Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Строго явно
Идва ли краят на Интернет
Как ви следят и подслушват
Емил Писарев

Най-големите американски телефонни и кабелни компании подготвят широки стратегии за превръщане на достъпния за всички и недискриминационен Интернет в платена услуга, която ще взима пари за всичко, което става в мрежата.

Verizon, Comcast, Bell South и други комуникационни гиганти вече събират информация за всяко движение в киберпространството с широка подслушваща и маркетингова система, която може да се сравни само с мащабите на Националната агенция за сигурност - NSA, на САЩ. Шпионирането на мрежата ще става под претекста за комерсиализиране на интернетните услуги, което означава, че всички индивидуални интернавти ще трябва да плащат за сърфинг on-line и даже за изпращане на електронната поща. Вече са подготвени платинено, златно и сребърно ниво на достъпа до Интернет, които ще въвеждат лимити на влизанията в мрежата, четенето на различни медии и на изпращаните и получавани съобщения.

За да направят това реалност, телефонните и кабелни лобисти разгръщат широка политическа кампания срещу националните комуникационни закони. Те искат правителствата да им позволят да действат в Интернет и другите дигитални комуникационни услуги. По-просто казано това ще означава безпрецедентно шпиониране и цензуриране на информацията в Интернет на всички, които я използват.

Интернет е едно от най-малко контролираните от властите средства за масово информиране, където неблагонадеждната информация се разпространява с огромна скорост. В началото се говореше за нея като за паралелна журна ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 131, April 2006
ЦРУ е дало на Иран... атомна бомба
Американските експерти не знаят "докъде е стигнал Иран в разработката на ядрено оръжие". Говорят за още 2-5 години. Но н...
    Хакерите на нервната система
Мозъкът и нервната система винаги са били бойно поле. Контролирани ефекти - controlled effects, е една от програмите на ...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com