Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

За кого ще гласувате
Интелектуален клуб "Строго секретно"

Около 70 на сто от българите не искат да гласуват. Това също е вот на отрицанието. Но и останалите, които ще отидат да пускат бюлетини, ще са достатъчни да оформят нова картина, която ще предизвика през пролетта предсрочни парламентарни избори.

Политическата сцена може отново да придобие карикатурни измерения. Сцената ще се завърти и отпред ще излезат пак същите артисти, които ще ви убеждават, че е трябвало да бъде иначе, но не е станало.

Щом е трябвало, ама го няма, кой е виновен?

Всички те лично и заедно са отговорни и виновни за унищожаването на България, за престъпната приватизация, за грабежа и разпродажбата на националното богатство.

След 1990 г. България се смъкна на предпоследно място сред всички постсоциалистически страни. Ако брутният национален продукт през 1989 г. се приеме за 100, през 2002 г. в България той беше 59 на сто, като след нас са само Украйна - 44 на сто, и Молдова - 35 на сто.

Кой е виновен за този срив - народът или онези, които през тези години имаха властта?

Огромна лъжа бяха и миражите за някакви чужди инвестиции. Те навлизат в страни с добри икономически перспективи, заради което тяхната величина на човек от населението - per capita, показва, че една или друга държава се движи в правилната посока. Това обаче не важи за България.

И кой е виновен? Ние или те, които превърнаха тази държава в олицетворение на бандитизъм и корупция.

Спадна и средната ни продължителност на живота, като сега е сред най-ниските в Източна Европа. Най ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 101, October 2003
Даяна: "Хари не е син на Чарлз"
Според излязлата в САЩ книга "Даяна, тайни и лъжи" на Николъс Дейвис "Даяна е била убедена, че не нейният съпруг - принц...
    Лъжата с парното
Като първи в България през юли миналата година публикувахме разработката "Как ви лъжат с парното", която предизвика буря...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com