Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Предстои very большой театър
02.2017

45-тият рунд на американските битки за Овалния кабинет в Белия, зад които се сблъскаха най-мощните кланове на планетата, беше пълен с изненади. Но най-голямата предстоеше с инагурационната реч на Доналд Тръмп . Това беше мега-изненада. Тръмп обяви война на цялата американска управляваща класа, на така наречения establishment. You are fired-уволнени сте.

Реалностите отново изплуваха на преден план , сред тях системният колосален дълг на САЩ. Победата на Тръмп само потвърди безизходността. Ако този балон изгърми, Великата депресия от 30-те години на ХХ век ще бъде малка досада в сравнение с предстоящия кошмар.

САЩ отдавна излязоха извън реалността и инстинкта за самосъхранение. Сега Тръмп има две опции – или да унищожи системата, в която функционират САЩ от две столетия, или да се опита да направи "Америка отново велика", чрез икономически национализъм и нов протекционизъм, даже ако САЩ /временно/ загубят статута на световен хегемон.

Проблемът не е Тръмп или САЩ . Проблемът е системата. Тръмп трябва да елиминира пипалата на системата, т.е. глобалистите, неолибералните икономисти, неоконсерваторите, политиците които служат на establishment-a, а не на американския народ. Tръмп обяви война много по-опасна за него, отколкото ако беше обявил война на Русия или на Китай.

Групите, посочени от Тръмп, не могат да съществуват извън системата: военно-промишленият комплекс, транснациооналните офшорни корпорации, банките начело с Федералния резерв на САЩ, специалните служби, НАТО, политиците-слуги на глобализма.

Дали Тръмп ще успее? Никой не знае. Декларира, че иска да върне властта обратно в ръцете на американския народ. С това се превърна в първостепенна цел за физическо елиминиране, както направиха с Джон Кенеди.

Лозунгът на Тръмп "Да направим Америка отново велика" беше клише. Но все пак трябва да се започне отнякъде. Тръмп реши да започне от най- важното място, от първите думи на Конституцията -We the people /"Ние народът"/

Тръмп започна остро и на международната арена с изказванията, които направи преди да влезе в Белия дом:

  • Спрямо Русия Тръмп обвърза свалянето на санкциите с евентуално съкращаване на стратегическите нападателни оръжия, въпреки че между санкциите и руските ракети няма никаква връзка. Санкциите бяха въведени заради Крим, Русия възстанови стратегическия ядрен паритет, защото беше принудена да направи това след като Буш-младши излезе едностранно от Договора за ПРО от 1972 г.
  • Спрямо Китай Тръмп обеща да пренесе голямата игра в Азия, а новият държавен секретар Тиллерсон заяви, че на Китай трябва да се затвори достъпа до създаваните от него изкуствени острови в Южно-Китайско море. Тръмп иска да върне американските производства от Китай обратно в САЩ, да доведе до разкол съюза Русия - Китай и до разпадане на евразиатския фронт Русия – Китай – Иран.
  • Спрямо НАТО Тръмп го определи като остаряла структура, което хвърли в паника американските васали в Европа.
  • Спрямо Германия Тръмп заяви, че Меркел е допуснала грешка с бежанците и обяви война на немското автомобилостроене с надеждата да възстанови американския Детройт.
  • Спрямо Трансатлантическото и Транстихоокеанското сътрудничество Тръмп предвижда изтегляне и замразяване. САЩ в момента нямат възможности да ги изпълнят със съдържание и т.н.

Въпросът е дали между горните намерения и възможностите на САЩ има равенство. Отговорът е "едва ли". Причината е липса на ресурси в САЩ – човешки, производствени, финансови, военни,т.е. наследството, което Тръмп получи от наоконсерваторите, неолибералите, необандитите и т.н...

САЩ са фалирала държава, затъваща все повече в неизплатим дълг, с невъзможност да постигнат икономически ръст, който поне да е като ръста на техния дълг. Всички наоколо бързат да се освободят от американските долари и книжа. Никой не може да помогне, защото почти всички са в същата ситуация. Глобалният дълг на света надмина рекордните 230 трилиона долара и е 325 процента от световния брутен продукт.

Схемата /горе/ също представя колосалните проблеми пред САЩ. Реалната икономика на страната е само около 30 процента от съобщавания брутен продукт. Останалите 70 процента са различни паразитни структури. За да се адаптират САЩ ще трябва да спуснат жизненото равнище на американците с около 60 процента, с непредвидими последици.

Картата представя световните милиардери по държави и по произхода на милиардите им. Страните са разделени на процентни дялове, показващи източника на милиардите:

  • зелен цвят – основатели на компании, т.е. хора, които наистина са допринесли за своето богатство и са изградили свой реален бизнес;
  • червен – милиардери, получили своето богатство по наследство, т.е. наследствени паразити;
  • син – мениджъри, т.е. хора наемници, управляващи чуждото богатство, мениджъри, слуги на глобалната мафия;
  • оранжев – милиардери, получили богатството си благодарение на държавата, т.е. реалната мафия, превзела държавните организми и структури;
  • жълт – професионални финансисти, така наречените банкстери, ограбващи чрез банките глобалното население.

От тази карта се вижда, че в САЩ реалните милиардери са само 32,1 на сто и всички други са паразитиращи и мафиотски структури.

Великобритания, разбира се, е на първо място по паразитни професионални "управленци".

В Германия делът на "зелените", т.е. на милиардерите, построили своя бизнес с продукти, иновации и реални постижения е 25,9 на сто. Останалите са паразитиращи структури.

Във Франция "зелените" са 37,2 на сто, в Холандия – около 34 на сто, в Бразилия – 21,5 на сто, и т.н.

В Русия делът на "зелените", т.е. основателите на компании, е само 10,8 на сто. Реформите след 1990 г. доведоха до създаването на класово капиталистическо общество.

Голямо внимание заслужават азиатските страни начело с Китай , където зеленият, т.е. реалният икономически цвят, преобладава и е най-голям в сравнение с другите държави. Китай се превърна в основния производствен цех на планетата и в икономическа държава № 1.

САЩ продължават да са в спиралата на либералното глобализиране. За да направи Америка "отново велика" Тръмп ще трябва да се справи със системата,

Противникът е силен, средствата са ограничени, времето също.

Дали Тръмп си дава сметка, че е заложник на системата и на онези, които дълбоко зад кулисите го предпочетоха пред Хилъри Клинтън.

Лично аз бих искал да чуя подобна реч, даже демагогска и от Путин, който е в същата система.

Предстои very большой театър.

. Това, последното, е същото, само че на китайски.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 260, February 2017
Какво става в Антарктида
Лошите новини, идващи от Антарктида продължават. Заради разширавящата се с огромна скорост пукнатина в шелфа, англичанит...
    "Глобално затопляне". Хайде бе?
Падна ни се да живеем в ерата на най-големите глупаци на тази планета. Земята е планетата, която се движи със скорост 17...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2019, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com