Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

"Воронеж" ще прикрие Петербург

Москва бърза с изграждането на нови радиолокационни станции, с които да компенсира усложнената обстановка с тези съоръжения в Украйна и други съседни държави от бившия СССР.

Става дума за модулната станция Воронеж-ДМ, предназначена за предупреждение от ракетно нападение. След влизането на "Воронеж" на въоръжение тя ще замени старите радиолокационни станции "Днерър" и "Дарял", което ще разшири възможностите на ракетно-космическата отбрана за своевременно откриване на ракетите на противника. Ще се съсредоточи и наземната групировка от тези станции само на територията на Русия.

Първият "Воронеж" ще бъде разгънат под Петербург със задача да прикрива града на северозападното направление. Освен това в зоната на действието на тази РЛС ще се намират два ракетни полигона - шведският "Кируна" и норвежкият "Анне", откъдето се изстрелват геофизически ракети и в чието засичане бойните разчети на "Воронеж" ще могат да тренират.

Новата РЛС е построена по модулен принцип, което позволява на армията да се откаже от строителството на многоетажните стоманено-бетонни бункери, които сега са основа на радиолокационните системи "Днепър", "Дарял" и "Волга". След изпитанията ще се пристъпи към разгъването на новите РЛС в Русия най-напред на югозападното направление, като ще се компенсира отпадането на Днепър в Мукачево и Севастопол. След това "Воронеж" ще трябва да замени Габала в Азербайджан и Балхаш в Казахстан. Чак след това ще бъдат заменени с "Воронеж" и намиращите се в Русия стари Р ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 131, April 2006
Топол-М прави ПРО на САЩ безсмислена
Това е най-важната тема в ракетното въоръжаване. Когато на 2 ноември 2005 г. Итар-Тасс пусна кратка информация за изстре...
    Конспирация ли е теорията на конспирацията /2/
Все повече са фактите, потвърждаващи съществуването на силна тайна организация, която е в състояние да влияе върху разли...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com