Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Войната едва сега започва
01.2024

Началото на 2024 г. ще разположи акцентите на техните места в почти всички области.

Победата на руските войски при Авдеевка отваря фронта с дължина 900 км – от Изток на Запад.

започва нов етап в глобалното преустройство на света. На 19 декември Путин съобщи за отиващата си епоха на либерализма и за началото на новия многополюсен свят, който вече се е състоял.

Зимното настъпление на руските войски ще е точката на отчитане на краха на хегемонията на англосаксонския ционизъм и на началото на новия многополюсен свят. Как ще изглежда той никой не може да каже. Засега. Но да знаеш кога да започнеш боя е също толкова важно, колкото да знаеш как да се биеш. А организирането на стратегията на изхода от боя прави разликата между победата и поражението.

Русия остави Специалната операция с отворен край. През ХХI век именно тя стана майстор в тази област – започвайки от разгрома на спонсорирания от САЩ и НАТО тероризъм в Северен Кавказ – в средата на 2010-те години, стигайки до сегашния момент, в който Русия възстанови своите сили и е готова да сложи край на експанзията на САЩ и НАТО на Изток по маршрутите на хитлеристкия Drang nach Osten с почти същите действащи лица.

Специалната военна операция доказва, че Русия е единствената сила на планетата, която може да спре НАТО – голямата империалистическа и агресивна сила на Запада.

След десетилетия подготовка политическият и военен Запад си опита отново "късмета" срещу Русия. и отново се провали. Сега търси пътища да се измъкне без да признае поражението си.

И този път няма да успее. Путин появи, че войната в Украйна е война на Русия срещу целия колективен Запад, и че Русия е единственият гарант на суверенитета и териториалната цялост на Украйна. Това е всичко. Съдбата на Украйна е решена не само на бойното поле, но и на картата. Войната ще продължи толкова колкото е нужно да изчистването на геополитическата диафрагма на Русия от окупацията на нацистите и ционистите. За да гарантира своята сигурност Русия ще се сражава до победата или до смяна на окупационния режим в Киев, който ще бъде демилитаризиран, денацифициран, деционизиран и денеофашизиран. Фашизмът е последният етап на ционизма.

Русия получи историческа възможност да разгроми Запада, и няма да я изпусне. Западът разбира само езика на силата. Конфликтът ще се реши с "желязо и огън".

Украинският въпрос трябва да бъде решен до март, когато ще бъдат изборите – президентските избори в Русия, които за Путин ще бъдат петият 6-годишен мандат.

Но през април ще има и избори в САЩ и режимът във Вашингтон също се нуждае от победа. Поне медийна. Заради това Вашингтон ще "играе" докрай в Украйна. И не само там. САЩ направиха избор за продължаване на войната и вдигат залозите, за да могат украинските въоръжени сили да издържат поне до лятото. Екипът на Байдън е приел факта, че не може да предотврати поражението на Украйна, но не иска да приеме собственото си поражение. Заради това продължават да екскалират където могат – Финландия, срещу Калининград, Полша, Прибалтика, Балканите, Приднестровието, Армения… Готвят и ядрена провокация в Украйна.

До март в Тайван /на 13 януари 2024 г./, вече ще са се състояли изборите. Ако Демократическата прогресивна партия получи президентският мандат за още 4 години /след досегашните 8 години управление/ "суверенизацията" на острова ще върви с бързи темпове и с оръжията от САЩ. И пред Пекин ще се появи въпросът дали да действа сега или да изчака и след това да воюва и със САЩ, които вече разположиха на острова свой военен контингент и вероятно и ядрено оръжие.

И прагът на войната в Европа може да бъде прекрачен светкавично и незабелязано. Нищо ново. Най-благодатната територия на Земята – между Северно и Средиземно море, отново е в състояние на война. Прекрасен климат, обработваема земя, гори и плавателни реки, развита промишленост и селско стопанство. Никъде на Земята няма територия така приспособена за живота на човека. Но тук всеки квадратен метър е осеян с черепи. Сега на мушката на англосаксонския ционизъм е Югоизточна Европа /в това число и България/ и преди всичко Украйна. Но това е руска земя. Англосаксонците много пъти се опитваха да унищожат Русия. Не успяваха. Сега опитват отново.

Извън войната и извън оръжейните доставки от САЩ и НАТО Зеленски отдавна е политически мъртъв. Но Байдън също няма избор. Той превърна войната си с Русия в Украйна в решаващ фактор за изборите през април 2024 г. Всъщност САЩ – ядрена суперсила, вече са във война с друга ядрена суперсила. Това вече е пряк военен сблъсък. Войната на САЩ в Украйна с Русия в която американските войници въобще не умират е най-доброто на американската върхушка. Украинците за тях са само пушечно месо в месомелачката. Но САЩ затъват все повече.

Спомням си за Виетнам. Докато американските марионетки бяха в Сайгон нямаше значение как се казват – Нго Дин Дием, убит през 1963 г., Дуонг Ван Мин, Нгуен Кхан или Нгуен Ван Тю. Никакво значение. Докато Сайгон не стана Хо Ши Мин войната във Виетнам продължаваше, и накрая американците едвам успяха да се покатерят на хеликоптерите на покрива на тяхното посолство. Както неотдавна в Афганистан.

Такава е и "киевската история". Няма да има мир на руската земя в Украйна, докато не бъдат възобновени богослуженията в храмовете на Киево-Печерската лавра под опеката на Руската православна църква на Московската патриаршия. и докато в Киев не пристигнат патриарх Кирил и президентът Владимир Путин.

Американска Украйна не е страна за преговори. Американска Украйна е оръжие на войната с Русия. Но и самата Америка на Байдън не е способна на преговори. Може само да претърпи поражение, както във Виетнам и Афганистан.

Въпреки това разпалиха войната отново в Близкия Изток. На 7 октомври започна атаката на Израел срещу Газа и Западния бряг. Както се очакваше намесиха се и САЩ. Новият конфликт в Близкия Изток се планираше отдавна от Израел и САЩ, като неслучайно още в началото го нарекоха "израелски 11 септември". Помним какво направиха САЩ след 11 септември 2001 г. – нахлуха в Афганистан, Ирак, Сирия, унищожиха Либия и пуснаха превратите на "арабската пролет". Сега вървят по същия път. Но за това САЩ трябваше да се справят бързо в Украйна. Не успяха. Украинският конфликт се проточи и се "покатери" върху близкоизточния. 2 в 1. Вашингтон и Тел Авив обединяват украинския и близкоизточния конфликт. Още през 2022 г. наркофюрерът Зеленски заяви, че иска да направи в Украйна "втори Израел".

2024 г. ще бъде годината на катастрофална война и в Близкия Изток. Хаосът ще продължи да покрива планетата. Значи и тази война няма да е край на историята.

И така, в началото на 2024 г. продължават необявените войни. Никой на никого не е обявил официално война. А тя вече бушува на няколко фронта. Най-лошото е ,че едва сега започва.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 335, Jan-Feb 2024
„Окото на Саурон“ на Слънцето
На 1 декември на Слънцето се случи нещо наистина странно. От няколко месеца следим странните му изригвания, но този път ...
    Затегнете коланите: Първата глобална велика депресия.
В началото на 2024 г. най-важният проблем за човечеството – икономиката, "виси със страшна сила". Тя обяснява всичко, ко...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com