Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Третата световна война започва в Близкия Изток
Анализ прогноза „Строго секретно“

Потенциалът на събитията в Близкия Изток винаги е бил предпоставка за Трета световна война. Досега ескалацията до голяма война беше, по един или друг начин, потушавана. Но конфликтът продължаваше да тлее и достатъчно е някой да плисне една кофа бензин /буквално/, за да загърмят и първите ядрени бомби.

Такъв, в общи линии, е и сценарият на Израел и САЩ: Хамас, Хизбула, Ливан, Сирия, Ирак, Иран, Русия, Китай.

Основните сили са на изходни позиции.

Световният ционизъм губи войната в Украйна. На 24 октомври Шойгу заяви, че въоръжените сили на Украйна са загубили качествата си да водят военни действия. Това е разгром на укронацизма и на САЩ и НАТО в Украйна.

Задвижи се вторият /всъщност постоянен/ фронт на ционизма – Израел срещу Палестина.

Ескалацията е светкавична. След Газа, Израел нанесе удари по Ливан и Сирия. Израелски изтребители атакуваха летищата в Дамаск и Алепо.

САЩ, Англия и Германия започнаха придвижване на сили към Източното Средиземноморие.

САЩ изпратиха две самолетоносещи групировки. Типичният състав на една американска самолетоносеща група включва атомен самолетоносач, 8-10 ескортни кораба (крайцери, разрушители, фрегати, многоцелеви атомни подводници) и спомагателни кораби.

В допълнение към почти 200 самолета в двете групи, които могат да участват в ракетни и въздушни удари, крайцери и разрушители (както и подводници), разположени в Източното Средиземноморие, могат да изстрелят няколкостотин крилати ракети тип "Томахоук" с морско базиране по потенциални вражески цели.

Това още не е всичко…

Амфибийната група на САЩ Bataan Amphibious Ready, състояща се от USS Bataan и USS Carter Hall, както и приблизително 2500 морски пехотинци от 26-то морско ескпедиционно звено са на път към Източното Средиземноморие от Арабско море, където ще се свърже с USS Mesa Verde.

Това е голям военен флот. И Хамас не е негова цел. И Хизбула не е негова цел.

Засега истинската цел на това струпване в този район е Сирия, за да се изгонят руските сили, които са там. След това развитието на конфликта може да достигне фаза, когато Израел ще започне да нанася ракетни атаки срещу Иран, а Техеран в отговор да използва своето ракетно оръжие със среден и голям обсег.

Така конфликт между две малки държави може да се превърне в глобална катастрофа.

Това е война на унищожение. От двете страни на барикадите има две противоположни култури, две цивилизации, които са взаимни екзистенциални врагове.

Дойде и предупреждението от Дмитрий Медведев: Конфликтът Израел-Хамас може да доведе до регионална и дори световна война.

"Единственият начин за окончателно решаване на въпроса е създаването на независима палестинска държава чрез изпълнение на всички фундаментални политически решения, взети от 1947 г. насам", подчерта той.

Последва и Путин, който изпрати МиГ-31 с "Кинжал" на 24-часово патрулиране в Черно море, насочено към американските самолетоносачи в Средиземно море. "Нашите самолети МиГ-31 разполагат с въоръжение, включително ракетни системи "Кинжал". Тези системи поддържат обхват, който надхвърля 1000 км, достигайки скорости от 9 Маха - каза той.

Тук има два ключови момента.

Първо, появява се постоянно, тоест непрекъснато патрулиране на Кинжал в пълна готовност за незабавно нанасяне на хиперзвуков удар по наземна цел. Този режим очевидно не е необходим за борба със стационарни цели, т.е. върху терена. За това е напълно достатъчно самолетът да дежури на летището и да излети на бойна задача, ако получи такава.

В този случай се използва режим, който позволява да реагирате почти мигновено и да ударите цел, като вземете предвид хиперзвуковата скорост на ракетата "Кинжал" за няколко минути. Разбира се, това е подходящо за операции срещу вражески самолетоносачи.

Но това не изчерпва смисъла на "Кинжал", тъй като в същото време това е оптималният и единствено възможен режим на реагиране в случай на мобилни пускови установки на балистични ракети на противника. Такива ракетни системи, колкото и мобилни да са, все пак се нуждаят от известно време за бойно разгръщане в района на изстрелване, за подготовка на данни, ориентиране към местността и т.н.

В този случай радиусът на оперативен контрол на комплекса "Кинжал" ще позволи неутрализирането на ракетната заплаха, независимо откъде идва и от европейската територия. И което е важно, дори ако обхватът на американските ракети, доставени на Киев, както и обсегът им на изстрелване, продължават да се увеличават.

По този начин може да се каже, че Русия предприема адекватни мерки, които значително увеличават способността й да реагира проактивно на опитите на противника да използва американски балистични ракетни оръжия на бойното поле – както в момента представени от системи ATACMS, така и в бъдеще тези ракети с увеличен обсег, които ще постъпят на въоръжение във въоръжените сили на САЩ.

Междувременно се оказа, че още от 1 март 2023 г. при всяко излитане на стратегически ядрен бомбардировач на ВВС на САЩ, независимо от целта на мисията, пилотите са длъжни да носят противоядрени очила. Съобщава се, че антиядрените очила са предназначени да предпазват очите на пилотите от вредните ефекти на ядрена експлозия и да помогнат за намаляване на риска от слепота или временна загуба на зрение.

И изведнъж се оказа, че Байдън е издал указ: от 1 март 2023 г. всички пилоти на стратегически ядрени бомбардировачи на ВВС на САЩ "са задължени да имат противоядрени очила при всеки полети (независимо от целта му) в случай на внезапно и масирано използване на ядрени оръжия. Значи, от месеци САЩ се готвят за голяма война. Ядрена война.

А когато се говори за ядрена война в Близкия Изток, става дума преди всичко за ядреното оръжие на Израел, "което той го няма, но, ако се наложи ще го използва".

Израел не признава, че има ядрено оръжие, но и не го отрича. И въпреки това е общоприето, че съществува.

Според руското външно разузнаване Израел потенциално може да произведе до 20 ядрени бойни глави в периода 1970-1980 г., а до 1993 г. – от 100 до 200 бойни глави. Според различни оценки още през 2006 г. Израел е можел да има в арсенала си около 200 ядрени бойни глави. Така според бившия президент на САЩ Джими Картър, изразен през май 2008 г., техният брой е "150 или повече".

Когато Нетаняху заплашва Ливан с безпрецедентен удар, ако Хизбула реши да се намеси сериозно в сегашния конфликт, той има предвид ядрен удар, макар и тактически.

Ционистите превърнаха военния конфликт в пълномащабна религиозна война. По този начин срещу тях са 2 милиарда мюсюлмани, 1,5 милиард китайци, 1,5 милиард католици, 600 милиона православни, т.е. цялото човечество. В момента ционистите в САЩ, Англия и Израел са париите на човечеството.

Някои неща са неизбежни.

През 2012 г. Хенри Кисинджър даде живот на държавата Израел до 2022 г. И не само той, шестнадесет американски разузнавателни агенции в своя доклад от 82 страници "Подготовка за Близък Изток без Израел" стигнаха до извода, че в близко бъдеще "Израел ще престане да съществува. Ще се запали от изток и ще изгори чак до запад".

Какъв е най-лошият икономически сценарий за войната между Израел и Палестина? Той включва 10 точки:

  • Конфликтът ескалира в регионална война с пряко участие на САЩ;
  • ОПЕК отговаря с петролно ембарго;
  • Иран затваря Ормузкия пролив;
  • цената на петрола достига 300 $/барел;
  • Европа пропада в пълномащабна енергийна криза поради недостиг на втечнен газ;
  • масивният скок в цените на енергията взривява инфлацията, като централните банки реагират по съответния начин;
  • финансовите пазари и глобалният банков сектор се сриват;
  • дълговата криза поглъща САЩ, принуждавайки Федералния резерв да приложи още една спасителна програма за финансовите пазари;
  • търговията с петрол /долари се срива;
  • появява се хиперинфлация.

По-подробно:

През октомври 1973 г. Израел води войната Йом Кипур срещу коалиция от арабски държави, водена от Египет и Сирия. В резултат на това Организацията на арабските страни износителки на петрол обяви петролно ембарго срещу западните страни, подкрепящи Израел. За шест месеца цената на петрола се повиши с близо 300% в световен мащаб и още повече в САЩ, които по това време бяха станали зависими от близкоизточния петрол.

Това означава, че израелско-палестинският конфликт има капацитета да провали всички планове за енергийна сигурност в Европа, тъй като руският газ беше спрян. Трудно е да се недооценява сериозността на тази заплаха, тъй като германската и европейската икономика вече тънат в рецесия. Завръщането на енергийната криза най-вероятно ще нанесе смъртоносен удар на европейската икономика и ще срине нейния банков сектор с глобални последици.

Като "ядрен вариант" ОПЕК може напълно да спре да използва US-долари в търговията с петрол. Това би означавало, че търсенето на долари внезапно ще се срине и "излишните долари", използвани преди за закупуване на петрол, в крайна сметка ще се насочат към САЩ. Това би създало безпрецедентен скок в паричното предлагане на САЩ, създавайки идеални условия за хиперинфлация със свиващо се производство поради дълбока рецесия, подхранвана от бърза инфлация, високи лихвени проценти и банкова криза. Хаосът в икономиката на САЩ и по този начин в света ще бъде апокалиптичен.

…Към 25 октомври бяха предприети всички стъпки, за да се достигне до първата точка от най-лошия сценарий.

В момента светът се носи с бясна скорост към катастрофата…


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 333, Nov. 2023
И този брой на "Строго секретно" е извънреден
Както повечето последни броеве, така и този брой на "Строго секретно" е извънреден. Не само заради извънредната ситуация...
    34 години от преврата на 10 ноември 1989 г. неговите кулиси и незаглъхващи последици
И ноември 2023 г. ни залива с вълна от важни събития.Но за съвременна България няма и много години няма да има по-важно ...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com