Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

„Окото на Саурон“ на Слънцето
Геовойната на Земята
Геофизически анализ на „Строго секретно“

На 1 декември на Слънцето се случи нещо наистина странно. От няколко месеца следим странните му изригвания, но този път това беше страшно.

На Слънцето се отвори така нареченото "Око на Саурон" и се вторачи директно в Земята. и мигна. като добавим две седмици стандартно време на реакцията на мантията на Земята към магнитната буря, "окото" трябваше да мигне отново на 21 декември. Което се случи, като междувременно събраната критична маса натрупвания премина в земетресения, урагани и изригвания на вулкани.

Под тяхното прикритие климатичното оръжие отново се намеси в сегашната Трета световна война.

Запомнете това съчетание, а именно – прикриването на работата на геофизическото оръжие и на неговите разновидности зад геомагнитното въздействие на слънчевите изригвания върху йоносферата на Земята, т.е. "не сме ние, това е Слънцето".

С една дума работата на HAARP вече се "съгласува" в изригванията на Слънцето, зад които се прикрива геоинженерираната и геофизическа война, която е най-голямата заплаха за човечеството и Земята.

Следим тази тема от много години с последователност, която е без аналог в други страни. Досега я "давахме" на задните страници на вестника. Но сега и даваме челно място, защото утре ще бъде късно, и нищо не може да предотврати геологическата катастрофа.

И така, на 1 декември нещо огромно изгърмя на Слънцето. Появи се "Окото на Саурон" и се вторачи направо в Земята. Появи се коронална дупка, т.е. на теория това са разкъсвания в магнитното поле на звездата, откъдето започва да излита плазма, която достига до Земята, където започват магнитни бури, северни сияния, земетресения, урагани, наводнения и т.н.

Канибалната коронална маса удари Земята на 2 декември, както беше предвидено, и геомагнитната буря достигна нива G3, т.е. силна геомагнитна буря. Последната буря G3 беше на 5 ноември и не само създаде ярки полярни сияния, но и тъмночервени дъги по целия свят.

По време на геомагнитната буря на 5 ноември тези червени дъги бяха наблюдавани чак на юг – до Тексас и Калифорния.

Бяха наблюдавани и безумни полярни сияния.

И двете явления можеха да бъдат заснети на 1 – 2 декември 2023 г., когато короналната маса удари Земята.

Това беше уводът.

На 14 декември на Слънцето стана най-силното изригване на текущия цикъл. Слънчевото петно AR3514 избухна, причинявайки мощно слънчево изригване от клас Х2.8. Това е най-мощното изригване от 25-ия слънчев цикъл (до момента) и най-мощното слънчево изригване след силните бури през септември 2017 г.

Вечерта на 16 декември първите фрагменти от скорошното изригване Х2.8 достигнаха Земята и започна магнитна бура от клас G2.

На снимка /1/ показваме данните на позицията на тази коронална дупка на 15 септември, 10 октомври, 5 ноември и 1 декември. Магията на тези числа е, че те са разделени с 25 дни, цикълът на оборота на Слънцето в екватора. Вторият ред са най-важните земетресения на есента, които започнаха в Мароко – на 8 септември и завършиха – с М7.7 във Филипините.

Следващият завой на Слънцето дойде някъде към 25 декември. "Окото на Саурон" отново се обърна към Земята. Короналната дупка не "стреля" веднага щом Земята влезе в гледката, а плюс-минус. Плюс времето за реакцията на мантията и литосферата. Следователно, можеше да се предвиди, че някъде през втората половина на декември някъде на земята ще цъфне доста силно. Което се случи в Исландия.

Но преди това цъфтеше и духаше на други места на Земята, и някак си, онова, което ставаше на Слънцето, се отразяваше в Иран, Украйна, Русия, Китай, Близкия Изток, Северна Африка, Южна Америка.

На 9 октомври в Словакия стана земетресение от 5 бала, в планината Странков, на 15 км дълбочина /2/. Земетресението се усети в западната част на Украйна, чак до Лвов. Странното беше, че в Словакия въобще никога не е имало такова земетресение. А още по-странно, че въпреки че е далеч от Вранча – в Румъния, то беше усетено и там. А ако изгърми Вранча и Господ няма да ни помогне.

На 17 октомври в Иран стана още по-странно земетресение до пристанището Бендар-Аббас отново на 10 км дълбочина /3/. Трусовете бяха 3 и станаха в системата Заргос, която е продължение на Анадолийския разлом, в който стана земетресението в Турция, и е на стика на Арабската и Евроазиатската.

На 16 ноември 2023 г. стана масивно вулканично изригване в Камчатка. Най-високият вулкан в Евразия – Ключевский, изригна силно, изхвърляйки дълъг 1600 километра облак от прах и пепел в атмосферата. Ключевской, понякога наричан Ключевская сопка, е активен стратовулкан в руския полуостров Камчатка, която е дом на повече от 300 други вулкана. Върхът на Ключевский се намира на 4750 метра над морското равнище, което го прави по-висок от всеки друг вулкан в Азия или Европа. Изригвания от такъв мащаб имат потенциала да повлияят драматично на климата на цялата планета.

Междувременно в Исландия, бързо издигащата се магма беше вече само на около 500 метра над повърхността, близо до град Гриндавик. Огромната магмена интрузия /цепнатина/ с дължина девет мили, северозападно от Гриндавик, се формираше и растеше. Само за няколко дни магмата от 4000 м под земята се издигна до 500 /4/. Сякаш някой й помагаше.

По същото време, т.е. края на ноември, тоново в Русия или по-точно срещу Крим вървеше друга операция – ураган, незапомнена буря по Черноморето.

По същото време северните и централни райони на Русия бяха обхванати от студове и снеговалежи. Последва и нова атака срещу Сочи. Това съвпадна и с ново земтресение в Турция която се превърна в един от основните противници на действията на Тел Авив и Ивицата Газа, Западния бряг и Ливан. Няма случайни неща. Може би виждахме резултатите от действията на съюзниците на Израел. Но това беше началото.

На 2 декември 2023 г. земетресение с магнитуд около 7,7 по скалата на Рихтер удари Филипините /5/: дълбочината не беше много ясна, приблизително 30 километра, вероятно 40 километра. Появи се опасност от цунами, тъй като епицентърът беше точно на шелфа, като че ли някой нарочно беше избрал мястото.

Това място е още по-опасно. Според сеизмолозите там е районът на сцепление на три литосферни плочи. В тази област три големи плочи са се зацепили с ъглите и затрудняват изместването на деформациите през тази зона. Напрежението се натрупва, така че накрая земетресение от М10.0 няма да е максимумът. Освен това имахме отново земетресение, без форшок, точно на мястото, където плочите са зацепени. Ще припомним, че без форшок беше и голямото земетресение в Турция на 6 февруари 2023 г.

По същото време магмата в Исландия се беше поуспокоила, но се надигна на друго място – в Индонезия, където на 5 декември заработи друг голям вулкан. Време беше да започнем да се страхуваме.

На 3-5 декември 2023 г. в Индонезия внезапно се включи знаменитият местен вулкан Мерапи, разположен на остров Ява. Всъщност Мерапи изригва перманентно, винаги има нещо, което пуши или изтича, след което става голям взрив. За последно това се случи през 2010 г. Загинаха стотици хора, ако не и хиляди.

На 3-5 декември 2023 г. изригването протече по подобен начин и започна с рязко увеличаване на вулканичната активност от края на ноември. Синхронно с Мерапи, във Филипините започна не просто рояк, а "бащата на всички рояци", в който М5.0 беше нещо средно, а понякога и М7.0. Разстоянието между рояка и Мерапи е голямо, но това е целият ъгъл на стърчащата евразийска плоча, участваща в зацепването.

На 4 декември земетресение с магнитуд от М5.1 беше регистрирано в района на Истанбул. Трусът беше усетен силно в много райони на града, главно по крайбрежието на Мраморно море, а също в градовете Бурса, Коджаели, Ялова.

От обсерваторията в Истанбул съобщиха, че епицентърът на земетресението е бил в залива Гемлик в Мраморно море край Бурса, а огнището е било на дълбочина от 9 км, както онова на 9 февруари 2023 г.

Трусът беше усетен и в България. Бургазлии, които са се намирали на последните етажи във високи сгради съобщават, че са го усетили. Бурса се намира на около 490 км от Бургас.

На 4 декември беше регистрирано и земетресение с М4.6 по Рихтер на 60 км от Брашов. Усетено беше и в Северна България.

На 5 декември също имаше трусове в Гърция – М4.1 по Рихтер, и в Сърбия – с М3.6.

Според прогнозите на турски сеизмолози ново голямо земетресение ще се случи в Истанбул с 9 по Рихтер по брега на Мраморно море.

На 4 декември 2023 г. службите на НАСА, както споменахме, показаха поредица от три изблика на гама-лъчи на Слънцето. Може би наистина бяха три, може би 33, но мантията на Земята проработи и литосферата проби точно две седмици по-късно.

На 16 декември се повтори, пак имаше или 3 гама изблика, или 33. Следователно около 31 декември пак трябваше да гръмне някъде нещо.

Гръмна малко по-рано. На 19 декември най-накрая заработи вулкана северно от Гриндавик в Исландия. Голямото магмено изригване стана с необикновено дълга цепнатина, а не в калдера. Някой знаеше, че в нея минава разлом и сега по цялата пукнатина изригва лава.

По същото време стана силно земетресение в Китай.

В Русия отново започнаха поройни дъждове с наводнения в много райони. Обилен снеговалеж с буря отново удари Черно море и Сочи.

И така, стигаме до въпроса – възможно ли е всичко това да е следствие на използване на климатични оръжия. Напълно. То беше съобщено даже официално, когато през октомври САЩ съобщиха, че обмислят разработването на климатично оръжие. Разбира се, не написаха това в минало време, защото го разработват и използват много отдавна.

Не беше и изненада, когато на 11 декември суперсекретният безпилотен космически самолет Boeing X-37B на космическите сили на САЩ за многократна употреба беше изстрелян на върха на тежка ракета SpaceX Falcon Heavy от космическия център Кенеди, Флорида. Мистериозният космически самолет е построен от Боинг и се управлява от Службата за бързи възможности на ВВС и Космическите сили. Последната му мисия приключи преди малко повече от година, след като прекара 2,5 години в ниска околоземна орбита. "Х-37B продължава да оборудва Съединените щати със знания за подобряване на настоящите и бъдещи космически операции", каза началникът на космическите операции генерал Б. Шанс Салцман в изявление. Saltzman продължи: "Мисията N-37B7 демонстрира ангажимента на USSF към иновациите и дефинирането на изкуството на възможното в космическата област".

Нещо да не е ясно? Ясно е, че причината за случващото се е много по-дълбока, а именно – геофизическото оръжие.

Всъщност вече няма сериозен политик, икономист или военен, който да не се съобразява с тезата за предстояща глобална геофизическа катастрофа.

Същото се отнася и за геофизическото оръжие, като за някакъв "нов тип оръжие".

Дали географското оръжие на САЩ HAARP действа? Отговорът е, че системата HAARP не е престанал да действа от няколко десетилетия. Може би това е обяснението за колосалните катаклизми, ставащи през последните години на различни места на Земята – урагани, торнада, земетресения, цунами, т.е. HAARP вече е извън контрол.

През последните години често се налагаше да се спираме на тази тема и да анализираме HAARP. Всеки месец добавяше нови щрихи към портрета на това геофизическо, тектонично и йоносферно оръжие. И всичко това ставаше, въпреки че в края на 70-те години световната общност подписа договор, забраняващ разработката и разполагането на геофизическо оръжие. Но едно нещо са договорите, друго – реалностите.

Последните урагани, торнада, цунами, наводнения, суши, порои, стихии и въобще десетки природни катаклизми все по-често се обясняват с използването на геофизическото оръжие. Това не е случайно. От момента, когато започнаха електромагнитни експерименти в тази област, природата като че ли полудя.

За експертите е ясно, че САЩ използват геофизическото оръжие HAARP не само като йоносферно въоръжение, но и като изключително опасно високотехнологично оръжие за предизвикване на земетресения, цунами, изригване на вулкани, тектонични размествания и т.н.

Защото геофизическата война на САЩ и Израел срещу човечеството върви едновременно с политическата и гореща война на тези центрове с поддържането на нови войни и напрежение. Именно този център и дълбоко задкулисие е в своята последна мисия на тази планета – започна война не само срещу всички и навсякъде, но и срещу самата планета.

И тези събития – геополитически и геофизически, започват да съвпадат все по-често, заедно с движението на вулканите или разломите.

А на въпроса, който ни отправят през последните години - какво ще бъде написано, когато над света се спусне "завесата на края", отговаряме - не се притеснявайте, няма да има кой да го чете.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 335, Jan-Feb 2024
Русия може да унищожи САЩ за 40 секунди
В началото на декември военното разузнаване на САЩ публикува доклад, заради който в Белия дом изпаднаха в истерия.Ето ма...
    Войната едва сега започва
Началото на 2024 г. ще разположи акцентите на техните места в почти всички области.Победата на руските войски при Авдеев...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com