Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Мелница за разни проверени слухове
Кой позволи базите на САЩ

Управляващите лъжеха нарочно за състоянието на преговорите за американските бази в България. От военна и геополитическа гледна точка те са насочени срещу Русия. Пентагонът получава и контрол върху ситуацията в Черноморието, особено Босфора и Дарданелите, въпреки изразената позиция на Москва и Анкара, че с другите крайбрежни страни могат да гарантират сигурността в Черно море.

Американските бази в България са и нарушение на договора от 1997 г. между НАТО и Русия, и на договора за обикновените оръжия в Европа.

Мълчи се, че разкриването на базите е в новата стратегия на националната отбрана на САЩ, предвиждаща "дълга война" с тероризма, най-малко до 50 години, в която Близкият Изток и Кавказ ще имат решаващо значение, а България ще бъде траен американски плацдарм.

Това не се одобрява и от водещите страни в Европейския съюз, заради което нашенските политици се опитват и тях да лъжат. Въпреки че преговорите между България и САЩ формално бяха приключили, от Външното министерство и Министерството на отбраната твърдяха, че имало още нерешени въпроси за контрола над базите, за статута на съоръженията, местата, числеността и юрисдикцията на военните, дали базите ще бъдат използвани за удари срещу трети страни, заради което подписването на договора може да се отложи. И даже България и САЩ може да не се споразумеят.

Вероятно искаха да замажат очите на Еврокомисията, която в средата на май трябва да направи своята препоръка, дали България ще се присъедини към ЕС в началото н ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 Issue 131, April 2006
Полит-кабаре в Източна Европа
Екзотичните коалиции, намиращи се постоянно на ръба на разпадането са в Централна и Източна Европа ежедневие. Политическ...
    Пандемия или биооръжие
Новата чума, т.е. птичият грип, продължава да атакува. Оказа се, че заразата е присъствала над 30 години в Китай, Турция...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com