Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Залозите са направени.Вратите на ада скърцат
03.2024

През февруари започна третата година на Специалната военна операция на Русия в Украйна.

След време историята й ще се изучава в два основни етапа – преди и след Авдеевка, т.е. преди и след превземането на Авдеевка от Руската армия на 17 февруари 2024 г.

На тази дата считаният за непревземаем ключов град за отбраната на Украйна и най-силно укрепеният град на цялата планета, беше превзет от руската армия. След 2 години най-кръвопролитната битка на ХХI век приключи /засега/.

Авдеевка беше мястото, от което украинската армия обстрелваше цивилното население на Донецк 10 години. Украинците разчитаха на дълбоката система от противоядрени бункери от съветската епоха и непревземаемите отбранителни съоръжения. Оказаха се все пак превземаеми.

Постепенно ще изплуват детайли за тази операция на руската армия. Но още отсега ще посоча, че беше направен голям скрит трансфер на руските сили и могъща дезорганизация на отбранителната система на Украйна.

На първо място е въпросът по какъв начин руснаците успяха да скрият истинската численост на частите си срещу Авдеевка. Как стана така, че въпреки че ги наблюдаваше целият западен свят с всички разузнавателни системи, руският Генерален щаб успя да прехвърли незабелязано две армии към Авдеевка без разузнаването на НАТО да разбере за това.

Бяха направени и малки разсейващи флангови битки. Напредъкът изглеждаше бавен и раждаше въпроси "защо и докога се бавим". и изведнъж се случи пробив там, където не беше очакван, с истинска руска военна изобретателност.

Падането на Авдеевка ще има тактически, стратегически и политически последици. Оттук нататък инициативата е на руската страна. Създава се възможност за възстановяване на железопътната линия Ясиноватая – Донецк. Ясиноватая беше най-голямата сортировъчна станция в целия СССР. Сега войските на Групировката "Център" ще могат да разширят настъплението.

кога и накъде?

Според някои западни източници има две версии за плановете на Русия през пролетта. От тях може да се направи изводът, че във висите ешелони на Русия е взето решение за по-бързо приключване на конфликта с укронацистите, но не по начина, за който мечтаят на Запад.

Според някои данни руската армия е съсредоточила на Купянското направление

40 000 военни, 500 танка с 600 бойни машини, по направлението към Харков.

Руската армия може да започне настъпление и на Север към Киев, като в плановете на руския Генерален щаб влиза завършването на горещата фаза на операцията към май.

Мисля, че Купянск няма да бъде превзет толкова бързо. Ако руската страна превземе Купянск и Лиман, ще започне и "Авдеевка № 2", т.е. това място ще е Северск, още един укрепен град, който ще бъде обграден и затворен. Това е вероятно място за сблъсък през 2024 г.

След това руската страна ще трябва да изравни фронта по линията Славянск – Краматорск и тогава ще тръгне към Харков.

Но, така или иначе, ако тези планове бъдат реализирани, режимът в Киев ще трябва да се съгласи на преговори, на руските условия или въобще да капитулира.

Превземането на Авдеевка може да се окаже и отправна точка към Трета световна война, с чието разпалване Западът ще иска да прикрие историческото си поражение в Украйна.

Ако сте забелязали терминът "Трета световна война" при мен присъства отдавна. Доста пъти писах, че Втората световна война премина плавно в Трета световна, която започна преди 33 години, в навечерието на разпадането на СССР и световния социализъм. След това премина към гражданските конфликти в Югославия, Грузия, Украйна, Ирак, Афганистан, Либия, Сирия. И се оказа, че тези конфликти имат системния характер на нова световна война. Действа един и същ механизъм. Предишната световна сила № 1 повече няма военна и икономическа мощ, за да крепи своето първо място и произвежда голяма война, след която се появява нов световен ред.

Двете световни войни бяха една война с два епизода. Британската империя се изтощи в борбата си с Германия и слезе от сцената, като позволи на САЩ да се изкачат на първо място.

Може да се каже, че сегашната война е третият епизод на войната, започнала в началото на ХХ век. Ситуацията със САЩ е подобна. САЩ имаха гигантски старт след Втората световна война за сметка на останалия свят, преди всичко на Германия и Англия. САЩ излязоха от Втората световна война с 50 процента от световния брутен продукт. Но през 1969 г. процентите бяха вече 40 от световния брутен продукт. Днес САЩ дават само 13 процента от световния брутен продукт, но все още искат да са глобалният Голиат, още повече, че през 90-те години съветският идеологически съперник изчезна.

Но Русия при Путин извърши невъзможното. Въобще Русия се е специализирала в такива невъзможни възкръсвания.

Началото беше с речта на Путин в Мюнхен през февруари 2007 г., когато предупреди Запада, че разпадането на СССР беше най-голямата геополитическа катастрофа в историята на човечеството. Западът не го разбра.

Последва ново предупреждение от Путин през 2016 г., когато на Икономическия форум в Петербург той говореше за ядрения баланс на силите между Русия и САЩ след 2002 г. Путин предупреди Вашингтон, че излизането им не само от Договора за противоракетна отбрана /ПРО/ от 1972 г., но и от всички други договори за глобалната сигурност, ще срути цялата договорна конструкция между двете велики сили и и въобще в света. Така се и случи. Днес между Вашингтон и Москва няма никакви договори, никакви червени телефони, никакви взаимни визити, никакви разбираеми ядрени протоколи. Нищо, в нито една област. Има само санкции от САЩ срещу Русия, които всъщност помагат на Русия да се измъкне от капиталистическия капан.

САЩ се сблъскаха за първи път със ситуацията, че икономическият гигант на планетата е Китай, а военният лидер – Русия.

Сумарният дълг на САЩ през 2023 г. надмина 307 трилиона долара. САЩ са на ръба на гражданска война. "Дълбоката държава" вече ги е отписала като военен плацдарм, но няма къде да се изнесе с натрупания от него 307 трилиона дълг. Европейската икономика затъва в рецесия и може да спре всеки момент.

Това е краят на западната цивилизация: Rest in Pеаce.

Не става дума само за преход от еднополюсен към многополюсен свят. Става дума за нов цивилизационен модел. Но, докато се появи този модел, може да изгърми Третата световна – ядрена. Както писа един мой колега на Запад – "САЩ не са в задника на света, те са много по-дълбоко". По-точно Западът е в системна криза без изход. Значи, остава войната.

В момента бясната надпревара между войната и галопа на тоталната криза се пресичат в точката, в която се намираме.

Всичко става в реално време.

Залозите са направени.

Силите са на място.

Топчето на рулетката се върти.

Вратите на ада вече скърцат.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 336, March 2024
След HAARP дойде Ice Cube
Геофизическата война продължава с пълна сила. Тези мегапрестъпници и мегаидиоти са решили да разцепят Земята.Засега сме ...
    "Fuck you – мистър Шваб, Fuck you – нов световен ред, Go Fuck Yourself"
В средата на януари в Давос се състоя поредният Световен икономически форум, на който глобалният фюрер Клаус Шваб съобщи...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com