Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact


'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Top Secret
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
"Този Саддам не е Саддам"
Поредният цирк - госпожа Саддам каза: "Този Саддам не е Саддам"
08.2004

"Този Саддам не е Саддам", каза Сайда Хейрала Туфан, съпруга на Саддам Хюсеин цели 25 години, и майка на неговите деца. Каза това доста преди започналия на 1 юли процес срещу бившия диктатор на Ирак. Каза го в началото на април, когато режисьорите на спектакъла "съд над Саддам" решиха да проверят доколко тяхното чучело е достоверно. Не успяха. Щом жена му казва, че "този Саддам не е Саддам", значи е така.

Срещата на заловения преди половин година Саддам и жена му, осъществена под давлението на Червения кръст, стана в Катар, където Саддам е бил откаран с VIP-самолет. Сайда пристигна от Сирия и влезе в затвора, където трябваше да се види с мъжа си, но изхвърча оттам разгневена само след няколко минути. "Това не е моят съпруг, а негов двойник. Къде е мъжът ми. Заведете ме при моя съпруг".

Американските официални лица се опитаха да замажат конфуза с тезата, че Саддам се е променил доста в затвора, заради което жена му не го е познала. Това е първият случай в световната затворническа история, когато затворникът до такава степен се е променил само за 6 месеца, че жена му не е могла да го познае. Но Сайда не беше съгласна: "Мислите ли, че не познавам собствения си мъж. Бях омъжена за него повече от 25 години." И си тръгна, за да не се върне никога.

И ние, както жената на Саддам, твърдяхме още през декември, че човекът, който американците тогава "заловиха" и на който бъркаха в ушите и носа не е истинският Саддам. Опитвахме се да мислим и наблюдаваме.

Този Саддам наистина не е Саддам. Това е негов двойник, който за по-ясно ще наричаме Саддам II.

Въпреки провала в генералната репетиция на срещата със Сайда, американците не се предадоха. И изкараха Саддам II на съд, който започна на 1 юли. "Съдът" заседава в американската военна база на територията на летището на Багдад. Дали е така, знае само прословутата репортерка с месестия нос на CNN Кристиан Аманпур, която имаше видеозапис директно от "съдебната зала". Не е необходимо да сте големи специалисти, за да се досетите, че Аманпур, заради своя произход, е фаворитка на израелския Моссад и че поработва и за ЦРУ.

Но именно видеоматериалът на Аманпур, който трябваше да бъде доказателството, че това е истинският Саддам, стана издънка. Ще припомним, че Саддам ще бъде съден по толкова обвинения - престъпления срещу човечеството, убийства, геноцид, разпалване на войната с Иран през 1980 г., унищожение на 5000 кюрди през 1988 г. с химическо оръжие, разпалване на войната срещу Кувейт през 1990 г., жестоко подавяне на народните въстания в юга на Ирак и на територията на Кюрдистан през 1991 г., че американците, т.е. иракчаните, могат въобще да не го съдят, а направо да го обесят. Което едва ли ще се размине на Саддам II.

Този път появата на Саддам II беше по-убедителна... Когато го "заловиха" в дупката до Тикрит през декември, той беше жалък и объркан. Пред "съда" обаче вече правеше по-добро впечатление. Бяха се погрижили за него - костюм, прилично подстригване на боядисаните коси, стилна брада. Държеше се уверено, жестовете му бяха като на истинския Саддам, когато четеше своите обръщения към нацията. Но какво говореше не можеше да се разбере, защото картинката от "съдебната зала" беше без звук и думите на диктатора бяха преразказвани.

Първото нещо, което каза този Саддам беше: "Аз съм Саддам Хюсеин ал Маджид, президент на Република Ирак." Каза го, за да няма никакви съмнения, че именно този Саддам е онзи Саддам.

След това, за да бъде още по-убедителен, започна да сочи към физиономията на публичния обвинител и да го пита с какво право е създаден този трибунал. Съдът този Саддам нарече "театър", а президентът Буш - "злодей". Може би за първи и последен път Саддам II беше прав.

Още малко и щяхме да му повярваме, че е истинският, ако не беше престараването на Аманпур.

Сега внимавайте!

Всичко щеше да бъде наред и щяха да унищожат нашия болен скептицизъм, ако този Саддам не си беше отворил устата. Но нямаше как да не я отвори, защото никой по света не може да говори със затворена уста.

А обикновено когато човек си отваря устата, се виждат неговите зъби. Както ви е известно, от всички криминални и шпионски филми, зъбите и стоматоложката работа по тях са уникални, както отпечатъците от пръстите и ретината на окото.

Сега се вгледайте в публикуваните снимки. Отляво са снимките на Саддам II, а отдясно четири снимки на истинския Саддам. Погледнете равните бели зъби на десните четири снимки на истинския Саддам, върху които са работили най-добрите иракски зъболекари. Между другото Ирак имаше най-много зъболекари на човек от населението (след Либия) в целия свят, и тези услуги бяха напълно безплатни за всички иракчани. Заради това и зъбите на истинския Саддам бяха в прекрасно състояние. Горният ред зъби естествено падат пред долния ред, което при повечето хора е нормално и се нарича горна захапка.

Това е нормално на повечето хора, но не и за Саддам II.

Сега погледнете внимателно зъбите на Саддам II от лявата снимка. Те са неравни и криви, с чупка по средата на долната челюст. Но и това не е всичко. За нещастие този човек страда от една много рядка зъбна кондиция, наричана "долна захапка", т.е. долният ред зъби излизат пред горния ред.

Това е неоспоримото доказателство, че човекът от "съдебната зала", когото нарекохме Саддам II, е двойник и няма нищо общо с истинския Саддам.

Но издънките продължаваха. Повечето хора по света със сигурност се чудеха защо Саддам II, така чистичко облечен и с боядисана глава, не беше все пак обръснат. Ще припомним, че истинският Саддам имаше мустаци, но винаги ходеше блестящо обръснат. Дали в затвора бе станал толкова суетен, че бе решил да си пусне брадичка.

Не, не беше заради суета, а заради друга причина.

Както зъбите и отпечатъците от пръстите, така всеки човек има и неповторим череп. Колкото по-къса е косата или брадата, толкова по-добре се вижда формата на черепа.

В случая със Саддам II брадата беше необходима, за да се скрие лошо формираната долна челюст и дефектът със зъбите. Въпреки, че върху Саддам II пластичните хирурзи са работили доста, те не са могли да префасонират зъбите и челюстта. Такава операция щеше да го остави безмълвен много месеци, а той все пак трябваше да си отваря устата в "съдебната зала".

Така стигаме до въпроса, какво ще стане с този нещастник Саддам II, който толкова се старае да се хареса на американците, че заслужава по-добра участ от въжето. Но за съжаление то няма да му се размине.

Разбира се, на Саддам II американците са обещали, че след като получи смъртната присъда и нейното изпълнение бъде инсценирано, ще му направят още една пластична операция и с няколко милиона долара ще замине за остров Мавриций, Алгарве или Монте Карло. За съжаление обаче съдбата му ще бъде трагична. След като бъде осъден на смърт, ще се стигне до екзекуцията. Тогава американците ще имат дилема - да го ликвидират, или не. Ще я решат бързо. Саддам II знае твърде много, за да остане жив и ще изчезне завинаги, както истинският Саддам.

Но май германците, французите и руснаците започнаха да схващат за какво става дума, тъй като декларираха, че са срещу смъртното наказание на Саддам.

Присъединяваме се към този хуманен призив. Господа американци, не убивайте този Саддам, още повече, че ще утрепете напълно невинен човек. Какво е виновен той за вашите калпави сценарии?

Разбираме, че тези съдебни заседания са предварителни и че истинският процес може би ще започне през 2005 г. "Възможно е, че няколко месеца няма да виждаме съда над Саддам. Призовавам иракския народ да бъде търпелив" - заяви новият премиер Айяд Алауи. Прав е. През това време американците ще се опитат да отстранят забелязаните пропуски. Какво обаче ще правят със зъбите и челюстта на този човечец.

Ами я си представете, че му пратят пластичните хирурзи на Майкъл Джексън.

Това вече ще е садизъм.


You have read 1 of your 10 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above. Issue 111, August 2004
Абу Мусаб ал Заркауи - няма такъв
Обезглавяването на българските заложници (ако е имало такова) беше приписано на терорист №2 Абу Мусаб ал Заркауи.Имаме о...
    Когато Осама бин Ладен беше Тим Осман
Какво става с най-голямата терористична фикция на ЦРУ - Осама бин Ладен. Има ли въобще такъв човек, ако го има, дали е ж...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2018, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com