Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Европа се оказа раково болен субект

Австрийското председателство на ЕС съвпадна с най-трудните времена в историята на Eвросъюза. Не става дума само за провала на евроконституцията или на бюджета. Това бяха само болезнени симптоми на натрупаните проблеми.

Дали тях имаше предвид австрийският президент Волфганг Шусел, който е и председател на ЕС през първите 6 месеца на 2006 г., когато заяви, че "това е началото на събуждането на Европа." Не е ясно обаче дали събуждането няма да бъде отложено или пък от него няма да излезе нищо. Но Виена не се предава и на 27 януари, в деня на 250-те годишнината от раждането на Моцарт, проведе нов дебат с участието на няколко европейски лидери и интелектуалци именно в Залцбург под мотото: "Звукът на Европа".

Какъв ще е този звук щом като никой не знае какво трябва да се прави?

За Австрия по-важни са есенните парламентарни избори. А в Европа не управлява Еврокомисията, а страната, която е актуален президент на ЕС. Какво ще прави Шусел, щом като трима на всеки четирима австрийци не виждат никакви ползи от членството в ЕС.

И какъв на този фон може да бъде анонсираният от Шусел "нов замах" щом като изборната кампания в Австрия е по-важна от "европейските мечти". Един от приоритетите на австрийското председателство ще бъде дебатът за енергийната сигурност. Не само в Германия се поднови дискусията за смисъла от ликвидиране на ядрената енергетика. Към диверсифициране на енергийните източници призова и австрийският министър на икономиката Мартин Баренстейн.

Забелязват се и ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 130, March 2006
Какво искаше Ширак да каже с "правото на преемптивен удар"
В средата на януари френският президент Жак Ширак изненада всички като направи едно странно изявление, което означаваше ...
    Еврократите ограбват европейците
В рамките на Съвета на финансовите министри на ЕС избухна пореден скандал. Причината беше въпросът за удължаването на пр...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com