Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Огромната разлика

Влизането на България в Европейския съюз би трябвало да е преди всичко икономически, а не политически процес. ЕС е икономическа интеграционна групировка, а не приют за демократите, появили се в постсоциалистическото пространство. Но подходът на Брюксел е вторият.

Икономическите реалности обаче вещаят за ЕС и още повече за българите огромни проблеми, дължащи се на невероятните разлики в равнищата им на развитие. При рязкото съкращаване на фондовете и субсидиите на ЕС за новите членове, това означава още по-силен икономически шок за едвам дишащата ни икономика и за полумъртвото ни население.

Таблицата представя в синтезиран вид пропастта между България и ЕС.

Трагична е разликата при годишните доходи на човек от населението в България и ЕС на 15-те и на 25-те. У нас той е 1884 евро, а в ЕС на 15-те - 43477 евро. Това означава, че България няма да достигне сегашното равнище на ЕС. Разбира се, разликата може да намалее, но за сметка на съкращаването на населението ни, което вече е започнало. По-лошо е, че и смъртността на новородените деца у нас е най-висока в Европа (след Румъния) с 12,30 на 1000.

Падат и разходите за образование.

Това означава, че в ЕС ще влезе една бедна, неграмотна и умираща България. Заради това ни и приемат. ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 Issue 134, Jul-Aug 2006
Те са нашият враг, и обратното
Още малко демокрация и ще затънем съвсем в отчаяние. Дилемата между него и надеждата вече не съществува. България стана ...
    Добро е, защото е късо
В природата от векове се води битката между дългото и късото. Веднъж модни са дългите коси, друг път - късите полички. Д...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com