Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

"Войнстващата принцеса" Конди седна зад големия барабан

Става в 5 ч. сутринта под звуците на симфония на Моцарт. Следващите два часа тренира във фитнеса с частен треньор - тежести и други силови упражнения, с които новият държавен секретар на САЩ 50-годишната Кондолиза Райс се опитва да запази своята фигура и кондиция.

Точно в 7 ч. тя се обажда на президента. Връзката е пряка и автоматична. След треньора си, Буш е първият човек, с който Конди говори всяка сутрин, и след това още няколко пъти през деня. За разлика от нейния предшественик Колин Пауъл. Това също захранва спекулациите, че Кондолиза - безкрайно амбициозна и вероятно не по-малко комплексирана, има една голяма мечта - да влезе в Белия дом не само като първата жена-президент като победи Хилъри Клинтън, но и като първата афроамериканка.

Но в момента за нея други неща са по-важни. Именно Райс обиколи Европа и Близкия Изток преди нейният шеф да тръгне натам. Нещата са ясни. Когато се слуша Райс, трябва да е като че ли говори Буш, ако можеше да се изразява като нея.

Даже по време на развлеченията Райс проявява болна амбиция. Кара кънки и иска да изглежда като световна шампионка по фигурно пързаляне, фитнесът упражнява като културистка, свири на пиано, като че ли в симфоничен оркестър във Виенския Хофбург, и най-често свири Йохан Брамс, "който е страстен, но не е сантиментален".

Никакви сантименти. Това също е комплекс на ченокожата Конди, която още като студентка е изправила къдравите си коси и оттогава фризурата за нея е толкова важна, колкото фитнесът. В офиса ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 118, March 2005
САЩ нямат оптимистичен вариант в Ирак, а само повече или по-малко песимистичен
Както се очакваше, Обединеният иракски алианс, който беше блокът на шиитския духовен лидер аятолах Али ас-Систани, спече...
    САЩ започват да се готвят за война срещу Иран и Сирия
В началото на втория мандат Джордж Буш ще направи онова, което обещаваше през първия - разширение на Кръстоносния поход ...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com