Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Глобален военен преглед
Новата ракетна руска инициатива
Военен анализ на "Строго секретно"

Не спират въпросите, свързани с така наречената нова руска ракетно-ядрена инициатива. Ще припомним, че в средата на ноември Путин съобщи, че е приключила разработката и успешното тестване на нова ядрено-ракетна система и че в близко бъдеще ще се появят оръжия, които другите ядрени страни нямат и няма да притежават.

Това означава, че в Русия ще се появят уникални разработки в ядрената сфера, които са без аналог по света, сега и в бъдеще.

Именно това беше наречено нова руска ракетно-ядрена инициатива.

От стратегическа гледна точка може да се каже, че това е началото на нова надпревара във въоръжаването между САЩ и Русия, започната от САЩ, които при Буш излязоха от договора за противоракетната отбрана от 1972 г., като Кремъл заяви, че няма да се примири със статута на второстепенна ядрена държава.

...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 116, Jan-Feb 2005
Пекин готви нови алианси
Проведената в Лаос 10-та среща на високо равнище на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) донесе важни резу...
    Аерозолните оръжия на САЩ
Според някои източници, в САЩ вече седма година се провеждат експерименти с аерозолни и електромагнитни оръжия. Те са на...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com