Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Основните централи на световния шпионаж
Медийната дезинформация на Пентагона
Петър Топалов

Работата на Пентагона като източник на медийна дезинформация винаги завършва печално. Пропагандата на неоконсерваторите от Пентагона се реализира от American Enterprise Institute (AEI), Heritage Foundation, Hudson Institute, American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) и др.

Последната кампания беше публикуваният "несекретен доклад", в който се твърдеше, че преди инвазията на САЩ в Ирак, Русия е получила военните планове и плановете на движението на американските войски от източник в Американското централно командване в Катар. Но историята на Пентагона по-късно се промени. В новия вариант се твърдеше, че Русия е получила военните планове от прехващане от руското военно електронно разузнаване на американските военни комуникации.

И в двата случая се цитират "заловени два секретни иракски документа", от които се вижда, че правителството на Саддам Хюсеин е получавало руска информация, която е била предавана на министъра на външните работи на Ирак (същият, който се оказа, че е бил агент на ЦРУ) от руския посланик в Багдад, като на 2 април 2003 г. тя е била изпратена на президента Саддам Хюсеин. По този начин той е знаел за движението на американските войски и плановете на американците в първите дни на войната.

От Пентагона обаче твърдят, че са пускали по този канал на иракското ръководство дезинформация и руснаците всъщност са давали чрез своя посланик в Багдад манипулирана от Пентагона информация.

На пръв поглед това би трябвало да е безсмислица - кой какво е да ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 Issue 132, May-Jun 2006
Конспирация ли е теорията на конспирацията /3/
Целта на световната конспирация е създаването на световно правителство и Нов световен ред. Това е целта на глобалната ол...
    Какви са бръмбарите
Този малък предмет е бръмбар - минимикрофон, който може да бъде скрит навсякъде. Той е само един от огромния арсенал, ко...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com