Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Дамаск иска да купи "Искандер" и "Игла", ако вече не ги е купил

Пътят до Дамаск е ключов елемент в новата карта нарисувана от Буш. На някои може да се струва, че този път започва в Багдад. Грешка. Той започва във Вашингтон и Тел Авив едновременно. Неоконсервативният център и ултрадесните ционисти правят всичко възможно този път да бъде подпален колкото се може по-бързо. Особено опасен е Дейвид Вурмстър, работещ в кабинета на вицепрезидента Дик Чейни от септември 2003 г., който неотдавна призова към атака срещу Сирия. Вероятно Буш ще направи това, което пролича и в неговата реч за състоянието на съюза. Буш предупреди Сирия да не се намесва във вътрешните работи на Ирак, като че ли Багдад е столица на Охайо. Още по-опасно изглежда неотдавнашното откритие на американското военно разузнаване, че иракската съпротива е "в много по-голяма степен ръководена от Сирия" без да знаят, че баасистките режими в Ирак и Сирия не се понасяха и че Дамаск едва ли подкрепя иракската съпротива.

Но най-голяма ярост и даже паника избухна в САЩ и Израел след визитата на 39-годишния президент на Сирия Башар Асад в Русия, за първи път, откакто през 2000 г. наследи ръководството на страната след смъртта на своя баща Хафез Асад.

В района на Близкия изток се появи много важен елемент - все по-активните сирийско-руски отношения не само в икономическата и политическата, но и във военната област.

На фона на растящата опасност от атака на САЩ и Израел срещу Сирия тази страна започна трескаво да търни влиятелен покровител. И се оказа, че Дамаск е нужен на Москв ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 118, March 2005
САЩ започват да се готвят за война срещу Иран и Сирия
В началото на втория мандат Джордж Буш ще направи онова, което обещаваше през първия - разширение на Кръстоносния поход ...
    Новият център на света
Състоялият се в края на 2004 г. в Сантяго (Чили) пореден Форум на азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество, н...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com