Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Пази боже, НАТО да ни пази
Стефан Петров

Ако САЩ започнат война срещу Иран, един от въпросите ще е за ролята на НАТО в нея.

Според генералния секретар на НАТО Яоп де Хооп Схеффер, (това име може да запомни само жена му) "ролята на НАТО ще бъде активна". Ако е така, се поставя следващият въпрос - каква ще бъде ролята на България като член на североатлантическия пакт в тази военна операция.

Питаме, защото знаем, че ще бъде като предишния път, т.е. като в Ирак.

Какво стана в Ирак - обещаваха ни, че ще си върнем дълга от няколко милиарда, че ще получим достъп до инвестициите в тази страна, че рейнджърите ни ще получават заплати от американците, че нищо няма да загубим, само ще спечелим.

Какво спечелихме - дръжки. Не си върнахме и стотинка от дълга, затвориха ни достъпа до пазара на Ирак, на рейнджърите не само че не плащаха, но бяха с най-висока смъртност сред коалиционните партньори, като по най-скромни данни сме загубили от участието във войната около 2 милиарда долара.

Колко ще загубим от войната срещу Иран, кой ще ни гарантира сигурността, ако Иран насочи своите ракети и срещу нас, с какво САЩ и НАТО ще ни защитават?

Въпросите са уместни, тъй като през април преговорите за американски военни бази в Ново село и Безмер трябва да бъдат финализирани по време на визитата на Кондолиза Райс в България, което ще е още един повод Иран да ни вземе на ракетната мушка.

Кой ще ни пази - НАТО или САЩ? Всъщност, пази боже да ни пазят.

Ще припомним, че преди влизането в НАТО ни обещаваха, че това ще ни струва ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 130, March 2006
"Имотите" са едно огромно престъпление
"Връщането на имотите" на Симеон Сакскобургготски се отхвърля и от водещи български юристи. За тях е неприемливо, че в а...
    НОВО ДЕЛО
Mecca-Cola вместо Coca-ColaДжамбулай ДжамбуевНяколко софийски многотиражки, обидиха религиозното чувство на мюсюлманскит...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com