Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Ще се опитам да не позная
10.2005

Ще ви припомня, че в предишния брой предвидих, че на 16-17 август "някъде в САЩ може да има терористична атака с ядрен взрив". Не познах. За нещастие на американците, не беше бомба, а ураганът "Катрина", който започна да се оформя на 16-17 август, за да удари в края на месеца Ню Орлийнс. Резултатът беше 1000 Хирошими.

Сега ще се опитам да не позная още няколко неща. Точките са Германия, ООН, Иран, ЕС, Венецуела, САЩ, Русия, Китай.

Ще започна от Германия, тъй като изборите там бяха най-важното събитие в Европа през текущата година. Такова нещо поне аз, в над 30-годишната си кариера като международен журналист, не помня. Преди изборите социалдемократите на Шрьодер изоставаха от консервативните християндемократи на Ангела Меркел с 15 на сто. След изборите разликата обаче беше само 0,9 на сто. Въпреки че и двамата твърдяха, че са спечелили, ясно беше, че победител е Шрьодер с неговата геополитическа платформа. Той предложи на немците да гласуват не за САЩ, а за Русия. И те направиха това. Шрьодер беше подкрепен и от онези, които са срещу неолиберализма, неоконсерватизма и глобализирането.

Меркел заложи на другата карта - на атлантизма и проамериканизма. В момента, когато пиша тези редове, не е ясно каква ще бъде крайната коалиция. Ясно е, че Германия е блокирана от тези две тенденции, но даже ако се стигне до голяма коалиция - социал- и християндемократи, в крайна сметка ще надделее проевропейската същност на тази страна.

Какво ще е отражението върху България? На п ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 125, October 2005
Странното решение на Туркменбаши
ОНД се лиши от най-южната си република - Туркменистан. На срещата в Казан тя съобщи, че се отказва от постоянното си чле...
    Като Леонардо ще поскъпваме
Вече 14 години единственото информационно спасение в тази държава е "Строго секретно". Всички ни подражават или преписва...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com