Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Демографията - национален проект

Процесът на изграждането на съюзната държава набира скорост. В средата на ноември беше предложен за разглеждане проектът на Конституционния акт на руско-белоруския съюз, след което той ще бъде внесен на референдум, вероятно през 2006 г. Москва отхвърли и опитите на ЕС за намеса във вътрешните работи на Минск и заяви, че "не споделя загрижеността на Брюксел".

В средата на ноември в Москва беше подписан и руско-узбекският договор за съюзнически отношения като преди това Узбекистан се включи в Евразиатската икономическа общност, като вероятно ще влезе и в Организацията на договора за колективна сигурност.

Внимание заслужава и взетото от съюза на руските граждани на Южна Осетия решение да влязат в състава на Русия, което е важно на фона на намеренията на Грузия с помощта на САЩ за дипломатическо, а след това и военно присъединяване на Южна Осетия и Абхазия.

Продължават и слуховете за вероятно изграждане на съюзна държава между Русия и Казахстан, въпреки че бяха опровергани и от двете страни. Така или иначе отношенията между Русия и Казахстан се развиват много активно и се движат към междудържавно образование, което ще стане ядро на икономическото и политическо интегриране. Това съвпадна и с приетия от Мажилиса - долната палата на парламента на Казахстан, закон за нефта, даващ приоритет на правителството за изкупуване на нефтените активи на вторичния пазар, което доста усложни 4-милиардната сделка за продажба на работещата в Казахстан канадска нефтена фирма PetroKazakh ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 127, Dec. 2005
Какво трябваше да се случи в Налчик
Според някои американски източници неотдавнашната терористична акция в столицата на Кабардино - Балкария.Налчик е трябва...
    САЩ се прицелиха и в Азербайджан и Таджикистан
Вълненията в Азербайджан преди и след парламентарните избори показаха, че в Белия дом се страхуват от ефекта на доминото...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com