Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Липсващото време и влакове

Преди известно време лондонската полиция пусна една доста лошо изфабрикувана снимка, изобразяваща четирима терористи, взривили лондонското метро на 7 юли 2005 г. На нея не се виждат никакви лица, освен на единия. Дигиталното манипулиране е изкуство, което архитектите на операцията в Лондон явно не са успели да овладеят.

По-долу даваме няколко варианта на различни английски медии за онова, което се е случило, или по-точно не се е случило на 7 юли.

"Те се качиха в 7,48 ч., за Лондон с билети в двете посоки" - в-к "Independent".

"Четиримата бомбаджии са пътували заедно в 7.40 ч. с влак от Лутън до Кингс Крос, преди да се разпръснат в различни посоки" - в-к "Telegraf".

"Хасиб Хусаин - 18-годишният от Лийдс, е показан на CCTV на стълбите на спирката Лутън преди да се качи на влака от 7.40 ч. към Кингс Крос."

Но тази сутрин влакът от Лутън до Кингс Крос в 7.40 ч. не се е движел, заради което е било напълно невъзможно който и да е било да се качи на него.

Има и друга версия - че терористите са хванали влака от Лутън в 7.48 ч., който е пристигнал на Кингс Крос в 8.20 ч. Но и това не върви. Влакът от 7.48 ч. е напуснал Лутън 8 минути по-късно от разписанието на 7 юли. Подадената версия е била подготвена, ако влакът се движи по разписание. Но той е пристигнал на Кингс Крос в 8.42 ч., т.е. цели 22 минути по-късно от разписанието.

Наистина мистериозен случай с несъществуващото време на липсващите влакове, с които са пътували измислените терористи. ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 128, Jan-Feb 2006
Още за кулите и самолетите
Експертите продължават да анализират снимките от 11 септември 2001 г. и особено онези, на които се вижда военен хеликопт...
    ПРО-база на САЩ в България
Началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия армейски генерал Юрий Балуевски изстреля голямата изненада - "...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com