Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Пред война срещу Иран
В този свят някой наистина е полудял
Военен анализ на "Строго секретно"

Според някои източници, атаката на САЩ и Израел срещу Иран може да започне в периода 17-22 април. Според други източници - през септември-октомври.

За войната Буш вече подготвя няколко оправдания - в ООН, че Иран е станал основният спонсор на световния тероризъм, че специални части влизат от Иран в Ирак, и най-опасното: взривяване на ядрено оръжие в някое от американските пристанища, като вината бъде хвърлена върху Техеран.

Ситуацията около Иран остава сложна. От възможните варианти най-реален продължава да е военният, т.е. война на САЩ срещу Иран. Това означава, че САЩ и Израел могат да нанесат удари с ядрени оръжия по иранските атомни инсталации.

В момента, в който пишем тези редове, това, слава богу, още не е станало. Дали ще стане през следващите дни?

МАГАТЕ не е с ясна позиция. Гуверньорите на агенцията не приеха финална резолюция, което означава, че така нареченото "ядрено досие" на Иран не беше изпратено в Съвета за сигурност. Вместо него там влезе докладът на генералния директор на МАГАТЕ Мохамед Ал Барадей, по начина, по който беше решено от гуверньорите на 4 февруари.

Не знаят какво да правят с "иранското досие" и в Съвета за сигурност.

САЩ искат Иран да прекрати програмата за обогатяване на урана под заплахата от санкции или даже военна операция.

Русия и Китай искат решаване на проблема с политически средства и в МАГАТЕ да се търси дипломатическо решение на въпроса, като въобще не може да става дума за санкции, налагани от Съвета за сигурност.

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 131, April 2006
България е убита с U238
На 19 февруари в Англия се появи изследване под заглавието: "Дали използването на уранови оръжия във войната срещу Ирак ...
    Русия окончателно избра нов курс
Онова, което досега беше тенденция вече е ясен курс. В политиката на Русия беше извършена фундаментална промяна. Тя окон...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com