Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

КГБ отново управлява Русия
и иска да спаси държавността
Група за анализ на "Строго секретно"

"КГБ отново управлява Русия. Реставрация на номенклатурата. Новият екип на Путин е старият."

С такива тревожни анализи някои държави на Запад и в Централна Европа активираха през последните месеци русофобската си кампания.

Тя има няколко аспекта.

На първо място е оценката на някои полуофициални руски източници, че светът вече се намира в състояние на трета световна война и че в нея Русия понася огромни геополитически загуби.

На второ място, според последните данни, Русия продължава да се развива с бързи темпове, което на фона на другите държави с преходна икономика, е все по-убедително.

И на трето място е изводът, че мечката започва да се събужда от дългия сън и отново става основен играч на глобалната сцена.

На този фон трябва да се разглеждат и оценките на водещи западни политици и анализатори, че "Путин си остава офицер от КГБ", че "в Русия реално нищо не се е променило", че "Путин замени предишните олигарси на Елцин с нови силови олигарси, т.е. с хора от неговото обкръжение".

Самият факт, че западът не се тревожеше от олигарсите на Елцин, но се тревожи от олигарсите на Путин е красноречив. Но нещата са по-сложни.

През последните 15 години от руските специални служби напуснаха 200 000 служители. През последните 6 години Путин върна повечето от тях на всички равнища на администрацията в центъра и в провинцията. Всички те помнят неговата поява на Лубянка след встъпването му в първия мандат, когато заяви: "Другари, заповед номер едно за овладяването на п ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 125, October 2005
Геофизическото оръжие Katrina
На 30 август 2005 г. президентът Джордж Буш се намираше на най-погрешното място в най-погрешното време, за да произнесе ...
    Москва повече няма да издържа ОНД
Слуховете на кончината на Общността на независимите държави (ОНД) се оказаха преждевременни. Но проблемите остават. Въпр...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com