Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Битката за Европа пак е в България
Съвет за национална стратегия

Последните политически сътресения в България насочиха вниманието към един фактор, който може да бъде изключително опасен за приемането ни в ЕС или за нашето присъствие в Евросъюза. Става дума за ДПС. Това вече започват да разбират и в Брюксел - самото съществуване на тази маргинална етническа партия, която не събира и 2,4 на сто от гласовете на електората противоречи на новата Евроконституция, която чрез парламента или с референдум ще трябва да одобрим. Но това одобрение ще бъде в нарушение на конституцията на Европа, която е срещу етнически партии и сдружения, още повече - мюсюлмански.

Ще припомним, че съществуването на ДПС беше в нарушение на Конституцията на България, която също забранява етнически партии. Започването на преговори на ЕС с Анкара и поставянето й на условия в областта на правата на човека в Турция също изключва съществуването на ДПС като политическа форма, нарушаваща правата на българските турци, да гласуват не според етническата си принадлежност, а според социалните и политически интереси. Нарушение на това е и самият лидер на ДПС Ахмед Доган (който, както е известно, не е етнически турчин, а турски циганин). Трагичен за европейската ориентация на България е фактът, който пролича при последната криза, че Сакскобургготски и ДПС са американски марионетки, чиято политическа линия е далеч от интересите на България, на Европейския съюз, и даже на Турция.

Ще припомним, че още през 80-те години Европа показваше разбиране за необходимостта от решаване на ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 118, March 2005
Как се крадат магистрали
В края на своя унищожителен за България мандат правителството на Кобургготски реши да награби като за последно. Скандали...
    НОВО ДЕЛО
Искаме избори като в ИракСлед провала на недемократичните избори в Украйна и огромният успех на най-демократичните напос...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com