Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Тони Блеър потъва

Англичаните вече се сбогуват с Тони Блеър и му дават да разбере, че и на него е време да се сбогува с властта. Такова е и мнението в повечето европейски столици - Блеър е спирачката за интеграционните процеси на континента.

Жак Ширак е политически ранен и ще блокира ситуацията чак до президентските избори през май 2007 г. Ангела Меркел едвам започва да навлиза в тайните на европейската и атлантическа политика. Никой няма да се отнася сериозно към Романо Проди. Испанецът Запатеро седи зад Пиринеите, а новият премиер на Полша - Марчинкевич, не е политик, който може да допринесе нещо за ЕС.

Но от всичките, в най-лоша позиция е Тони Блеър. Той беше ерозиран от времето. След речта си в Европарламента в Страсбург в началото на английското председателство на ЕС, където говореше за съвременен конкурентноспособен Евросъюз, той не направи нищо. Всъщност това е и неговата мисия - да се противопоставя на евроинтеграцията, чийто локомотиви са Германия и Франция, докато Англия е проводникът на евроатлантизма на САЩ на стария континент.

Блеър е амортизиран и вероятно ще си отиде в средата на този мандат, за да може наследникът му - министърът на финансите Браун да изгради поредна изборна победа. Последните избори бяха само преди година. Английската система обаче позволява на премиера да избере срока на изборите, заради което цяла Англия вече знае, че Браун скоро ще управлява и никой не се съобразява с Блеър.

Но британската политическа сцена отдавна загуби равновесие и не е кат ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 132, May-Jun 2006
Лоби-джуджетата на корупцията
Институциите на Европейския съюз се борят свирепо срещу корупцията в страните кандидатстващи за общността, в това число ...
    Дали Европа ще стане мюсюлманска
Европа се зае да реши проблема със сръбския край Косово по начин, за който скоро ще съжалява, тъй като подражава на подх...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com