Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

НАТО е на прага на Русия

Евентуалното влизане на Украйна в НАТО ще бъде огромно геополитическо поражение за Кремъл и лично за Путин. Как ще реагира руската политическа върхушка и генералитетът?

През декември 2005 г. Украйна беше приета в съвета на министрите на отбраната на държавите от Югоизточна Европа, в чийто състав влизат и няколко страни-членки на НАТО. В редица случаи Белият дом благословеше евентуалното влизане на Украйна в НАТО, ако може ускорено. Засега няма определен срок, не се знае дали въобще ще стане, но процесът се движи. Ситуацията не е ясна. Огромната част от украинците - общо от цялата страна 56 на сто, а в източната част - 80 на сто, са срещу влизането в НАТО. В кампанията преди парламентарните избори тази тема беше най-експлоатирана. Антинатовските настроения се използват най-активно от победилата Партия на регионите на Янукович. Но в олигархичния елит на Украйна преобладават пронатовските симпатии, те много искат да живеят като на Запад.

НАТО, преди всичко САЩ, е заинтересован в приемането на Украйна. Това ще бъде окончателен удар срещу възраждането на Русия като суперсила и конкурент на САЩ. Украйна се превръща в плацдарм за последната атака срещу Русия.

Преди да влезе в НАТО, Киев ще трябва да реши въпроса с руския Черноморски флот, който, според подписаните неотдавна споразумения, ще пребивава в Севастопол до 2017 г. Но САЩ са готови да приемат Украйна в НАТО даже с руската база.

Москва със сигурност няма да гледа безучастно как НАТО окупира изконна руска земя. ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 132, May-Jun 2006
Украина - смутата продължава
Само няколко месеца след "оранжевия майдан" парламентарните избори сложиха край на един мит - че предишните президентски...
    Световна война до 2015 г. е неизбежна. Това е истината
Двете събития не съвпаднаха случайно. Това беше преднамереност, която отразява цялостната картина на онова, което ни оча...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com