Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Украина - смутата продължава
Прогноза на "Строго секретно"

Само няколко месеца след "оранжевия майдан" парламентарните избори сложиха край на един мит - че предишните президентски избори са били спечелени без фалшификации от Виктор Юшченко. Жестокото поражение на неговата партия - Наша Украйна, опроверга това. Но резултатите от изборите поставиха други въпроси, от които основният е накъде ще се движи Украйна - със Запада, с Русия, или това ще е началото на разпадането й.

Русия е готова да направи всичко, за да върне "обратно откраднатата Украйна". САЩ са готови да направят всичко, за да откраднат от Русия тази страна.

В Украйна пък изборите унищожиха "оранжевото статукво". Спечели Партията на регионите на Виктор Янукович - 32 на сто, Блокът на Юлия Тимошенко беше втори - 22 на сто, президентската Наша Украйна - 14 на сто, Социалистическата партия на Александър Мороз - 6 на сто, и комунистите - почти 4 на сто.

Цифрите показват, че страната е разполовена и разделението продължава да се утвърждава, като западната част на Украйна е с антируска насоченост и про-НАТО, а източната е анти-НАТО и с проруска ориентация.

Изборите показаха, че Украйна е недостатъчно западна и не съвсем промосковска. Янукович победи, но не стана завоевател. Юшченко загуби катастрофално, но все пак оцеля. Това отвори кутията на Пандора, т.е. на Юлия Тимошенко.

Още преди изборите се говореше, че след "газовата война" с "Газпром" между обкръжението на президента Юшченко и донецкия клан, чийто представител е Янукович, е била постигната договореност за ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 132, May-Jun 2006
Лукашенко не е "битка с местно значение"
Победата на Александър Лукашенко в президентските избори в Беларус беше унищожителна. Той получи 82 на сто от гласовете ...
    НАТО е на прага на Русия
Евентуалното влизане на Украйна в НАТО ще бъде огромно геополитическо поражение за Кремъл и лично за Путин. Как ще реаги...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com