната структура на НАТО, е устремно свличане към национална катастрофа.

От четвърта страна, не е трудно да се предвиди, че поражението на НАТО в Украйна ще означава и изчезване на НАТО, и че неговото изчезване ще означава историческо поражение на САЩ.

Кои ще са ни съюзниците, кой ще ни дава гаранции за сигурността, къде ще влизаме и излизаме като и еврото няма да го има?

В тези две изречения е събрана голямата картина на днешния и утрешния ден на Европа.

Има ли шанс идеята за неутралитет? Не само че има, но в условията на новата национална катастрофа, в която се намира България, може да е единственият все още шанс за спасение и последен опит преди да настъпи дългата нощ на безвремието.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 331, Sept. 2023
Революцията в САЩ започна с Rich men North of Richmond
Революцията в САЩ започна на 20 август с песента на неизвестния изпълнител Оливър Антони/истинско име – Кристофър Антони...
    България участва активно и много отдавна във войната
На въпроса "Дали България участва във войната на НАТО срещу Русия" отговорът е – да, участва най-активно и много отдавна...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com