Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

НЛО и тайните на вселената
На Слънцето става нещо. Дали е време да се молим
Документация „Строго секретно“

На 16 март сателити сателити в околоземна орбита откриха импулсивно слънчево изригване от клас М3.5 /1/. Източникът се намираше точно зад югоизточния край на Слънцето. Изригването беше частично скрито от ръба на Слънцето /2/. Това означаваше, че малкото изригване е било по-силно, отколкото е изглеждало – по-силно дори за X-Class.

Това слънчево петно може да се обърне от страната на Слънцето към Земята. Време е да се молите.

Вероятността за "събитие на Карингтън" на Слънцето вече е по-голяма от 50%.

Преди това, на 27 февруари гигантското слънчево петно AAAR333590 започна да става все по-голямо и по-голямо /3/. Двудневният филм от Обсерваторията на слънчева динамика на НАСА показваше как площта на AR3590 се е увеличила с една четвърт само за 48 часа.

AR3590 продължава да е най-голямото слънчево петно от слънчевия цикъл 25.

За сравнение, сега то представлява 60% от повърхността на голямото слънчево петно, което причини "събитието Карингтън" през септември 1859 г. Дали нещо подобно ще се случи отново е голям въпрос, но ако се повтори събитие с интензивност 60% от Карингтън отново сега, то пак ще причини ужасни проблеми със сателитите, електрическите мрежи и интернет връзките.

Ето защо слънчевите синоптици сега наблюдават внимателно това място.

През втората половина на февруари AR3590 произведе три Х-изригвания подред, включително най-силното изригване на текущия слънчев цикъл (Х6.3). Оттогава слънчевото петно е сравнително спокойно, произвеждайки само няколко взрива от М клас.

Подготвя ли се AR3590 за нов Х-взрив. Ако е така, изригването ще бъде геоефективно, тъй като AR3590 по същество е обърнато към Земята.

Но на Слънцето ставаше и нещо друго, още по-странно и опасно.

На 28 февруари 2024 г. подобно на много други независими астрономи с телескопи с добри слънчеви филтри, Алън Фридман от Бъфало, Ню Йорк, наблюдаваше същото гигантско слънчево петно AR3590. "Както се очакваше, беше прекрасно", пише Фридман, "но вчера бях изненадан да видя необичайна линия от слънчеви петна вляво".

Обърнете внимание на червената рамка на снимката на Слънцето от 26 февруари: Слънчевите петна обикновено се образуват по географската ширина, образувайки хоризонтални ивици, успоредни на слънчевия екватор. Но новата композиция беше перпендикулярна на това разположение. Дали това означава нещо? Може би да, може би не /4/.

Но все пак вертикалната линия може да сигнализира за нещо необичайно във вътрешното магнитно динамо на Слънцето – основният източник на целия космически климат. Подобно на AR3590, този комплекс от петна заслужава да бъде разгледан.

Психолозите, психиатрите познават термина парейдолична илюзия, когато човешкият мозък самостоятелно изгражда някои модели от набори от безсмислени линии. Но в този случай не говорим за илюзия – наистина виждаме четири петна, образувани на една и съща линия. И тази линия е перпендикулярна на общата посока на магнитното поле на Слънцето. В това няма нищо добро.

Междувременно любителите на астрономията отбелязват други удивителни чудеса: както можете да видите, трите най-популярни сервиза, показващи ситуацията със слънчевите изригвания, показаха изригване от клас Х на 27 февруари, но точно в обратната посока /5/. Само собствениците на сервиза знаят точната причина за случващото се, но ни се струва, че има проблем със сателита.

Всички тези красиви графики се основават на данни от сателита GOES-16, който след последното изригване работи с проблеми.

Следното чудо обаче не може да се обясни с вирус. Така рано сутринта на 27 февруари, в периода 05:00 – 06:00 UT спътниците записаха още една серия от шест гама-изригвания, към които следобед беше добавено още едно. Общо седем за 24 часа, но по-интересни, разбира се, бяха шестте, които вървяха едно след друго. Дали източникът на гама-лъчите е Слънцето, което постепенно се подготвя за микронова.

Или източникът може да е Нибиру, а чудесата със Слънцето вече са следствие от появата на нова звезда близо до Слънцето.

Която и теория да е вярна, те предлагат един и същ извод. Всичко се свежда до факта, че в близко бъдеще ще има голям бум на Слънцето, невиждан от времето на динозаврите, които просто са видели нещо подобно на микронова и след това са измрели. Не смятаме, ч утре ще има бум, ако изригванията на гама-лъчи се случват не повече от пет или шест на час, все още можем да не се страхуваме от термоядрен взрив на Слънцето. Но веднага щом взривовете на гама-лъчи започнат да стават десетки за 24 часа, тогава то ще изгърми и целият свят ще се превърне в прах.


You have read 1 of your 15 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 337, April 2024
Какво се случва след смъртта
Този въпрос вълнува всеки човек. Какво се случва след смъртта на физическото тяло на човека? Дали отговорът е така нареч...
    Отново за великата лунна измама на NASA
Продължаваме да анализираме "лъжите" на филмовия екип на Стенли Кубрик, станали по време на сценичните снимки на така на...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com