Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Все пак ни четат
Отново дилема: или те, или ние
От колектива

Ситуацията е абсурдна. Европейският съюз със сигурност ще приложи отлагателната клауза през 2007 г. и след това няма да ни приеме. А нашите "политици" печелят избори с шантажа, че няма време за губене за ЕС. ЕС обаче няма да ни приеме именно заради тях. Кръгът се затваря.

Защото за България най-голямата опасност са именно тези "политици", които превърнаха страната в публичен дом и които продължават да действат според законите на класовата борба, чийто мотор обаче вече е бандитизмът.

Какъв е най-вероятният сценарий?

След провала на евроконституцията правилата в ЕС тихомълком бяха върнати към договора от Ница от 2001 г., който нищо не ни обещава. Налице е дълбока криза на доверието, блокираща всяка нова политическа инициатива, в това число и приемането на България и Румъния през 2007 г. Кавгите ще нарастват не само за бюджета и селското стопанство, но и за единната външна политика спрямо САЩ.

Франция, Германия и Италия ще продължат да нарушават правилата за бюджетните дефицити. Преговорите с Турция могат и да започнат през октомври, но ще бъдат толкова неопределени, че турците сами ще ги прекратят. Френският или холандският парламент ще наложат вето на влизането на България и Румъния. "Старите европейци" - Франция, Германия, Белгия и Люксембург, ще разработят нов договор, отхвърлящ догмите на либералната икономика и ще се опитат да съхранят европейския социален модел, в който няма да има място за просяци като България и Румъния. Но Франция, Германия и Италия ще з ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 124, Sept. 2005
Още уроци по геополитика
През август се случиха изключително важни събития. Важни бяха и онези, които... не се случиха. Нямам предвид глупостите,...
    0 + 0 + 0 = 00
Направо не ни се иска да коментираме онова, което се случи на изборите. Голямо нищо. Безсмислено е и твърдението на нови...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com