Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Основите на геополитиката
Диагностика на "оранжевата" проказа
Геополитически анализ на "Строго секретно"

"Оранжевата революция" в Украйна не беше първият удар срещу Русия. Първият беше по-рано, още през 1954 г., когато във връзка с 300-годишнината от свързването на Украйна на Хмелницки с Москва, Хрушчов се нуждаеше от жест, който да подчертае интернационалните идеали и липсата на вътрешни граници в съветската държава и предаде принадлежащия на Русия Крим на администрацията в Киев. През 1991 г., когато СССР се разпадаше, руснаците не можеха да повярват, че губят красивия си Крим, неговите степи, плажове, донецките мини, днепропетровските металургични комбинати, огромните оръжейни заводи. Гледаха и не вярваха.

И сега Путин гледа и не вярва. Защото без една, основните инфраструктурни връзки на Русия с Европа минават през Украйна, защото Източна Украйна е неделима част от руското индустриално сърце, защото Днепър е основният транспортен път до Беларус и минава южно през Украйна, защото черноморският флот на Русия в Севастопол е в украинския Крим, а Москва и Волгоград са на по-малко от 500 километра от украинската граница.

Загубата на Украйна не може да се сравни с никаква загуба от времето на Горбачов и Елцин. Тя беше силна плесница за Путин, който се ангажира с Янукович, докато САЩ - с Юшченко. Загуба на Русия срещу САЩ. Американците вече са и в Украйна, както в Централна Азия и другите бивши съветски републики. Заради това приказките за изграждане от Русия на евразиатска икономическа общност си остават приказки.

Перспективите са ясни. Официален Киев ще възприеме вражде ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 Issue 118, March 2005
След Ширак - Саркози или Жупе
Президентските избори във Франция ще бъдат чак след 2 години и половина. Но интересът към тях вече е налице. Отсега се з...
    Юлия Тимошенко - Остап Бендер в пола
Само един ден преди да замине за Москва Виктор Юшченко назначи Юлия Тимошенко, която е знаковият човек на антирусизма на...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com