Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Глупостите на Гуццанти
Стефан Петров

Италианската парламентарна "Комисия Митрохин" под ръководството на печално известния и у нас Паоло Гуццанти стигна до извода, че "ръководството на СССР е поело инициативата за елиминирането на Йоан Павел II, като решението е било предадено на военните разузнавателни служби за изпълнение".

Според доклада на Комисията "Агджа е действал в заговор с агенти на българските и източногерманските специални служби."

Гуццанти съобщи, че комисията разполага с фотографски доказателства, че "Сергей Антонов се е намирал на площада "Свети Петър" по време на покушението."

С други думи - една стара песен с някои нови елементи.

Присъствието на Антонов беше опровергано навремето от бившия адвокат и настоящ сенатор от Десния съюз Джузепе Консоло, като още в началото на тогавашното разследване беше доказано, че човекът на снимката е американски турист от унгарски произход, който сам е потвърдил това. И чак сега, 25 години по-късно, някакъв Гуццанти твърди обратното, нищо че за България случаят беше прекратен с решението на Римския съд от 1986 г. и че самият Йоан Павел II преди смъртта си заяви, че никога не е мислел, че България е замесена в атентата.

Защо именно сега, защо именно този Гуццанти и бившия съдия-следовател Фердинандо Импозимато и защо "Комисията Митрохин", създадена по инициатива на службите на Лондон?

Да припомним отново някои неща.

На Гуццанти се спряхме в "Строго секретно" още през 2005 г., във връзка с реанимирането на "българската следа" в атентата срещу папа ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 Issue 131, April 2006
Защо убиха Милошевич
След убийството на бившия президент на Югославия Слободан Милошевич в затвора в Хага, водещи световни юристи се изказват...
    НОВО ДЕЛО
Бръснач за маймунатаЗооклуб на "Строго секретно"Направо ни е срам, че нашите публикации толкова години хранеха лидерчето...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com