Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Прогнозата за 2006 г. - вероятните сценарии
Икономически анализ на "Строго секретно"

Изчакахме с икономическата прогноза за 2006 г. заради някои важни обстоятелства, които внасят в нея голяма доза несигурност. Те продължават да действат.

Голямата неизвестна е дали САЩ и Израел ще започнат война срещу Иран. В момента на анализа ни се иска да вярваме, че това едва ли ще стане. Не защото във Вашингтон и Тел Авив не искат, а защото в своя стремеж към империална доминация над цялата планета САЩ изчерпаха своя потенциал да финансират експанзията си и сега страната е на ръба на финансов и социален колапс. Индикациите са, че 2006 г. ще подпечата срива и на Pax Americana. Доларът е над пропастта, кризата може да бъде през март-май.

През март ще има и редица други събития, които могат да подкрепят, но не и да опровергаят нашата прогноза за 2006 г.

Преди всичко ще припомним, че в прогнозата ни за 2005 г. предвиждахме влошаване на дефицита на платежния баланс на САЩ заради нежеланието на другите страни повече да го финансират. Тази задача САЩ се опитаха да решат по пътя на активното повишаване на лихвения процент, който стигна до 4,5 на сто. Но това не попречи на ръста на финансовия дефицит и на падането на долара.

Дефицитът на платежния баланс не е единственият проблем за американската икономика. Над нея преди всичко виси кошмарът на огромния сумарен дълг. През 2004 г. общият дълг на САЩ като държава, в лицето на всички нейни субекти - федералното правителство, правителствата на щатите, общините, корпорациите и домакинствата, нарасна с 3 трилиона, от 33 на ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 Issue 130, March 2006
Еврократите ограбват европейците
В рамките на Съвета на финансовите министри на ЕС избухна пореден скандал. Причината беше въпросът за удължаването на пр...
    Край на играта в "зелено"
Доларът и американската икономика са в същата ситуация, в която беше Британската империя в началото на XX век. С тази ра...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com