Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Голямата игра на Путин
Днес Русия е по-необходима на човечеството
04.2005

Не можах да отида до Братислава, която познавам доста добре от неотдавнашните времена. Но даже да бях отишъл едва ли щях да разбера нещо от онова, което два и половина часа си говореха само с преводачи Путин и Буш.

Обикновено значението на такива срещи се разбира няколко месеца или години по-късно. Заради това и присъстващите на място журналисти не знаеха какво и как да коментират, освен многознайковците от CNN, които веднага започнаха да акцентират на атаката на Буш за "липсата на демокрация в Русия".

И отново пролича дефицита от бърз рефлекс на Путин, който влезе в някаква теоретична полемика с Буш за демокрацията, вместо да му каже, че ще я строи именно по американски образец, като в ... Ирак. Заради това напоследък твърдя, че на Путин му липсва старата школа.

Но тъй като ставаше дума за много тежки преговори, чийто резултати ще влияят върху хода на историята в близка и по-далечна перспектива, все пак е необходим опит за по-широк анализ.

Присъствал съм на много такива срещи на високо равнище в близкото минало и знам, че обикновено единствените хора, които помнят за какво е било говорено, са преводачите, ако си правят бележки, и ако могат да разберат за какво въобще си говорят техните началници, които пък започват да правят анализи на онова, което са казали, или не са казали, или са искали да кажат, но не така, а иначе, чак след като седнат със своите екипи, които в крайна сметка се оказва, че знаят повече за онова, което е било говорено и още повече, как тряб ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 119, April 2005
Курсът беше осуетен от ционистите
Много от съвременните анализи на дейността на Сталин поставят един основен въпрос - за неговото отношение към ционистите...
    "Клипър" вече се оформя
Руската корпорация "Энергия" представи пълномащабен макет на новия космически кораб за многократно използване "Клипър". ...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com