Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Вашингтон и Москва все по-често ще броят ядрените заряди
Военен анализ на "Строго секретно"

Между САЩ и Русия започва нова Студена война. Ситуацията в някои отношения е по-тревожна и от критериите на предишната, приключила през 1990 г.

Възможностите за дистанциране и даже за неутралитет на Русия, останаха в миналото. Нещата могат да станат отново драматични в зависимост от развитието на обстановката около Иран. Тогава могат да се сбъднат и най-песимистичните прогнози.

Ясно беше, че Русия от дълго време се опитваше да отлага или да избегне острия конфликт със САЩ. Причините можеха да са в погрешните начални оценки на Путин за процесите в САЩ или прекалената му обвързаност с линията на Елцин към САЩ. Но постепенно се разбра, че това е временна позиция, която можеше да доведе до всичко друго, но не и до "интегрирането на Русия в стратегическия ареал на западния свят."

САЩ и Западът се възползваха от безвремието и осъществиха безпрецедентната със своя мащаб и дълбочина геополитическа атака срещу Русия. Пробивът беше толкова дълбок, че доведе до колосален срив на националната сигурност на Русия и до социална и политическа катастрофа.

Мнението, че Западът ще отчита интересите на Русия, се оказа опасна илюзия. Всички военни действия на САЩ и НАТО се провеждат по такъв начин, че максимално да отслабят Русия и Евразия. Нанасяйки удар срещу Афганистан и Ирак, САЩ атакуваха и Русия. Същото е и с Иран. Всичко беше толкова очевидно, че не можеше да остане незабелязано.

Стигна се и до момента, че неуверената позиция на Русия по въпроса за подкрепата за САЩ и Англи ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 132, May-Jun 2006
Аргументите Топол-М и Булава
Излезлият в американското списание Foreign Affairs анализ, посветен на сравнението на американския и руски ядрен потенци...
    Медалът за тъпотия
Вероятно съм един от последните посткомунистически интелектуал-изтърсаци, които предпочитат истината пред лъжата. Заради...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com