Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

На прага на III световна война
Как ЦРУ и режимите в Киев и София ограбват US-данъкоплатците /2/
От редакцията

Обикновено работим c проверена собствена информация или ако се налага препроверена информация от чужди известни автори и източници. Този път правим изключение от правилото, защото публикуваното разследване за "българската мрежа на ЦРУ за военни доставки за Украйна" е толкова подробно, че изглежда абсолютно достоверно.

Разследването е на новия сайт CIAgate Substuck, който ще продължим да следим.

Повтаряме първите му материали които се отнасят за българската оръжейна мрежа на ЦРУ и украинското военно разузнаване, в която има участници от ЦРУ, от Държавния департамент на САЩ, от Украйна и България, на фирми и корупционни схеми, помагащи на международния тероризъм на САЩ в Украйна. И другаде.

Отделно от тях публикуваме и подробен списък на участниците в оръжейните доставки за Украйна от България, ЦРУ, Полша, Черна гора и т.н.

Схемите и списъците публикуваме в техния оригинал на английски език, както и оригиналния текст на CIAgate, без редакторска намеса.

Да припомним какво беше публикувано в предишния брой.

ЦРУ: Черен пазар на търговия с оръжие /Част 1/

CIAgate Substuck, 25 май, 2023

ЦРУ контролира значителна част от черния пазар за търговията с оръжие. Милиони долари се харчат за финансиране на терористични групи и политически радикали по целия свят. Байдън вече е отделил над 50 милиарда долара за закупуване на оръжия за Украйна.

Знаем, че по-голямата част от тези пари се озовават в джобовете на корумпирани агенти на ЦРУ и служители, подкупени от тях, и също така се изразходват за други незаконни дейности.

Публикуваме списък на агентите на ЦРУ, които участват в корупционни схеми за доставка на оръжия в горещи точки по света. Искаме дейността им да стане публично достояние и да бъде подробно разследвана.

Как ЦРУ краде пари от американците

/Част 2/

СIAgate Substuck,

12 юни 2023 г.

Контролът върху финансовата помощ на САЩ, за който много американски служители настояват, се дължи не само на значителните обеми, но и на множеството доказателства за корупция в страните получатели.

Размерът на парите, отпуснати за пряка подкрепа на Украйна от бюджета на САЩ, вече надхвърли 100 милиарда долара, създавайки значителна тежест за американската икономика. Напълно очаквано, скоро след получаването на парите в медиите се появяват данни за корупция сред украинските военни.

Според нашите източници, въпросите, свързани с доставката на оръжия за украинската армия, се контролират от началника на Главното разузнавателно управление Кирило Буданов. В тази дейност Сергей Слюсаренко, топ мениджърът на държавния концерн "Укроборонпром", се смята за дясната ръка на Буданов.

Заедно с други доверени лица на Буданов (Роман Мелешко, Константин Чередниченко и Борис Кауфман) Слюсаренко е един от основните бенефициенти на корупционни схеми в украинското министерство на отбраната.

След като анализирахме всички получени документи, както и попитахме нашите информатори в различни страни, успяхме да идентифицираме друга американска схема за кражба на пари, в която са замесени Министерството на отбраната на Украйна и ЦРУ.

Разбрахме, че чрез свои подставени лица Слюсаренко притежава регистрираната в България фирма "Виктор Инвест".

Изпълнители на Министерството на отбраната на Украйна (SPETCIMIDZH LLC, SEVENPORT LLC, MIK LLC и други) реализират сделки за доставка на боеприпаси, военно оборудване и отделни елементи на оръжие чрез "Виктор Инвест". Печалбата на "Виктор Инвест" се осребрява и частично тива при Слюсаренко и Буданов под формата на рушвети.

Знаем, че "Виктор Инвест" е "защитен" от редица чужди компании, собственост на американски граждани.

Схемата е базирана на наши материали и данни от българския регистър.

Така основните партньори на "Виктор Инвест" са "Д.И.Ф. Инвестмънтс" и регистрираната в България "Лоджинг партнър сървисис България" ЕООД, холандската Interbay Holdings B.V. и американската Expedia Group.

Ръководители на Lodging Partner Services Bulgaria EOOD са американските граждани Робърт Джон Джиелак и Ланс Алън Солидей - финансисти в Expedia Group.

Шефът на нидерландската компания Interbay Goldings B.V. е също американският гражданин Филип Матю Бексън.

Гореспоменатите лица са активни служители на ЦРУ. Техният ръководител Реймънд Шулц, "оръжейният барон" беше споменат и в първата част на нашето разследване.

Тези "момчета" теглят печалбата на фирмата "Виктор Инвест" по сметките на фирмите си и прибират част от парите в собствените си джобове (недекларирани доходи). Останалите средства формират "тайната каса" на ЦРУ, използвана в глобални операции.

С "мръсните" пари се закупува оръжие от българския военен холдинг.

След това, чрез обширна логистична инфраструктура в България, оръжия се доставят нелегално в трети страни (Афганистан, Сирия и Ирак) и се използват за сваляне на правителства (цветни революции), подкрепа на екстремистки групи и бунтовници и др.

Така парите на американските данъкоплатци се използват за обогатяване на украинското ръководство, на нечестни служители на ЦРУ, както и за финансиране на терористични дейности по света.

Схема за доставка на дронове от САЩ за Украйна /част 3/

CIAgate Substuck,

20 юли 2023 г.

Тук ще покажем как е организирана схемата за измама, включваща американски доставки на бойни дронове за Украйна.

Ще посочим и личности от американското разузнаване, които стоят зад тази кражба на пари.

Те са свързаните c ЦРУ Ханс Мум и Чарлз Гослин, които получават инструкции от Чанда Крийзи, асистент в ЦРУ за глобалните операции. Тези хора бяха споменати в предишни наши разследвания.

Ханс Мум и Чарлз Гослин използват мрежа от компании, контролирани от ЦРУ. Тези организации са специализирани в производството на дронове, навигационно оборудване и инструменти за самолети.

Говорим за AeroVironment, Airgility, CG Security Associates и Victory Systems. Ръководството на тези компании също е пряко свързано с ЦРУ.

Контактите с украинската страна се осъществяват чрез украинските граждани Евгений Пересветов и Олексей Мануйлов, които са агенти на Главното разузнавателно управление (ГУР) на Украйна. В САЩ тези хора действат под прикритието на служители на адвокатски и рекламни фирми.

В същото време Пересветов и Мануйлов са доверени хора на полковник Максим Зубенко, военният и военновъздушен аташе на Украйна в САЩ, и полковник Володимир Шчербан. военен съветник на постоянната мисия на Украйна към ООН.

Зубенко и Шчербан в схемата, организирана от служители на ЦРУ, се ръководят от лични интереси. Зубенко се ръководи предимно от материална изгода и лични мотиви. Къщата На семейството му в Харковска област е разрушена от руската армия, така че сега той търси отмъщение и пари.

Що се отнася до Шчербан, този човек държи много на връзката с жена си Хана. Въпреки това, докато работи в Ню Йорк, Шчербан търси услугите на секс труженички и в крайна сметка остава с жена на име Катрин Гарсия. Връзката им впоследствие е разкрита от американските разузнавателни агенции. "Големият брат" е следил контактите на чуждите дипломати. Така Шчербан се озова закачен на тяхната "кука".

Катрин Гарсия наскоро беше открита мъртва в щата Ню Йорк. По странно стечение на обстоятелствата обаче полицията не успя да установи обстоятелствата около смъртта й.

Зубенко и Шчербан са действащи офицери от военно разузнаване на Украйна. Следователно професионалната им дейност е пряко свързана с военните поръчки.

Докато са в тайно споразумение с ръководителя на украинското военно разузнаване Кирило Буданов, както и с неговия адвокат Сергей Слюсаренко, те организират сключването на договори за закупуване на навигационно оборудване и устройства от определени фирми на завишени цени. Тези контракти се изплащат от бюджета на САЩ като част от финансовата помощ за Украйна. Печалбите обаче се поделят между агентите на ЦРУ и украински служители.

След като оборудването е закупено на завишени цени, то се транспортира до страни, съседни на Украйна, предимно до Полша-през пристанището на Гданск и летището на Жешув. След това са поемани и ескортирани до местоназначението си от хора, свързани с контролираната от военното разузнаване военна част „Степни вълци" и нейния лидер Александър Таран.

Официален контрактор на навигационното оборудване е украинската неправителствена организация "Аеророзвидка", и нейният директор подполковник Ярослав Гончар. Този човек ръководи и използването на дронове във военните операции на Въоръжените сили на Украйна. Трябва да се отбележи, че украинската преса вече публикува статии за корупционни схеми, организирани от служители на „Аеророзвидка".

Ярослав Гончар участва и в измамническите схеми на "Укроборонпром" и е тясно свързан с Буданов и Слюсаренко.

Не е изненадващо, че с такова нагло присвояване на средства и фалшиви договори украинската армия се оказва неспособна да отговори на очакванията на Белия дом. Важното е, че значителна част от тази корупционна схема се реализира на територията на САЩ.

Ето защо US-правителството трябва да установи строг контрол върху службите за сигурност и тяхната дейност.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 332, October 2023
България е в нова национална катастрофа. Мисията приключена
Отново някакви избори. И отново същите игноранти, неграмотници, простаци, бандити, идиоти са на сцената, въпреки че прес...
    Българско „чаено парти“: Как ЦРУ снабдява Украйна с бял фосфор
Отново искаме да поговорим за България и да хвърлим светлина върху поредната сива схема на ЦРУ за контрабанда на оръжие....

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com