Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Голямата картина
01.2006

Никога не съм предполагал, че в този живот ще видя краха на двете най-големи империи в историята - СССР и САЩ. Да, и на САЩ.

Неведнъж правех условни паралели между Горбачов и Буш. Оказа се, че сравнението е основателно, най-малкото заради това, че двамата станаха гробокопачи на своите империи. Дали това беше само субективен провал или такава беше тежестта на обективната реалност, която не може да търпи такива свръхобразувания на планетата? Това е голямата картина.

Накрая и архитектът на "оранжевата дъга" и на прочее "шахматни дъски" Бжежински призна, че политиката, водена от САЩ след 11 септември 2001 г., отговаря на тезата, че причините за краха на империите е умението им да водят самоубийствена политика. В случая със САЩ тя има физическа изява в лицето на Джордж Буш.

Все повече съм убеден, че не ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 128, Jan-Feb 2006
Квазибалистичните ракети "Топол" и "Булава"
"Русия нанася ядрен удар по САЩ". Това не е цитат от времето на студената война, а сценарият на състоялите се в началото...
    Разкарайте този електорат
Не ни е лесно, но на ЕС е по-тежко. Нашата дилема е пасивна. Дали ще ни приемат или няма, не зависи от нас. Тяхната диле...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com