Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Истината за досиетата
Да се отворят или изгорят
Група за анализ на "Строго секретно"

Все още има хора, които искат да ровят във вкиснатото зеле на досиетата. Наближават избори и отново се спрягат глаголите "отварям", "лустрирам", "донасям", "декомунизация" и думите "агенти", "доносници", "Държавна сигурност" и т.н.

Това само потвърждава направеният от нас отдавна извод, че идиотизмът в България е заразна болест и че хората, които са се захванали с досиетата не разбират от нищо. И само по случайно стечение на обстоятелствата такива лица като "досиеведа" Андреев са станали "публични личности", за да харчат огромни обществени пари и да раздават оценки и присъди без да имат никаква подготовка и квалификация. Всъщност това е характерно за примитивите с чувство за доминация над обикновения гражданин.

Сред тази кохорта от новоизпечени специалисти присъства постоянно и още едно недоразумение, така нареченият Митьо Гестапото, който от някаква позиция, която никога не е имал, и от някакъв опит, който никога не би могъл да натрупа, е станал по-голям "досиевед" от споменатия Андреев.

Тези игноранти не разбират едно нещо - че даже да отворят всички досиета от времето на НРБ няма да разберат нищо и няма да разкрият тайните на управлението, защото държавата не се ръководеше от Държавна сигурност, а от партийния апарат. И защото истинските досиета бяха в ЦК на БКП, а не в архивите на ДС, които са пълни предимно с глупости на принципа "един доносник чул от втори доносник, че третият е казал нещо срещу др. Живков."

Необходимо е поставянето на целия този процес в ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 118, March 2005
Какво става с казуса "Симеон"
След мандата на това правителство ще избухне най-големият скандал на последните 4 години - с така наречените имоти на Си...
    Какво направиха другите
Германия: Въпреки че в последните дни на ГДР служителите на ЩАЗИ унищожаваха колкото се може повече документи там остана...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com