Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Рецесията на САЩ вече е започнала

Отчитайки влошаващите се икономически показатели на САЩ може да се каже, че рецесията вече е започнала. Настъпва моментът на истината. САЩ ще трябва да застанат лице в лице с нея през следващите 6 месеца, като пикът вероятно ще бъде през ноември.

Засега Вашингтон и Федералният резерв избраха най-неудачният за тях вариант за спасение - решили са да поддържат долара като световна валута и да повишават лихвените проценти. Но към есента все пак ще трябва да се сърба попарата, което пролича и по време на визитата на китайския президент Ху ЦзинТау в САЩ и в липсата на договорености за настояването на Вашингтон за ново ревалвиране на юана, с което САЩ искат да прехвърлят на Китай своите структурни проблеми.

Но и това не е всичко, тъй като шефът на Федералният резерв Бернанке отбеляза, че продължаващият да расте търговски дефицит на САЩ едва ли ще предизвика съществено спадане на долара, но даже ако нещо такова се случи, той няма да нанесе ущърб на финансовата система и на производството.

Това уверение той направи в писмо до влиятелния калифорнийски сенатор Бред Шерман. Мотивът беше ясен - да покаже, че опасност за долара все пак съществува, но и да намекне, че монетарната политика ще продължи.

Огромна опасност се крие в строителния сектор на САЩ. Активността в сферата на ипотечното кредитиране пада от една година и е с 20 на сто по-ниска от 2005 г. Като следствие се наблюдава затваряне на първичния пазар на недвижимости. През февруари продажбата на нови домове рухна с ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 132, May-Jun 2006
Ще тръгне ли нефтената борса на Иран
На 20 март, в навечерието на Новата година на Иран, трябваше да започне работа неговата нефтена борса, която би трябвало...
    Лукашенко не е "битка с местно значение"
Победата на Александър Лукашенко в президентските избори в Беларус беше унищожителна. Той получи 82 на сто от гласовете ...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com