Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

България участва активно и много отдавна във войната

На въпроса "Дали България участва във войната на НАТО срещу Русия" отговорът е – да, участва най-активно и много отдавна. Не само в рамките на НАТО, но и на ЕС. Защо?

Неотдавна гинеколожката Урсула фон Лайен, която в свободното си време е и шеф на Еврокомисията, последвана от "зелената" немска външна министърка Аналена Бербок, ни съобщиха, че "Европа воюва с Русия".

България, както е известно, е в Европа и в Европейския съюз.

Едновременно бившият шеф на НАТО – хомосексуалистът Расмусен, след като ни писна да гледаме физиономията на актуалния шеф на НАТО – педофилът Столтенберг, ни съобщи, че "НАТО не воюва с Русия", защото това било прерогатив на всяка страна-членка. България, със своя "прерогатив", отдавна воюва срещу Русия.

Междувременно от Москва съобщиха, че Специалната операция ще продължи до постигането на нейните цели – денацификация и демилитаризация, не само на Украйна. Това се отнася и за България.

Обърнахме внимание на реабилитирането на нацизма и фашизма преди години с появата на частното лице Симеон Сакскобургготски, когато Република България стана първата в света държава, която официално ревизира резултатите от Втората световна война и реабилитира фашизма и нацизма чрез връщане на някакви "царски имоти".

Не бяхме изненадани и когато в средата на декември 2022 г. на Третия комитет на Общото събрание на ООН стана традиционно гласуване на внесената от Русия резолюция "За борба с героизирането на нацизма, неонацизма и другите видове практики, които способстват ескалацията на съвременните форми на расизма, расовата дискриминация, ксенофобията и свързаната с тях нетърпимост". За резолюцията, внесена от Русия срещу героизирането на неонацизма гласуваха 120 държави. Срещу резолюцията, т.е. за героизирането на нацизма, неонацизма и т.н. гласуваха 50 държави, в това число и България.

Сред гласувалите против резолюцията, т.е. за героизирането на нацизма, е цялата фашистка Европа от началото на 40-те години на ХХ век /в това число и България/.

Всичките гласували "за нацизма" 50 държави воюваха срещу СССР и антихитлеристката коалиция, помагаха на нацистите, укриваха избягалите нацисти и т.н. В това число и България. И картата на сегашната атака на НАТО срещу Русия, се покрива напълно с операцията "Барбароса на Хитлер срещу СССР.

Последните разкрития за доставки на оръжие от България за режима в Киев ни вкарват и директно в тази война, отново на страната на нацизма. Всичко напомня формирането на фронтовете /с малки разлики/ в навечерието на Втората световна война. И България отново е на погрешната страна на историята.

И като член на ЕС участваме във войната на НАТО срещу Русия. Защо? Защото това е краят на Европа. С кризата в Украйна, ЕС влезе официално в НАТО и се присъедини към решението на пакта за санкции срещу Русия и доставки на оръжие за режима в Киев.

Всъщност ЕС, от излизането на Англия – Брекзит, е една структура без основополагащ документ. Не действат договорите от Маастрихт, Лисабон и Шенген. Всичко е в насипно състояние, с конфликти и противоречия на всички равнища, които са използвани от САЩ за въвличане на Европа във войната срещу Русия.

На този фон се появява въпросът за базите на САЩ в България, които ни гарантират пълно унищожаване.

По-внимателният анализ на договореностите за базите на САЩ у нас още тогава сочеше, че те реално са екстериториални, което е нарушение на Конституцията на Р. България и поставят България в позицията на окупирана колония на САЩ.

Базите са нелегитимни и от гледна точка на международното право и международните договорености.

На първо място, всички бази на САЩ у нас, каквито и да са те, са нарушение на международния договор за неразпространение на ядреното оръжие и на декларацията на НАТО от 1999 г. за неразпространение на базите или на въоръжените сили на пакта на територията на страните от Източна Европа. Договорите със САЩ и от тази гледна точка са юридически невалидни.

Досега не е получил отговор и въпросът какво САЩ правят в базите си на наша територия. И дали въобще нашите политици и военни знаят какво ще правят американците у нас в случай на война, каквато сега се разгръща в Украйна. Защото в най-добрия случай, даже да бъдат контролирани действията на американците, никой в България не може да предвиди дали евентуални американски ракети, изстрелвани от наша територия или самолети, излитащи от България, няма да носят ядрен заряд. Руснаците няма да си играят на гатанки какво има в тези ракети или самолети. В случай на война винаги се приема най-лошият вариант и се противодейства срещу него.

Това означава, че България е в епицентъра на американско-руския конфликт, който вече е напълно реален.

Това означава, че България стана интегрална част от чужда концепция за национална сигурност, заради което срещу нас ще се противодейства, както ще се противодейства срещу самите САЩ.

Вече е ясно, че американската стратегия е насочена по две основни направления – от Балканите към Близкия Изток и Централна Азия, от Централна Европа, Балканите и Кавказ срещу Русия, и от Централна Европа, през Украйна и Прибалтика, директно срещу Русия.

Базите в България изпълняват първите две функции.

Те са част от логистиката на САЩ и по двете направления, базите са на основния стратегически вектор – от Англия, през Германия (Рамщайн), Италия (Авиано), Косово, Бургас, Инджирлик към Близкия Изток.

От военна гледна точка те стават по-важни даже от американските бази в Турция. От българска територия ще може да се контролират не само турските бази и територията на Турция и Гърция, но и Босфорът и Дарданелите, а по североизточното направление – Румъния, Украйна, Молдова и самата Русия.

По този начин САЩ ни ситуират в западния край на изгражданата от тях от 30 години Дъга на нестабилността – от Балканите, през Близкия изток, Средна Азия, до Китай и Индия.

С приемането на Албания и Северна Македония в НАТО дойде и нейното окончателно оформяне от Запад. По този начин България беше включена не в никаква европейска или натовска (от европейска гледна точка) архитектура за обща сигурност, а в изгражданата от Пентагона американска система за сигурност с изнесени бази, които са постоянно огнище за военно и политическо напрежение от началото на ХХI век.

САЩ успяха по-бързо от ЕС да превземат в своята сфера на влияние бившите социалистически страни, наречени още от Ръмсфелд "нова Европа", като от всички тях България в момента е в най-лоша позиция, защото е включена в неевропейска, проамериканска, антируска, антимюсюлманска и антикитайска военна конфигурация.

От разположението на американските бази в Източна Европа следва неоспоримата логика – че те се движат по енергийните трасета. Американските бази са на пътя или в близост на транзитните газови магистрали от Русия към ЕС (същото се отнася и за нефта), или до онези, които са предвидени или са залегнали в секретната енергийна стратегия на САЩ за прокарване на новия енергиен коридор от Каспийско море или от източното Средиземноморие към Европа за сметка на руските доставки и поставянето в шах на Китай.

Съответно България стана обект на реакцията на всички процеси, изредени по-горе, в това число участие във война и подлагане на ответни удари – конвенционални и даже ядрени, заради шефа проамерикански марионетки, за което ще плащат всички българи, като щетите и загубите за всеки от нас ще бъдат колосални и невъзстановими.

След войната срещу тероризма дойде "дългата война" на САЩ и сегашната война в Украйна, като имат над 300 000 войници на европейска територия, които са дислоцирани предимно в Източна Европа, в новите зони с икономическо и геополитическо значение на САЩ по периферията на Европа, в дъгата на нестабилността на Балканите, между Каспийско и Черно море в Близкия Изток и в Северна Африка.

Базите на САЩ у нас са насочени само срещу Русия и за атака срещу Русия. Същото е и с всякакво американско присъствие на наша територия.

Военните доктрини на САЩ и Русия включват възможността от ядрен конфликт с използването на тактическо ядрено оръжие.

Базите на САЩ в България промениха относителното равновесие между САЩ и Русия в района. Руснаците ще имат по-малко време за реакция. Притиснати до стената, те могат да разширят географията на конфликта и да включат България.

Така стигаме до най-лошото – територията на България въобще не е защитена. Даже в ограничен ядрен конфликт ще загинат минимум 4 милиона българи. В новата ситуация Русия ще трябва да вземе /и вече вероятно е взела/ допълнителни мерки да противодейства на САЩ, за да не позволи девалвирането на своя ядрен потенциал, особено на ракетите, които могат да бъдат прехванати в началната фаза на полета. Русия разполага и с противодействие, което може да се изрази и в нанасяне на удар с тактически или хиперзвукови ядрени оръжия по американските съоръжения в Полша, Румъния или България и по базите на САЩ в тези държави.

Войната на САЩ и НАТО в Украйна, в която участваме активно, изправи България пред реалната опасност от нейното пълно заличаване.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 331, Sept. 2023
28 години Движение неутрална България. Ще излезе ли България от военната структура на НАТО
Преди 28 години, през лятото на 1995 г. създадохме и регистрирахме националното Движение неутрална България – ДНБ. Учред...
    Как България въоръжава терористите не само в Украйна, но и в Близкия Изток
Бизнесът с оръжия е един от най-мръсните. Особено в изпълнение на актуалната евроатлантическа мафия в България и нейните...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com