Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

КНДР има ядрен арсенал

Въпросът дали КНДР има ядрено оръжие отпадна на 10 февруари след като Пхенян направи съобщението, което се очакваше още от лятото на 2004 г., че севернокорейците излизат на финалната права на своята ядрена програма, считана от тях за основно средство за възпиране на атака на САЩ.

Вторият въпрос, дали КНДР ще продължи да участва в шестстранните преговори в Пекин, също отпадна след като Пхенян съобщи, че се оттегля от тях за неопределено време.

Ядреното оръжие на Пхенян е провал на политиката на Вашингтон спрямо КНДР. Стратегическата обстановка не само в този район, но и в Тихия океан се променя качествено. КНДР неутрализира ядрената заплаха на САЩ и обезсмисля американския ядрен чадър над Япония и Южна Корея.

КНДР е една от малкото държави в света, които са в състояние да водят тотална война срещу САЩ, за което имат и политическа воля.

С това е свързан третият въпрос - дали Пхенян ще направи тест с балистична ракета до 6 000 км. Първите признаци бяха стендовите тестове на двигателя на Теподон-2 през юни 2004 г. Ако данните на разузнаването са верни, Пхенян се готви за пуск именно на Теподон-2, която иска да превърне в пълноценна междуконтинентална ракета, поразяваща който и да било обект в Япония, американските бази в Гуам и Хаваите, и западното крайбрежие на САЩ. ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 118, March 2005
Новият център на света
Състоялият се в края на 2004 г. в Сантяго (Чили) пореден Форум на азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество, н...
    Противоракетната аномалия на САЩ
Въпреки плановете на Белия дом, новата американска национална противоракетна отбрана ще започне да функционира в най-доб...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com