Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Битката за Украйна едва сега започва

Преди изборите в Украйна САЩ потвърдиха намерението си да поставят на нейните рубежи граничните стълбове на НАТО. Това беше формулирано през 1997 г. от Збигнев Бжежински: "Ако Москва си върне контрола над Украйна с нейното 52-милионно население и крупни ресурси и с изхода към Черно море, Русия отново получава средство да се превърне в мощна имперска държава, простираща се в Европа и Азия."

Това е геополитическата основа на войната за Украйна, която я хвърли в огромната криза, защото 80 на сто от украинците не искат НАТО или негови бази на своя територия.

Всъщност цялата предизборна кампания премина в условията на политическа криза. На 12 януари Върховната Рада разпусна правителството на Ехануров след газовия скандал с "Газпром". Президентът Юшченко обаче обяви това за неконституционно и върна правителството. Тази странна ситуация остана до изборите, тъй като и Конституционният съд не можеше да работи заради непълен състав. Въпреки това никой не се съмняваше в изборната победа на Партията на регионите на Виктор Янукович с предвиждани 25-33 на сто, следвана от Наша Украйна на Юшченко с около 18 на сто, и Блока на Юлия Тимошенко с около 20 на сто.

Това съотношение ако бъде потвърдено едва ли ще даде възможност за решение на проблемите. Президентът, според новата конституция може да разпуска Рада-та, ако тя не излъчи парламентарно мнозинство в течение на един месец или не одобри всичките номинирани за министри до два месеца. За Рада-та ще бъде трудно да постигне компр ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 131, April 2006
"Сатана" се връща
Русия предупреди, че може да излезе от договора за така наречените промеждутъчни ракети, т.е. със среден радиус на дейст...
    Термоядрените подземни бомби В-61-11
Сценарият на Пентагона за война срещу Иран предвижда и използването на тактически ядрени оръжия, в това число бомбата В-...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com