Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Голямата игра
Дали Китай вече е №1
САЩ-Китай-Русия-Европа
Икономически анализ на "Строго секретно"

Тишината от началото на годината е ... оглушителна. Всички се правят, че не са разбрали за какво става дума, но постепенно започват да осъзнават, че нещата наистина може да са такива.

На опипването на информацията беше посветен почти изцяло Световният икономически форум в Давос. Нещата са много сериозни.

Конфигурацията на световната икономика вече може да е изцяло променена и Китай да е излязъл на първо място в света. Заради което е и тази гробна тишина, която никой не смее да наруши.

В края на 2005 г. Китай подготви за човечеството поредната си сензация, съдържаща се в съобщенията на агенцията Ройтерс от 19, 20 и 22 декември. Вероятно моментът не беше избран случайно - за да имат хората време и спокойствие да осъзнаят какво съобщават от Пекин по време на коледните празници. Националното бюро по статистика на Китай направи "първи икономически опис" на страната, в който участваха 13 милиона преброители. В резултат бяха преразгледани данните за брутния национален продукт на Китай за 2004 г. Той се оказа с 16,8 на сто по-голям от по-рано публикуваните официални данни и възлезе на 15,99 трилиона юана. Запомнете тази цифра.

Преразгледани бяха и данните за брутния национален продукт на Китай за 2004 г., изразени в долари - от 1,67 трилиона на 1,92 трилиона долара. При това, за преизчислението в долари се използваше официалния курс на юана от края на 2004 г., т.е. 8,276 юана за долар.

Въз основа на тези данни може да се направи изводът, че икономиката на Китай, в рез ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 130, March 2006
Чия атомна бомба "пристига" в САЩ
Пентагонът е изградил специална група, оборудвана с роботи за извършване на тестове в случай на ядрена атака срещу САЩ. ...
    Юанът ще нокаутира долара
Курсът на долара отдавна се държи на "честната" дума на Вашингтон, поддържащ мита за надеждността на американската валут...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com