Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Основните централи на световния шпионаж
Некрологът на US - разузнаването
Документация "Строго секретно"

Джордж Буш започна най-големите реформи на всички разузнавателни агенции на САЩ през последните 60 години. Хаосът е тотален. Експертите, в това число и американските, са единодушни. "Актът за реформа на национална разузнавателна общност", подписан от Буш през декември 2004 г. е некрологът на американското разузнаване.

Не, ЦРУ няма да бъде закрито, както и още 14 други агенции. Това не можа да измисли даже Буш. Ако от хаоса на получаваната информация може нещо все пак да се разбере, то е, че в разузнавателната общност на САЩ се случи следното - Конгресът одобри план на реконструкцията на спецслужбите и за създаването на национален разузнавателен директор, с ранг на министър, на който ще бъдат подчинени всички шпионски ведомства. Става дума и за преразпределението на 50 милиарда долара, защото този директор, чиято кандидатура ще се предлага от президента и утвърждава от Сената, ще ръководи целия бюджет на американското разузнаване, освен средствата, отделяни на Пентагона за полева рекогнисцировка. Ще бъде създаден и национален антитерористичен център, координиращ работата на всички профилирани подразделения на разузнавателните агенции и осъществяващ стратегическо планиране на текущите и бъдещи контратерористични операции.

Новосъздаденият департамент на националната сигурност ще реализира мерките за сигурност на авиационния, наземния и морския транспорт, чрез пограничната и бреговата охрана, и имиграционните и митнически служби.

Ще се засили контрола над получаването ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 118, March 2005
В дъното беше ложата Р-2
Бомбата с името Propaganda Due (Р-2) избухна на 17 март 1981 г., по време на обиска на апартамента на Личо Джели. В каса...
    Чертоф ангажира Примаков и Волф
Едно от първите неща, което Буш направи след започналото реформиране на службите за сигурност беше да назначи бившия фед...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com