Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Световна война до 2015 г. е неизбежна. Това е истината
Военен анализ на "Строго секретно"

Двете събития не съвпаднаха случайно. Това беше преднамереност, която отразява цялостната картина на онова, което ни очаква, ако САЩ продължават да реализират новата версия на националната стратегия за сигурност.

Тя беше първото събитие. "Америка се намира в състояние на война" - обясни президентът Буш. Войната може да продължи десетина години срещу десетки страни.

Второто събитие беше нашумялата статия във Foreign Affаirs, която обясни, че Русия и Китай могат да бъдат унищожени с изпреварващ удар на САЩ.

Новата версия на националната стратегия за сигурност, която се обновява на четири години, беше представена в Конгреса през февруари и след това дообяснена от Буш и Ръмсфелд. Докладът чертае плана за воденето на "дълга война", която ще замени "войната с тероризма". Това е повече от замяна на терминология. Става дума за по-нататъшно развитие на американското стратегическо мислене след 11 септември 2001 г.

На пръв поглед новата стратегия е по-скоро политически документ, отколкото военна стратегия, тъй като чертае визията за външната политика на САЩ, а не само за евентуалните военни действия. Водещата идея остава същата като във формулираната преди няколко години отбранителна доктрина на Буш - атаката е най-добрата защита. Изпреварващата война става основен стълб на отбранителната концепция на САЩ. Това ще е дълга война, която ще формира облика на света през следващите десетилетия. Тя ще бъде неограничена във времето и пространството и ще се води наведнъж в няколко ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 132, May-Jun 2006
НАТО е на прага на Русия
Евентуалното влизане на Украйна в НАТО ще бъде огромно геополитическо поражение за Кремъл и лично за Путин. Как ще реаги...
    Талмудист ли е Джордж Буш
Един от най-важните въпроси за президентството на Буш е защо той провежда политиката на най-крайните американски и израе...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com