Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Глобален военен преглед
Противоракетната аномалия на САЩ
Военен анализ на "Строго секретно"

Въпреки плановете на Белия дом, новата американска национална противоракетна отбрана ще започне да функционира в най-добрия случай през 2006 г. Военните съобщиха това след като по време на последните й тестове се случи "неизвестна аномалия". Ракетата-прехващач не можа да стартира от пусковата установка от тихоокеанския атол Кваджалайн на Маршаловите острови. Тя трябваше да унищожи излетялата 16 минути по-рано от Аляска балистична ракета с учебна бойна глава, в резултат на което се самоликвидира над Тихия океан.

Неуспехът се дължеше на това, че намиращата се в пусковата шахта ракета-прехващач "самопроизволно е изключила двигателите си". Според експертите това означава, че стартът въобще не е станал. Това е единственият случай, при който тя може да остане в шахтата. Ако след изхода от шахтата нещо се е случило, ракетата е била ликвидирана, или е имало взрив на двигателя. Предишният, също неуспешен тест беше преди две години. Тогава 60-килограмовата бойна глава, която трябваше на 225 километра да порази ракетата на противника, не се отдели въобще от ракетата-прехващач.

Досега от всичките осем опита, три завършиха с неуспех. Съобщението от Пентагона за забавяне на въвеждането на системата потвърждава оценката на скептиците, че тя е неизползваема, тъй като с нея не са извършени достатъчно опити, което означава, че до реалното изграждане на ПРО на САЩ, която трябва да се състои от мрежа от прехващачи, свързани със спътниците и наземни радари е още много далеч.

Всеки п ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 Issue 118, March 2005
КНДР има ядрен арсенал
Въпросът дали КНДР има ядрено оръжие отпадна на 10 февруари след като Пхенян направи съобщението, което се очакваше още ...
    В дъното беше ложата Р-2
Бомбата с името Propaganda Due (Р-2) избухна на 17 март 1981 г., по време на обиска на апартамента на Личо Джели. В каса...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com